Kvällens filmer: Summer catch, Matte söker husse, Surroga…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Summer catch, Matte söker husse, Surrogates, Man lever bara två gånger, Ritualen, Hitman, Trogen tjur sökes, Snuten i varuhuset, Batman, forts, Changing lanes, Garden state, Bean – den totala katastroffilmen, Duplex – drömhus med förhinder, Smokin’ aces 2: Assasins’ ball

Summer catch

Summer CatchAmerikansk komedi från 2001. Ryan Dunne är en pojke från arbetarklassen som bor i Cape Cod-området och drömmer om en framtid som basebollproffs. Således är hans lycka gjord när han får en chans att vara med och spela med de stora grabbarna och visa vad han går för. Ryans koncentration på spelplanen får sig dock en ordentlig törn när han träffar och förälskar sig i rikemansdottern Tenley Parrish, vars familj aldrig kommer att godkänna honom som ett passande parti.

Trailer för Summer catch

Filmen visas på Kanal 5 klockan 18:00 – 20:00

Matte söker husse

Amerikansk romantisk komedi från 2005. Frånskilda lärarinnan Sarah är missnöjd med sitt liv och blir aldrig utbjuden. Hennes syster lägger ut en kontaktannons på en dejtingsajt åt henne.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:00 – 23:00

Surrogates

SurrogatesAmerikansk science fiction från 2009. Människor lever sina liv genom sina surrogatkroppar, själva tryggt skyddade innanför hemmets fyra väggar. Surrogaterna är sexiga, fysiskt perfekta kopior av de själva som bebor en utopisk värld utan brottslighet och smärta, och där ingen känner rädsla eller behöver lida av sina handlingars konsekvenser. När det första mordet på åratal sker får FBI-agenten Greer nys om en omfattande sammansvärjning bakom surrogatvärlden. Han riskerar sitt liv när han överger sitt surrogatsjälv för utredningens skull.

Trailer för Surrogates

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:00 – 00:45

Man lever bara två gånger

Brittisk action från 1967. När en amerikansk och rysk rymdkapsel kapas oroar man sig för att ett tredje världskrig ska bryta ut. Den brittiska regeringen ger agent 007 i uppdrag att försöka förhindra den katastrof ett krig skulle innebära. Bond upptäcker att det är organisationen Spectre som ligger bakom kapningarna men motiven är oklara. Nu måste han hitta de försvunna kapslarna innan de två stormakterna startar ett världskrig.

Filmen visas på Sjuan klockan 22:00 – 00:30

Ritualen

RitualenAmerikansk skräck från 2011. Michael är en katolsk teologistudent som överväldigas av religiösa tvivel. För att han ska få tillbaka sin tro skickar hans mentor honom till Vatikanen. I Rom möter han exorcisten Fader Lucas, som visar honom en skräckinjagande ondska och fenomen som vetenskapen inte kan förklara. Som Lucas syns Anthony Hopkins och för regin står Mikael Håfström.

Trailer för Ritualen

Filmen visas på Sjuan klockan 00:30 – 02:55

Hitman

HitmanFransk-amerikansk action från 2007. Från födelsen har han tränats till mördare. Han är känd endast som Agent 47 och hör till världens främsta yrkesmördare. Han har aldrig misslyckats med ett uppdrag. Men sedan ett attentat i Ryssland tagit en oförutsedd vändning upptäcker han att hans egen organisation vänt honom ryggen.

Trailer för Hitman

Filmen visas på Sjuan klockan 02:55 – 05:25

Trogen tjur sökes

Amerikansk komedi från 2001. Jane Goodale lever i New York och hon är fast besluten att lyckas både med sin karriär och sitt kärleksliv. Hennes drömmar ser ut att gå i uppfyllelse när hon möter Ray. När de två bestämt sig för att flytta ihop får Ray kalla fötter och lämnar Jane som blir förkrossad. För att överleva brytningen söker Jane ivrigt en förklaring till Rays uppförande och hon gör det i djurvärlden….

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 23:00

Snuten i varuhuset

Snuten i varuhusetAmerikansk actionkomedi från 2009. Paul Blart är en mildsinnad småbarnsförälder som arbetar som säkerhetsvakt på ett varuhus. Han har om och om igen försökt komma in på polishögskolan, men utan att lyckas – främst på grund av att han är överviktig. En dag tar den organiserade brottsligheten över varuhuset och tar gisslan. På insidan finns Blart. Han vägrar att lämna, ty han har ansvar för säkerheten. På så sätt blir han polisens ögon på insidan. På egen hand försöker han hindra för gangstrarna.

Trailer för Snuten i varuhuset

Filmen visas på TV3 klockan 23:00 – 01:00

Batman, forts

Amerikansk action från 1989. Batman fick som ung pojke se sina föräldrar skjutas ihjäl och växte upp till att bli en maskerad välgörare som gör Gotham Citys gator säkrare. Fotografen Vicki Vale förälskar sig i Batman, men hans värsta fiende Jokern vill ha henne för sin egen del och striden mellan dem är snart ett faktum.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 00:10

Changing lanes

Changing LanesAmerikansk thriller från 2002. Två bilar krockar på motorvägen och förarna är varandras raka motsatser. Gavin är en ung advokat, Doyle är en alkoholiserad försäkringssäljare. Gavin erbjuder Doyle en check för att täcka reparationskostnaderna. Doyle tackar nej, vilket får Gavin att fly olycksscenen. Doyle som vill att de ska utbyta korrekt information tackar nej, vilket får Gavin att fly olycksscenen. I brådskan glömmer Gavin en viktig mapp med information om ett fall. Doyle bestämmer sig för att ta utnyttja situationen och det sätter igång en katt- och råttalek mellan de två främlingarna.

Trailer för Changing lanes

Filmen visas på TV4 klockan 00:10 – 02:10

Garden state

Garden StateAmerikansk komedi från 2004. Efter sin mors död återvänder Andrew, en halvt framgångsrik tv-skådespelare, till sin hemstad efter nio års bortavaro. Han har ett ansträngt förhållande till sin far och undviker honom genom att umgås med sina gamla vänner, som inte har avancerat nämnvärt i livet sen gymnasiet.

Filmen visas på TV4 klockan 02:10 – 04:15

Bean – den totala katastroffilmen

Brittisk komedi från 1997. Ett konstgalleri i Los Angeles har återköpt landets främsta konstverk Whistler’s Mother från utlandet. Man bjuder in Englands främste konstexpert att närvara vid den högtidliga avtäckningen. Men britterna skickar istället sin mest inkompetente medarbetare för att bli av med honom en tid. De skickar Mr Bean och katastroferna avlöser snart varandra.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 22:45

Duplex – drömhus med förhinder

Amerikansk komedi från 2003. Nancy och Stuart är ett ungt, yrkesarbetande New York-par på jakt efter sina drömmars hem. Således är deras lycka gjord när de hittar en vacker gammal lägenhet i Brooklyn med massor av charmiga skrymslen och vrån. Den enda nackdelen med våningen är den gamla nyfikna tanten som bor i lyan ovanför. Men det kan väl inte vara så farligt… eller?.

Filmen visas på TV6 klockan 22:45 – 00:30

Smokin’ aces 2: Assasins’ ball

Amerikansk action från 2010. Walter Weed är en anspråkslös skrivbordsarbetare på FBI när byrån upptäcker en plan att få honom lönnmördad.

Filmen visas på TV6 klockan 00:30 – 02:10