Kvällens filmer: Step up 3D, Irene Huss: Det lömska nätet…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Step up 3D, Irene Huss: Det lömska nätet, The informant, The village, Sherlock Holmes: Baskervilles hund, Burn after reading, A good year, Fireflies in the garden, The stepfather, Cyrus, Dragnet, Aeon Flux, Fool’s gold, Billy Madison, Mutant chronicles, Half past dead 2

Step up 3D

Step Up 3DAmerikanskt drama från 2010. Moose och Camille har börjat på college i New York. De träffar dansaren Luke som har samlat stans vildaste dance-crew i en nedlagd fabriksbyggnad. Plötsligt är de mitt uppe i en showdown där bara vinnaren räknas.

Trailer för Step up 3D

Filmen visas på Kanal 5 klockan 17:55 – 20:00

Irene Huss: Det lömska nätet

Svensk thriller från 2011. Mats Persson försvann en höstkväll 1983. Ett stort spaningspådrag sattes in förgäves, men det sades att han sökt sin fars mördare. När nu byggarbetare ska riva ett gammalt hus finner man Mats kvarlevor. Samtidigt jagar Huss en mystisk man som mördat flera tonårstjejer.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:30 – 23:25

The informant

The InformantAmerikansk komedi från 2009. Mark Whitacre anser att han gör en ädel insats när han kontaktar FBI för att avslöja att företaget han arbetar för ägnar sig åt kartellbildning. Han rekryteras som informant och börjar spionera på sina kollegor. Men hur pålitlig är Mark egentligen?.

Trailer för The informant

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:25 – 01:35

The village

The VillageAmerikansk thriller från 2004. Vid första anblicken verkar den lilla byn vara helt perfekt men när man skrapar på ytan upptäcker man att det döljer sig något hemskt bakom idyllen. Invånarna lever med vetskapen om att skogen kring byn är befolkad av mystiska varelser. Den onda kraften är så stark att ingen vågat gå över gränsen och in i skogen tills en dag när den egensinnige Lucius Hunt bestämmer sig för att göra det. Trots att flera personer försöker avråda honom vägrar han att lyssna och beger sig in i skogen tillsammans med två anhängare. Men deras närvaro riskerar vapenvilan mellan byns invånare och de mystiska varelserna och byns framtid hotas.

Trailer för The village

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:05

Sherlock Holmes: Baskervilles hund

Amerikanskt kriminaldrama från 1987. Sherlock Holmes tar sig an ett fall med en mordgåta där pärlor och en skatt spelar en central roll.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 01:00 – 03:10

Burn after reading

Burn After ReadingAmerikansk komedi från 2008. CIA-agenten Osbourne Cox har det jobbigt både privat och på arbetet. När han får sparken bestämmer han sig för att skriva sina memoarer. Dessvärre råkar ett utkast av hans bok hamna i händerna på Linda och Chad, två gymanställda som ser en chans att tjäna stora pengar på sitt fynd.

Trailer för Burn after reading

Filmen visas på Sjuan klockan 21:30 – 23:30

A good year

A Good YearAmerikansk dramakomedi från 2006. Aktiemäklaren Max Skinner ärver en vingård i Provence och beger sig dit för att försöka sälja den så fort som möjligt. Men plötsligt dyker en kvinna från Kalifornien upp och hävdar att hon har rätt till egendomen. Det öppnar ögonen på Max och ett nytt kapitel i hans liv tar sin början.

Trailer för A good year

Filmen visas på Sjuan klockan 01:20 – 03:40

Fireflies in the garden

Fireflies in the GardenAmerikanskt drama från 2008. Utifrån sett är familjen Taylor en lycklig och framgångsrik familj. Men under den polerade ytan döljer sig en historia full av mörka hemligheter. Och en tragisk bilolycka väcker det förflutna till liv igen.

