Kvällens filmer: State of play, Mallrats, Long kiss goodn…

State of play, Mallrats, Long kiss goodnight, The Long Kiss Goodnight, In Bruges, Anchorman, Starship Troopers, The Invention of Lying, Semi-Pro, The Boat That Rocked

State of play

21:30 – 23:35

State of PlayJournalisten McCaffrey leds efter mordet på en lovande kongressmans älskarinna in i en härva av mörkläggningar och politiskt maktspel på hög nivå där enorma summor pengar och politisk heder står på spel.

Mallrats

23:40 – 01:15

MallratsDe två bästa vännerna T.S. och Brodie blir dumpade av sina flickvänner på samma dag. Då beger sig killarna till ett köpcentrum för att göra upp en plan om hur de ska få tillbaka flickvännerna.

Long kiss goodnight

22:25 – 23:10

Amerikansk action från 1996. Samantha Caine lider av minnesförlust, det enda hon kan komma ihåg är de senaste åtta åren som hon levt lyckligt tillsammans med sin dotter och fästman. Men i själva verket är hon inte alls en trevlig helyllelärarinnan, utan iskall agent och lönnmördare på uppdrag av regeringen.

The Long Kiss Goodnight

23:20 – 01:00

The Long Kiss GoodnightAmerikansk action från 1996. Samantha Caine lider av minnesförlust, det enda hon kan komma ihåg är de senaste åtta åren som hon levt lyckligt tillsammans med sin dotter och fästman. Men i själva verket är hon inte alls en trevlig helyllelärarinnan, utan iskall agent och lönnmördare på uppdrag av regeringen.

In Bruges

01:00 – 03:15

In BrugesAmerikansk action 2008. Efter att ett jobb gått snett blir de två torpederna Ray och Ken tvungna att åka till Bruges, en medeltidsstad i Belgien, för att invänta nästa jobb. Ken tar tillfället i akt att se sig om i staden. Men Ray våndas över det som hände, vilket ledde till att en oskyldig person dödades.

Anchorman

22:00 – 23:50

AnchormanRon Burgundy är nyhetsankare på den populäraste kanalen i San Diego. I den mansdominerade världen är han mannen med stort M. Han och hans nyhetsteam är ett sammansvetsat gäng som trivs med att vara överhuvudena på stationen. Allt ändras när den snygga och begåvade reportern Veronica Corningstone börjar på stationen. Hon är inte som dem – hon är professionell. Amerikansk komedifilm från 2004.

Starship Troopers

23:50 – 02:20

Starship TroopersFrämmande meteoriter med utomjordingar slår ner på jorden. Hotet från grannarna i universum blir påtagligt och mänskligheten mobiliserar all sin kraft mot utmanaren. Med stolta propagandafilmer värvar armén unga rekryter. Amerikansk sci-fifilm från 1997.

The Invention of Lying

21:00 – 23:05

The Invention of LyingDenna dråpliga komedi med manus och regi av Ricky Gervais och Matthew Robinson utspelar sig i en alternativ verklighet där lögner inte existerar. Alla, till och med politiker och annonsörer, säger sanningen – och ingenting annat än sanningen. Men när den misslyckade Mark (Gervais) upptäcker att det går att ljuga, inser han att oärlighet har sina fördelar. I en värld där alla tar för givet att varje ord som sägs är sant, lyckas Mark ljuga sig rik och berömd. Men ituationen växer honom snart över huvudet när folk börjar betrakta hans lögner som ett evangelium. Hela världen lyssnar andlöst till allt han säger – men ska han lyckas vinna sin älskades hjärta?

Semi-Pro

03:15 – 05:15

Semi-ProAmerikansk komedi från 2008. Det går dåligt för basketlaget Tropics som huserar i staden Flint i Michigan. De har ännu inte vunnit en enda match men det bekymrar inte lagets ägare tillika tränare Jackie Moon. Han anser sig själv vara en stjärna och hittar på olika showtricks för att få publiken att strömma till matcherna.

The Boat That Rocked

02:50 – 05:05

The Boat That RockedEfter att Carl relegerats från skolan skickas han till sin gudfar Quentin för att komma rätt spår igen. Men Quentin är chef på piratradiostationen Radio Rock, som sänder från en båt mitt ute i Nordsjön och är befolkad av en eklektisk grupp diskjockeys. Gänget leds av The Count, en stor och gapig amerikan som är kung över radiovågorna och lever för musiken. Han backas troget upp av sina medprogramledare: Dave, ironisk, intelligent och fyndig; Simon, supertrevlig och ständigt på jakt efter sann kärlek; Midnight Mark, gåtfull, stilig och tystlåten; Wee Small Hours Bob, vars intressen är folkmusik och droger; Thick Kevin, innehavare av den lägsta intelligensen mänskligheten någonsin skådat; On-the-Hour John, nyhetsuppläsare samt Angus ”The Nut” Nutsford, troligen den mest irriterande mannen i Storbritannien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *