Kvällens filmer: Swingers, Puss, De dimhöljda bergens gor…

Swingers, Puss, De dimhöljda bergens gorillor, The Burning Plain, I Spindelns Nät, Housesitter, The Paper

Swingers

00:35 – 02:30

SwingersAmerikansk dramakomedi från 1996. Mike har lämnat sitt livs kärlek för att försöka sig på en karriär som skådespelare i Hollywood. Men han har svårt att släppa taget och tillbringar nästan all tid hemma i väntan på att hon ska ringa. Till slut får hans vänner nog av hans tjurande (n)

Puss

21:00 – 22:50

PussEn komedi om intriger bland ett gäng ambitiösa, neurotiska unga kvinnor som driver en dålig amatörteater på en liten bakgata i Stockholm och killarna runt dem. Den utspelar sig under 48 timmar på och kring teatern med en väv av förvecklingar – otrohet, smygsupande, kleptomani, kärlekskonkurrens och andra mänskliga svagheter.

De dimhöljda bergens gorillor

22:55 – 01:00

Den fängslande historien om Dian Fosseys liv. Hon lämnar sin trygga tillvaro och beger sig till Afrika, där hon under två årtionden studerar bergsgorillorna. Tillsammans med filmaren Bob, som också blir hennes älskare, bygger hon upp ett forskningscentrum i djungeln. Fossey tar mer och mer parti för de utrotningshotade gorillorna och börjar bekämpa jägarna. Snart är även hennes liv i fara.

The Burning Plain

23:15 – 01:35

The Burning PlainAmerikanskt drama från 2008. Sylvia lever ett innehållslöst liv och går från det ena destruktiva förhålladet till det andra. Gina är gift och har tre barn men inleder en affär med Nick, något hennes dotter Mariana upptäcker. Maria blev bortlämnad som spädbarn. Deras öden vävs samman och allt startar med en brand.

I Spindelns Nät

01:35 – 03:40

I Spindelns NätAmerikanskt drama från 2001. När en senators dotter blir kidnappad kontaktar förövaren Alex Cross. Det underliga med fallet är att gärningsmannen inte kommer med några krav på lösensumma. Cross gör en psykologisk profil på förövaren och tillsammans med agenten Jezzie Flannigan börjar han undersöka vad som hänt.

Housesitter

21:00 – 23:05

HousesitterNewton bygger ett drömhus till sig och sin älskade Becky, men hon vill varken ha huset eller honom. Han träffar servitrisen Gwen och de tillbringar natten ihop. Gwen ”ockuperar” nya huset, låtsas vara hans fru och vinner vänner. Själv blir Newton något förvånad eftersom han tänkte sälja huset. Och inte blir det lättare när hans älskade Becky blir svartsjuk…

The Paper

03:05 – 05:05

The PaperHandlingen utspelar sig under ett dygn och i centrum står redaktören Henry Hackett. Klockan 7 på morgonen vaknar han upp på kontoret och får se att de andra dagstidningarna slagit Sun med förstasidesnyheten om ett föregivet rasmord av två vita affärsmän i Brooklyn. Henry är gift med f d journalisten Martha. Tillsammans väntar de barn. Han slits mellan tidningen och att leva upp till rollen som äkta man. Men han har också tankarna på annat håll: Han har blivit kallad till en jobbintervju på Sentinel, en av stans mest respekterade tidningar. Snart lär han sig att det viktigaste för en sann journalist är att få fram snabba och uppseendeväckande nyheter – till varje pris och utan skrupler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *