Kvällens filmer: State Property – Blood on the Streets, A…

Idag torsdag visas följande filmer på TV: State Property – Blood on the Streets, Air Force One, Inte som min syster, Rim och hennes systrar, Keillers park, Benknäckargänget – krossa dem, Emma

State Property – Blood on the Streets

Gatorna i Philadelphia är på väg att färgas röda av blod och vita av kokain när de värsta gangstrarna på östkusten tar kommandor inifrån en fängelsecell.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 01:45 – 03:25

Air Force One

Air Force OneUSAs president, hans stab och familj anfalls av ryska terrorister som bluffat sig ombord på det specialbyggda presidentplanet Air Force One. Alla på planet tas till fånga – utom presidenten som tar upp kampen mot terroristerna. På marken följer vicepresidenten och den övriga världen striden mellan presidenten och den grymme terroristledaren.

Trailer för Air Force One

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:30

Inte som min syster

Svensk dokumentär från 2008. Familjens äldsta dotter Rim blev bortgift när hon var 13 år. Hennes lillasyster Dalida har bestämt sig för att det inte ska bli hennes öde. Hon tänker göra sitt eget val men trycket från pappan och hans bröder hårdnar. En dokumentär om traditioner, revolt och sorg av Leyla Assaf-Tengroth. 2008.

Filmen visas på SVT2 klockan 16:20 – 17:20

Rim och hennes systrar

Svensk dokumentär från 2015. När bomberna började falla över Rims hemby Tall Khalakh i Syrien fanns det bara en utväg – att fly. Nu lever hon ett osäkert liv i Libanon, precis som alla sina systrar och resten av släkten. Ingen vet när de kan återvända. En dokumentär om hur det är att leva som syrisk kvinna i skuggan av ett krig, av Leyla Assaf-Tengroth.

Filmen visas på SVT2 klockan 20:00 – 21:00

Keillers park

Svenskt drama från 2006. Peter förutspås en lysande framtid – han ska ta över familjeföretaget efter pappa. Han är också i färd att starta familj med sin lika lyckade och vackra flickvän. Men en dag möter han en blick som går rakt in i hjärtat på honom – Nassims blick. Kärleken går inte att ignorera och de inleder snart en relation som upprör oförstående vänner och familjmedlemmar. Nassim är den öppne som vill berätta för hela världen om deras kärlek medan Peter får kämpa för sin frigörelse och mot sin konservativa bakgrund. Men relationen får ett abrupt och brutalt slut. Skådespelare: Piotr Giro, Gösta Bredefeldt, Ia Langhammer, Mårten Klingberg, Karin Bergquist.

Filmen visas på SVT2 klockan 22:15 – 23:45

Benknäckargänget – krossa dem

Benknäckargänget - Krossa DemDen berömde fotbollsstjärnan Paul ’Wrecking’ Crewe hamnade i fängelse efter att ha råkat ut för en otrevlig bilolycka när han kört rattfull. Paul får reda på att fängelsedirektören Hazen, som är väl medveten om Pauls idrottsliga meriter, vill ha honom. Paul har fått i uppgift att sätta ihop ett lag med fångar som ska delta i en stor fotbollsmatch mot de sadistiska vakterna. Crewe är beredd på det som lovar bli ett mycket intressant match. Det är bara fängelsedirektören och vakterna som inte vet vad och vilka de ställs inför…

Trailer för Benknäckargänget – krossa dem

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:20

Emma

EmmaEmma tror sig veta allt om kärleken och älskar att smida äktenskapsplaner för sina bekanta – vare sig de vill det eller inte. Men trots hennes stora intresse för romantik bryr hon sig själv inte om någon man alls. Det är i alla fall vad hon intalar sig själv. Hon anar inte att förälskelsen snart kommer att drabba henne – med ödesdigra konsekvenser. Baserad på Jane Austens klassiska roman om kärlek och passion i 1800-talets England.

Trailer för Emma

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:25