Kvällens filmer: Steel Magnolias, Wanderlust, Hanna, Cont…

Idag söndag visas följande filmer på TV: Steel Magnolias, Wanderlust, Hanna, Contagion

Steel Magnolias

En fängslande, storslagen och varm historia om liv, vänskap, död och förlust i en liten by i Louisiana. I mittpunkt av en livlig kompisgrupp står Shelby, som är förlovad och får reda på att hon inte kommer att kunna föda barn på grund av komplikationer från sin diabetes. Hon vänder sig till sina bästa vänner för att finna styrka och glädje, medan hon själv bekämpar sin ångest. Nyinspelning av succéfilmen från 1989, med Queen Latifah, Alfre Woodard, Phylicia Rashad och Jill Scott i rollerna.

Filmen visas på TV3 klockan 16:00 – 18:00

Wanderlust

Efter att George blir avskedad från sitt jobb på en finansfirma och Lindas dokumentärfilm blir avbeställd har de inte längre råd med sin svindyra vindsvåning i New York. De har bara ett alternativ: att packa ihop sina liv och flytta in hos Georges bror i Atlanta. På väg dit hamnar de emellertid i Elysium, ett idylliskt kollektiv där den enda regeln är att man ska vara sig själv.

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 23:15

Hanna

Hanna är en tonårsflicka. Unikt nog har hon en soldats styrka, uthållighet och hjärna; de kommer från att ha uppfostrats av hennes far, en före detta CIA-man, i Finlands vildmark. Hon lever ett liv olikt någon annan tonårings och hennes uppfostran och träning har varit en och den samma, båda anpassade för att göra henne till den perfekta mördaren. Vändpunkten i hennes ungdom är skarp: hon skickas ut i världen av sin far på ett uppdrag och reser i hemlighet tvärs över Europa medan hon slingrar sig undan agenter som skickas ut efter henne av en obarmhärtig underrättelseagent med egna hemligheter. Medan hon närmar sig sitt slutliga mål står Hanna öga mot öga med skrämmande avslöjanden om sin existens och oväntade frågor om sin mänsklighet.

Filmen visas på TV3 klockan 23:15 – 01:20

Contagion

Amerikansk thriller från 2011. Efter att en kvinna kommit hem från Hongkong blir hon sjuk och dör. Snart börjar fler människor bli sjuka och dödsantalet stiger i hela världen. Läkarna kämpar med att försöka spåra smittkällan och få fram ett vaccin samtidigt som paniken sprider sig.

Filmen visas på TV4 klockan 21:00 – 22:00