Trailer för Fireflies in the garden

Filmen visas på SVT1 klockan 23:05 – 00:40

The stepfather

The StepfatherAmerikansk thriller från 2009. När Michael Harding kommer hem från militärtjänstgöringen finner han att hans mamma är störtkär i sin charmiga pojkvän och sambo David. Först verkar David vara den trevligaste killen i världen och en idealisk framtida make och styvfar. Men när Michael och hans flickvän börjar gräva i Davids förflutna börjar de upptäcka en mörk och farlig sida av Michaels nya ”pappa”.

Trailer för The stepfather

Filmen visas på TV3 klockan 23:30 – 01:35

Cyrus

CyrusAmerikansk komedi från 2010. John är en skild man, utan några direkta framtidsutsikter. Just som det ser allra mörkast ut träffar han Molly, en vacker och helt underbar kvinna. De börjar dejta direkt och allt känns perfekt, tills han inser att det redan finns en man i hennes liv – hennes 21-åriga och illvilliga son Cyrus.

Trailer för Cyrus

Filmen visas på TV3 klockan 01:35 – 03:20

Dragnet

DragnetAmerikansk kriminalfilm från 1987. Joe har vuxit upp med sin farbror, kriminalinspektör Friday, som förebild och har om möjligt blivit än mer rakryggad än honom. Han talar som en polisrapport, skulle aldrig frångå reglementet och driver flertalet kolleger till vansinne. Ett flertal mordbränder inträffar och Joe inser att alla tillgängliga metoder måste utnyttjas i jakten på mördarna.

Trailer för Dragnet

Filmen visas på TV3 klockan 03:20 – 05:00

Aeon Flux

Amerikansk action från 2005. År 2415 drabbades mänskligheten av ett dödligt virus och ledningen för företaget Goodchild byggde staden Bregna för att skydda de överlevande. Nu omgärdas staden av en hög mur och vad som finns utanför murarna har invånarna ingen aning om. Men när människor plötsligt börjar försvinna från staden och de styrande förnekar att de vet något bildas en motståndsrörelse. Aeon Flux är med i rörelsen och får i uppdrag att döda Bregnas ledare, Trevor. Men när de två träffas inser Aeon att de två hör samman och hon måste ompröva sina värderingar.

Filmen visas på TV4 klockan 23:05 – 01:00

Fool’s gold

Amerikanskt äventyr från 2008. I åtta år har Finn och Tess varit gifta och sökt efter förlorade skatter tillsammans. Tyvärr har sökandet varit fruktlöst, och det har tärt på deras äktenskap. Men när Finn får upp spåret efter en legendarisk 1700-skatt väcks deras äventyrslust på nytt, och kanske också deras känslor för varandra.

Filmen visas på TV6 klockan 21:30 – 23:45

Billy Madison

Billy MadisonAmerikansk komedi från 1995. Billy Madison är en omogen latmask som varken har jobb eller utbildning. Han är 27 år och lever helt på pappans pengar. Men nu tvingar hans far honom att gå tillbaka till skolbänken och bevisa att han är tillräckligt begåvad för att ta över familjens firma. Han måste avklara tolv års studier på bara några veckor.

Trailer för Billy Madison

Filmen visas på TV6 klockan 23:45 – 01:30

Mutant chronicles

Mutant ChroniclesAmerikanskt äventyr från 2008. Det är 2200-talet och soldaten Mitch Hunter tvingas kriga mot en armé av mutanter.

Trailer för Mutant chronicles

Filmen visas på TV6 klockan 01:30 – 03:35

Half past dead 2

Half Past Dead 2Amerikansk action från 2007. Burk och Twitch är två fångar i ett ökänt våldsamt fängelse som kontrolleras av rivaliserande gäng. När ett uppror bryter ut måste de ingå en osedvanlig allians för att överleva. Under osympatiska kriminalvårdares noggranna övervakning försöker Burk och Twitch att ta reda på vem som är ansvarig för upproret. Det visar sig vara gängledaren Cortez, som också har tagit två gisslan: Cherise, Twitch fästmö och Ellie, Burks dotter. Nu måste samarbetet mellan Twitch och Burk verkligen fungera om de ska lyckas sätta dit Cortez och rädda sina nära och kära.

Filmen visas på TV6 klockan 03:35 – 05:05