Kvällens filmer: Star Wars: Episod III – Mörkrets hämnd, …

Idag söndag visas följande filmer på TV: Star Wars: Episod III – Mörkrets hämnd, Den vilda jakten på juvelen, Hamilton 2 – men inte om det gäller din dotter

Star Wars: Episod III – Mörkrets hämnd

I den sista delen av Star Wars-sagan rasar klonernas krig och skapar oenighet mellan överkansler Palpatine och jedirådet. Den unge Anakin Skywalker slits mellan de stridande parterna, mellan ljus och mörker, ont och gott. Förförd och lockad av löften om makt svär han den mörka sidan trohet och lojalitet och blir Darth Vader. Sithlorderna sätter sedan sin hämnd i verket genom att utrota samtliga jediriddare. Endast Yoda och Obi-Wan överlever den våldsamma attacken och måste ensamma finna och förgöra sitherna, en jakt som leder till att Anakin och Obi-Wan möts i en kamp som kommer att avgöra framtiden för hela galaxen.

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 23:55

Den vilda jakten på juvelen

I kassasuccén Den vilda jakten på stenen fann författarinnan Joan Wilder (Kathleen Turner) och äventyraren Jack Colton (Michael Douglas) varandra. I den här rafflande uppföljaren är de tillbaka i äventyrens värld, med Ralph (Danny DeVito) tätt i hälarna när de färdas genom den farofyllda Nordafrikanska öknen. Inte ens svekfulla infödingar, fasansfulla fängelsehålor eller en till synes ändlös rad av skurkar kan hindra trion från att slutligen hitta den mystiska ”juvelen”.

Filmen visas på TV3 klockan 23:55 – 02:10

Hamilton 2 – men inte om det gäller din dotter

När Hamiltons guddotter kidnappas gör de svenska myndigheterna inte mycket och han blir tvungen att agera. Spåren leder till en rik shejk i öknen. Tillsammans med några millitära kollegor planerar han en räddningsaktion. Men snart inser Hamilton att det finns krafter som motarbetar hans uppdrag.

Filmen visas på TV4 klockan 21:00 – 22:00