Kvällens filmer: Stomp the yard, Jane Austen Book club, B…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Stomp the yard, Jane Austen Book club, Bara en natt, Tidsresenärens hustru, Moonraker, Wall Street, I love trouble, Shanghai, Die hard – hämningslöst, Wild things 4, Red sands, De skoningslösa, Heist – sista stöten, Star Trek 3 – Spocks återkomst, Straw dogs, Chaos, My bloody Valentine, Walking tall 2: The payback

Stomp the yard

Stomp the YardAmerikanskt musikaldrama från 2007. Den unge streetdansaren Bobby förlorar sin bror under tragiska omständigheter. Han lämnar hemstaden LA för att läsa på universitetet i Atlanta. Men hans nya liv blir inte riktigt som han tänkt sig och han tvingas göra ett mycket svårt val. White, Columbus Short, Meagan Good, Ne-Yo, Darrin Dewitt Henson.

Trailer för Stomp the yard

Filmen visas på Kanal 5 klockan 17:45 – 20:00

Jane Austen Book club

Amerikansk dramakomedifilm från 2007. Fem kvinnor och en man samlas för att diskutera den engelska författarinnans älskade verk. Snart inser de att Emmas, Mr Darcys och systrarna Bennets kärlekskval har mycket gemensamt med deras egna. De finner trygghet, humor och visdom i böckerna.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:00 – 23:15

Bara en natt

Bara en nattAmerikanskt drama från 1995. Amerikanen Jesse möter den franska studenten Céline på tåget till Wien. Jesse ska nästa morgon ta planet hem till USA och övertalar Céline att stanna i Wien tills dess. Ett starkt band knyts mellan de båda, men de vet att deras förhållande är omöjligt.

Trailer för Bara en natt

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:15 – 01:15

Tidsresenärens hustru

Amerikanskt romantiskt drama från 2009. Henry kan resa i tiden men kan inte själv kontrollera resandet utan kastas från tidsålder till tidsålder. När Clare är sex år möter hon Henry som då är 36 år, för första gången. Henry fortsätter att besöka Clare tills den dag då deras ålder är synkroniserad för första gången och de blir förälskade. 14/1.

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:00

Moonraker

Brittisk action från 1979. Industrimagnaten Hugo Drax vill utrota allt mänskligt liv på jorden men först vill han evakuera ett dussin bra exemplar till en bas i omloppsbanan. Hans plan är att de sedan ska återvända till jorden med genetiskt överlägsna människor. För att kunna sätta sin plan i verket måste han stjäla en rymdkapsel. James Bond får i uppdrag att utreda försvinnandet av kapseln vilket för honom till Venedig. Tillsammans med CIA-agenten Holly Goodhead ska han nu försöka stoppa Drax att sätta sin plan i verket. 24/2.

Filmen visas på Sjuan klockan 22:00 – 00:30

Wall Street

Amerikanskt drama från 1987. En ung börsmäklare blir protegé åt en hänsynslös företagsledare och får lära sig hur högt priset för framgång är i den stenhårda affärsvärlden. 21/4.

Filmen visas på Sjuan klockan 00:30 – 02:55

I love trouble

Amerikansk actionkomedi från 1994. Peter Brackett är välkänd reporter på en av Chicagos största tidningar. Till hans förtret lyckas den unga journalisten Sabrina Peterson på en konkurrerande tidning få ett scoop mitt framför näsan på honom. En maktkamp mellan de två börjar men till slut blir det tvunget för dem att kämpa på samma sida mot farliga krafter. 25/9.

Filmen visas på Sjuan klockan 02:55 – 05:15

Shanghai

Amerikansk thriller från 2010. Fyra månader före attacken mot Pearl Harbor kommer amerikanen Paul Soames till det av Japan ockuperade Shanghai för att utreda mordet på en vän. Under efterforskningarna blir han förälskad och kommer en sammansvärjning som involverar hans egen regering på spåren.

Filmen visas på SVT1 klockan 22:15 – 23:55

Die hard – hämningslöst

Amerikansk action från 1995. Den hårdföre polisen John McClane är tillbaka, denna gång i New York där han blir indragen i en katt-och-råttalek. En man som kallar sig Simon sätter igång en terrorvåg på New Yorks gator. Han hotar med att bomba staden om McClane inte går med på att leka leken ”Simon says”. Men McClane har baksmälla och är på dåligt humör och är absolut inte upplagd för lekar – speciellt inte den här leken. Jackson.

