Kvällens filmer: Spy Hard, Terror på Elm Street, Passager…

Idag onsdag visas följande filmer på TV: Spy Hard, Terror på Elm Street, Passagerare 57, Livat i parken, Mitt stora feta grekiska bröllop, Tre amigos, Trollkarlen från Oz, Äventyraren Thomas Crown, Trespassing Bergman, Dumma mej, Crocodile Dundee i Los Angeles, Tea with Mussolini

Spy Hard

Spy HardSpecialagent Dick Steele omintetgör den djävulske mästerhjärnan Rancors planer, men hamnar i ett trauma när hans älskade Victoria dödas. Rancor kidnappar Victorias dotter Barbara och hotar att spränga världen i luften om han inte får tillgång till ett microchip som gör att han kan styra världen. Steele blir anlitad för att lösa det hela. En kavalkad av parodier på filmer som ”Speed” och ”Pulp Fiction”.

Trailer för Spy Hard

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:05 – 00:35

Terror på Elm Street

Fyra tonåringar i Los Angeles har samma mardröm om att de jagas och mördas av en man i slokhatt. När en av dem mördats i drömmen försvinner hon i verkligheten.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 00:35 – 02:25

Passagerare 57

John Cutter är en av världens främsta terroristbekämpare. Charles Rane är en av världens mest fruktade flygkapare. De möts 10.000 meter ovanför marken. Två livsfarliga män och bara en av dem kan vinna.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 23:40 – 01:20

Livat i parken

Eivor har bestämt sig för att väcka liv i Åbackens folkpark som varit stängd i sex år. Premiärgäst är ingen mindre än operastjärnan Brunhilde Müller men hon verkar inte så pigg på att uppträdda. Samtidigt dyker en man vid namn Torsten upp som anser sig vara den rättmätige ägaren till parken.

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:15

Mitt stora feta grekiska bröllop

Amerikansk komedi från 2002. Tuola Portokalos är dryga 30 år och arbetar på sina föräldrars restaurang i Chicago men längtar efter något annat. Hennes far anser att en grekisk flickas uppgift är att hitta en lämplig grekisk make och bilda familj. När Tuola äntligen träffar kärleken i läraren Ian Miller finns ett problem, han är inte grek. Frågan är om Tuloas familj och speciellt hennes envise far kommer acceptera att hon blivit förälskad i en amerikan. Skådespelare: Lainie Kazan, Andrea Martin, Joey Fatone, Michael Constantine, Nia Vardalos, John Corbett.

Filmen visas på SVT1 klockan 21:00 – 22:35

Tre amigos

Amerikansk komedi från 1986. När de tre stumfilmsstjärnorna Lucky Day, Dusty Bottoms och Ned Nederlander får sparken tackar de ja till ett jobberbjudande i Mexiko. De tror de ska uppträda tillsammans med en mexikansk stjärna, El Guapo, och tjäna storkovan. Men jobbet visar sig vara något helt annat. Skådespelare: Martin Short, Patrice Martinez, Philip Gordon, Chevy Chase, Steve Martin.

Filmen visas på SVT1 klockan 00:15 – 01:55

Trollkarlen från Oz

Amerikansk musikal från 1939. Dorothy är en ung flicka från den amerikanska västern som sveps iväg av en cyklon till ett magiskt kungadöme bortom regnbågen. Där får hon ett par rubintofflor och möter en fågelskrämma, en plåtman och ett skrämt lejon. De följer med henne i hennes sökande att hitta den mäktige Trollkarlen från Oz och tillbaka igen till Kansas. Men den Stygga Häxan, som vill ha hennes tofflor, har andra planer. Skådespelare: Billie Burke, Bert Lahr, Frank Morgan, Margaret Hamilton, Judy Garland, Ray Bolger, Jack Haley.

Filmen visas på SVT2 klockan 17:40 – 19:20

Äventyraren Thomas Crown

Amerikanskt drama från 1968. Miljonären Thomas Crown kommer från enkla förhållanden, men har skapat sig en förmögenhet. Han planerar nu ett bankrån för att sedan dra sig tillbaka och skapa sig en ny tillvaro i Rio. Men så kommer försäkringstjänstemannen Vicky Anderson i vägen för hans planer. Skådespelare: Paul Burke, Jack Weston, Yaphet Kotto, Steve McQueen, Faye Dunaway.

Filmen visas på SVT2 klockan 21:30 – 23:10

Trespassing Bergman

Svensk dokumentärfilm från 2013. Fram till Ingmar Bergmans död 2007 visste knappt någon exakt var hans hus på Fårö låg; det var en välbevarad hemlighet. Trespassing Bergman utgår från huset för att berätta historien om regissörens liv. Till hjälp tar man flera av världens mest framstående regissörer och skådespelare, som Claire Denis, Michael Haneke, Isabella Rossellini och Martin Scorsese. Deras personliga relationer till Bergman skiftar i karaktär. Några har blivit berörda, andra är stumma av beundran och vissa är irriterade.

Filmen visas på SVT2 klockan 23:10 – 01:00

Dumma mej

Dumma mejAmerikansk animerad film från 2010. I ett lyckligt förortsområde står ett svart hus med en död gräsmatta. Vad grannarna inte vet är att gömt bakom detta hem ligger ett vidsträckt hemligt gömställe. Omgiven av en liten armé av lakejer upptäcker vi Gru, som planerar den största kuppen i världshistorien. Han ska stjäla månen. (Ja, månen!) Gru älskar alla onda saker. Beväpnad med sin arsenal av krympstrålar, frysstrålar och stridsklara fordon för land och luft besegrar han allt som kommer i hans väg. Tills den dag då han möter den oändliga viljestyrkan hos tre små föräldralösa flickor.

Trailer för Dumma mej

Filmen visas på TV3 klockan 16:35 – 18:30

Crocodile Dundee i Los Angeles

Tiden har hunnit ikapp Walkabout Creek och det är inte längre tillåtet att jaga krokodiler. Mick Dundee får numera nöja sig med att bara brottas med dem inför turister, så när Sue blir erbjuden jobbet som chef på en av pappans tidningar i Los Angeles tvekar de inte. Flyttlasset går till Kalifornien, men Mick och hans sons möte med lokalbefolkningen passerar inte helt smärtfritt. Sues företrädare på tidningen dog under mystiska omständigheter och Mick börjar att utreda hans död.

Filmen visas på TV6 klockan 22:00 – 23:55

Tea with Mussolini

Tea with MussoliniFilmen berättar historien om Luca Innocentii (född utanför äktenskapet och inte officiellt erkänd av sin far), och hans kamp för självständighet och ett liv inom konsten. Den är även en försvunnen värld: om livet i Florence precis innan Andra världskrigets utbrott. Vi följer Luca när han i händerna på tre excentriska damer som, tillsammans med en frisinnad amerikansk arkeolog och konstsamlare, försöker uppfostra den italienske pojken till en brittisk gentleman.

Trailer för Tea with Mussolini

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:20