Kvällens filmer: Starship troopers, Driven, I hennes maje…

Starship troopers, Driven, I hennes majestäts hemliga tjänst, Unstoppable

Starship troopers

02:20 – 04:30

Starship TroopersAmerikansk science fiction från 1997. Främmande meteoriter med utomjordingar slår ner på jorden. Hotet från universum blir påtagligt och mänskligheten mobiliserar all sin kraft mot utmanaren. Johnny och hans flickvän tar värvning men det blir inte riktigt som de tänkt sig.

Trailer för Starship troopers

Driven

21:00 – 22:50

DrivenAmerikansk action från 2001. Joe Tanto är en framgångsrik racerförare som avbryter sitt pensionärsliv för att lotsa den begåvade men oerfarne föraren Jimmy Bly till framgång. Jimmys karriär befinner sig på nedgång och hans beteende, som är minst sagt destruktivt, inkluderar bl a förföljelse av en av hans största konkurrenters flickvän. Joe kämpar också han med inre demoner och för att kunna hjälpa Jimmy måste han först komma över den tragiska olyckan som nästan tog hans liv.

Trailer för Driven

I hennes majestäts hemliga tjänst

23:00 – 02:00

Brittisk action från 1969. James Bond arbetar under täckmantel för att försöka luska ut vad organisationen Spectres ledare, Ernst Stavros Blofeld, har i kikaren. Hans jakt tar honom till Schweiz där Blofeldt nyligen har startat en klinik. När Bonds chef, M, plockar bort honom från uppdraget tar han ledigt och forsätter undersökningarna på egen hand. Det hela går så långt att Bond är beredd att sluta på underrättelsetjänsten när de vill stoppa uppdraget.

Unstoppable

21:00 – 23:00

UnstoppableAmerikansk action från 2010. Ett obemannat tåg lastat med explosiva kemikalier löper amok genom USA. Om det spårar ur i tät bebyggelse blir konsekvenserna katastrofala. Efter att flera försök att få stopp på tåget misslyckats står allt hopp till två vanliga banarbetare som har en otrolig idé om hur katastrofen kan förhindras.

Trailer för Unstoppable