Kvällens filmer: Step Up 3D, Resident Evil: Extinction, I…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Step Up 3D, Resident Evil: Extinction, I am legend, Cockpit, Blackthorn, Butch Cassidy och Sundance Kid, Natt över Berlin, Da Vinci-koden, Kickoffen, The Big Year, Rescue Dawn, Black Forest

Step Up 3D

Step Up 3DMoose och Camille har börjat på college i New York, men det dröjer inte länge förrän storstadens pulserande undervärld frestar. De träffar dansaren Luke som har samlat stans vildaste dance-crew i en nedlagd fabriksbyggnad och plötsligt är de mitt uppe i en showdown där bara vinnaren räknas. USAs bästa undergrounddansare drabbar samman i ett intensivt slag i världens mesta street-huvudstad, New York.

Trailer för Step Up 3D

Filmen visas på Kanal 5 klockan 16:50 – 19:00

Resident Evil: Extinction

Överlevande från katastrofen i Raccoon City ger sig ut på en resa genom Nevadaöknen för att förhoppningsvis ta sig till Alaska. Alice ansluter till sällskapet och deras kamp mot det onda Umbrella Corp.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 00:25 – 02:15

I am legend

Ett läkemedel som botar cancer utvecklas till ett virus som förvandlar människor till mutanter. I New York kämpar Robert Neville, som är den enda immuna överlevande, mot de galna mutanterna samtidigt som han försöker hitta ett botemedel mot dem.

Filmen visas på Sjuan klockan 22:10 – 00:00

Cockpit

CockpitSvensk komedi från 2012. Efter att Valle får sparken från sitt jobb som pilot och blir lämnad av sin fru, ger han sig ut för att leta nytt jobb. Han får veta att flygbolaget Silver söker en kvinnlig flygkapten, och i ren desperation klär han ut sig till kvinna och söker jobbet. Men till slut börjar han få svårt att skilja mellan sitt liv som man och som kvinna, samt mellan sitt privatliv och sitt kärleksliv. Skådespelare: Marie Robertson, Ellen Mattsson, Jonas Karlsson.

Trailer för Cockpit

Filmen visas på SVT1 klockan 20:00 – 21:35

Blackthorn

BlackthornSpansk-amerikansk-boliviansk västern från 2011. Det sägs att Butch Cassidy blev dödad tillsammans med Sundance Kid år 1908 i ett möte med den bolivianska militären. Men i den här filmen stämmer det inte. Butch Cassidy överlevde och lever ett stilla liv i en liten boliviansk by som James Blackthorn. Skådespelare: Stephen Rea, Nikolaj Coster-Waldau, Magaly Solier, Sam Shepard, Eduardo Noriega.

Trailer för Blackthorn

Filmen visas på SVT1 klockan 23:00 – 00:40

Butch Cassidy och Sundance Kid

Butch Cassidy och Sundance KidAmerikansk västern från 1969. Ingen är snabbare än Butch Cassidy när det gäller att fixa stålar snabbt och hans partner Sundance Kid är oslagbar med puffran. När dessa två bångstyriga bank- och tågrånare tröttnat på att fly undan lagen, styr de kosan mot Bolivia med Sundances flickvän. Att det enda de kan säga på spanska i princip är ”Upp med händerna!”, är inget problem för västerns charmigaste banditer. Skådespelare: Katharine Ross, Strother Martin, Henry Jones, Paul Newman, Robert Redford.

Trailer för Butch Cassidy och Sundance Kid

Filmen visas på SVT1 klockan 00:40 – 02:25

Natt över Berlin

Tyskt tv-drama från 2013. Berlin, 1932. Weimarrepubliken slits sönder i kampen mellan höger- och vänsterextremister och Berlin är en krutdurk. Nattklubbssångerskan Henny Dalgow lär känna den socialdemokratiske riksdagsdelegaten Albert Goldmann, och de två blir ett något omaka par. Den judiske läkaren Albert är svuren pacifist efter sina erfarenheter i det första världskriget. I strid med sina övertygelser går han med på att agera kurir åt sin bror Edwin, som tillhör en radikal kommunistisk cell. Skådespelare: Claudia Eisinger, Jürgen Tarrach, Franz Dinda,, Sven Lehmann, Anna Loos, Jan Josef Liefers.