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 23:35

Wild things 4

Amerikanskt kriminaldrama från 2010. Sonen till en mördad hotellmiljonär trasslar in sig i en lek av förförelse och mord efter en passionerad natt med tre vackra kvinnor. Smith, Jillian Murray, Marnette Patterson.

Filmen visas på TV3 klockan 23:35 – 01:30

Red sands

Amerikansk action från 2009. Soldaten Jeff berättar genom tillbakablickar om de mystiska omständigheterna kring en hel bataljon av amerikanska soldaters död i dagens Afghanistan. Två veckor tidigare hade han och hans mannar fått uppdrag att bevaka en väg som använts av millitanter för att smuggla vapen. På ett slentrianuppdrag mitt i öknen ser de en antik staty. En uttråkad soldat avfyrar några skott, varpå statyn går i tusen bitar. Inte kunde de ana att de nu befriat en övermänsklig makt.

Filmen visas på TV3 klockan 02:25 – 04:05

De skoningslösa

Amerikansk västern från 1992. Efter en attack på en glädjeflicka i staden Big Whiskey har hennes kollegor utlyst en stor belöning för den som kan döda de skyldiga. Två före detta revolvermän tar sig an utmaningen trots att de lämnat det laglösa livet bakom sig. Det blåser upp till storm i Big Whiskey.

Filmen visas på TV4 klockan 00:00 – 02:40

Heist – sista stöten

Amerikansk action från 2001. Under en kupp begår veterantjuven Joe ett misstag och han bestämmer sig för att gå i pension. Men den stora gangsterbossen tvingar Joe och hans gäng att delta i en sista stöt. Det blir ett komplicerat jobb och det är snart uppenbart att ingen riktigt vet vem de kan lita på.

Filmen visas på TV4 klockan 02:40 – 05:55

Star Trek 3 – Spocks återkomst

Amerikansk sci-fi från 1984. Amiral Kirks seger över Khan och skapandet av planeten Genesis betyder ingenting. Spock är död ock McCoy håller oförklarligt på att drivas till vansinne. Men efter ett överraskande besök från Spocks far, Sarek, följer ett förbluffande avslöjande: McCoy hyser Spocks levande väsen. Med två lidande vänner, varav den ena lever och den andra inte gör det, försöker Kirk hjälpa dem genom att stjäla U.S.S. Enterprise och trotsa Stjärnflottans karantän av planeten Genesis. Men klingonerna känner också till Genesis och skyndar iväg för att möta Kirk i en dödlig sammandrabbning.

Filmen visas på TV6 klockan 16:05 – 18:00

Straw dogs

Amerikansk thriller från 2011. David och Amy Sumner, en manusförfattare i Hollywood och hans fru, en skådespelerska, återvänder till hennes lilla hemstad djupt i amerikanska Södern. När de väl kommit dit byggs spänningar upp i deras äktenskap och gamla konflikter med stadsborna kommer upp till ytan igen. Framför allt med Amys före detta pojkvän Charlie, vilket leder till en våldsam konfrontation.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:15

Chaos

Kanadensisk-brittisk-amerikansk thriller från 2005. En lugn vardagsmorgon. Ingen på banken har upptäckt de fem maskerade män som plötsligt håller alla gisslan. Polisen är snabbt på plats, men gängledaren Lorenz vill bara förhandla med den före detta polisen Quentin Conners, som sätts i tjänst igen tillsammans med den unga nyrekryterade polisen Dekker. Ingen av dem kan förutse det som kommer att hända.

Filmen visas på TV6 klockan 23:15 – 01:25

My bloody Valentine

Amerikansk kriminalthriller från 2009. Tom återvänder till sin hemstad efter den massaker som tog 22 liv på Alla hjärtans dag för 10 år sedan. Men det går inte riktigt som han tänkt sig, eftersom alla verkar tro att han ligger bakom dådet – alla förutom en före detta flickvän det vill säga.

Filmen visas på TV6 klockan 01:25 – 03:15

Walking tall 2: The payback

Amerikansk action från 2007. Nick återvänder till sin hemstad efter många år inom det militära. Han finner till sin stora fasa att det en gång så idylliska samhället förvandlats till ett kriminellt ghetto. Således bestämmer han sig för att ta lagen i egna händer och röja upp på stadens gator.

Filmen visas på TV6 klockan 03:15 – 04:45