Filmen visas på SVT2 klockan 21:15 – 23:10

Da Vinci-koden

Da Vinci-kodenAmerikansk thriller från 2006. En tyst och stillsam kväll på museet Louvren i Paris sker ett mord. Detta mord är början på avslöjandet av en illavarslande intrig innehållande hemligheter, som blivit beskyddade av ett sällskap sen Kristi dagar. Offrets barnbarn, kryptografen Sophie Neveu och den kände symbologen Robert Langdon börjar försöka reda ut ledtrådarna vilka leder till Leonardo da Vincis verk. För att komplicera ytterligare blir Langdon och Neveu misstänkta för mordet. Med bara några stegs försprång från polisen leder mysterierna Neveu och Langdon på en farlig resa genom Frankrike, England och genom historien själv. Skådespelare: Ian McKellen, Jean Reno, Paul Bettany, Tom Hanks, Audrey Tautou.

Trailer för Da Vinci-koden

Filmen visas på TV3 klockan 21:30 – 00:40

Kickoffen

KickoffenAmerikansk komedi från 2011. Den naiva försäkringsagenten Tim Lippe har aldrig lämnat den sömniga hemstaden Brown Valley. När han åker på affärsresa till Iowa är det första gången han besöker en storstad. Här möter han försäkringsveteraner som vill visa den blyga mannen hur man festar på riktigt och helgen blir allt annat än lugn. Skådespelare: Anne Heche, Sigourny Weaver, John C Reilly, Ed Helms.

Trailer för Kickoffen

Filmen visas på TV3 klockan 00:40 – 02:30

The Big Year

Tre fanatiska fågelskådare utmanar varandra i en tävling som pågår under ett helt år. De ska kryssa flest ovanliga fåglar under det år då orkanen El Nino blåser upp till kamp. Men under året inser de att där finns viktigare saker än att vinna tävlingen. De har nog med utmaningar i sina verkliga liv. I rollerna ser vi bland andra Owen Wilson, Jack Black, Steve Martin och Rosamund Pike.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 22:55

Rescue Dawn

Rescue DawnHan gick i krig för ett annat land. Men striden för att överleva fick han utkämpa helt på egen hand … Han drömde om livet i luften och drömmen fick Dieter Dengler att lämna Tyskland och bli pilot i USA. På sitt första stridsuppdrag i Vietnam blir han nedskjuten över Laos täta djungler. I flera år torteras och misshandlas han sedan i ett av Vietcongs fångläger ända tills han tack vare stort mod och en genial plan lyckas fly. Men på andra sidan om fånglägrets murar väntar en ännu farligare fiende… Den sanna berättelsen om en av krigshistoriens mest otroliga flykter kommer här till liv i en storslagen actionthriller med Christian Bale (The Prestige) och Steve Zahn (Sahara). ”Rescue Dawn” är en hyllning till en mans mod och hans okuvliga vilja att aldrig ge upp kampen för att överleva…

Trailer för Rescue Dawn

Filmen visas på TV6 klockan 22:55 – 01:30

Black Forest

Black ForestI detta fantastiska skräckäventyr går en grupp turister vilse i en magisk skog och måste kämpa mot de våldsamma och onda sagovarelser som lever där. Med Twilight-stjärnan Tinsel Korey förför denna film tittarna med massor av häftiga specialeffekter och en lekfull ton. Det är en fängslande berättelse som anspelar till traditionella fabler och klassiska spökhistorier.

Trailer för Black Forest

Filmen visas på TV6 klockan 01:30 – 03:10