Kvällens filmer: Systrar i jeans: andra sommaren, The pac…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Systrar i jeans: andra sommaren, The pacifier, Falling down, King Arthur, Harry Potter och Fenixorden, Pelikanfallet, Catch a fire, Street kings, Lost world: Jurassic Park, Major Payne, Smokin’ aces 2: Assasins’ ball, The town, forts, Ute eller inte, Copycat, Your highness, The dukes of Hazzard: Hazzard in Hollywood

Systrar i jeans: andra sommaren

Amerikansk dramakomedifilm från 2008. Bridget reser till Turkiet för en arkeologisk utgrävning. Carmen ger sig in i ett hektiskt sommarteaterprojekt. Lena kastas mellan en ny förälskelse och gamla hjärtekrossare. Tibby bestämmer sig för att ta ett stort steg i sitt förhållande med Brian.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 17:40 – 20:00

The pacifier

The PacifierAmerikansk-kanadensisk familjekomedi från 2005. Historien om en hemlig agent som efter att ha misslyckats med att skydda en viktig vetenskapsman får veta att mannens familj är i fara. För att bättra på sitt rykte, går han med på att ta hand om mannens barn men upptäcker snart att barnskötsel är hans hittills tuffaste uppgift.

Trailer för The pacifier

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:30 – 23:25

Falling down

Falling DownAmerikansk thriller från 1993. Det är en het dag i Los Angeles när William Foster får nog och kliver ur sin bil mitt i en bilkö. Hans nerver är på helspänn och det behövs inte mycket för att han ska känna sig provocerad och reagera med katastrofal våldsamhet.

Trailer för Falling down

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:25 – 01:40

King Arthur

King ArthurAmerikansk-brittiskt drama från 2004. Arthur är en motsträvig ledare som vill lämna England och återvända till sitt hem i det stabila Rom. Men innan han kan återvända har han ett sista uppdrag att utföra och han kallar samman sina riddare kring det runda bordet, Lancelot, Galahad, Bors, Tristan och Gawain. De kommer fram till att nu när Romariket inte längre har sitt grepp om Britannien behöver landet en ny ledare. En kung som kan leda Britannien in i en ny tidsera. Med hjälp av trollkarlen Merlin och den vackra Guinevere vid sin sida måste Arthur hitta styrkan att ändra historiens gång.

Trailer för King Arthur

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:25

Harry Potter och Fenixorden

Harry Potter och FenixordenBrittiskt äventyr från 2007. Trollkarlsministeriet vägrar tro på att Lord Voldemort återvänt och eleverna på Hogwarts hindras från att lära sig försvar mot svartkonster. Så Harry och hans vänner måste själva träna inför den förestående sammandrabbningen med Lord Voldemort. 20/12.

Trailer för Harry Potter och Fenixorden

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:40

Pelikanfallet

PelikanfalletAmerikansk thriller från 1993. Den juridikstuderande Darby Shaw har en egen teori om vilka som ligger bakom mordet på två domare. En terori som visar sig vara livsfarlig. Hon tvingas gå under jorden så när journalisten Gray Grantham visar intresse för hennes fall är frågan om hon verkligen kan lita på honom. 11/1.

Trailer för Pelikanfallet

Filmen visas på Sjuan klockan 22:40 – 01:35

Catch a fire

Catch a FireAmerikansk thriller från 2006. En politisk thriller som utspelar sig i Sydafrika under apartheideran. Handlingen kretsar kring Patrick Chamusso som är opolitisk ända fram till att han och hans hustru fängslas. Efter det kastas Patrick in kampen mot landets förtryckande regimsystem, detta samtidigt som polischefen Nic Vos börjar intressera sig alltmer för Chamussoparet. Masha, Tim Robbins, Derek Luke.

Filmen visas på SVT1 klockan 22:15 – 23:55

Street kings

Street KingsAmerikansk thriller från 2008. Tom Ludlow är en effektiv men inte alldeles renhårig polis. Nu misstänks han vara inblandad i en kollegas död. Enda chansen för honom att blir rentvådd är att själv hitta mördarna.

Trailer för Street kings

Filmen visas på SVT1 klockan 00:00 – 01:45

Lost world: Jurassic Park

Amerikanskt äventyr från 1997. Fyra år efter de katastrofala händelserna på Isla Nublar framkommer det att det finns ytterligare en ö befolkad med jätteödlor. Där strövar djuren omkring fritt och ett fungerande ekosystem har upprättats. Nu gör man sig redo att skicka dit ett forskningslag för att studera dem.

Filmen visas på TV3 klockan 23:15 – 01:50

Major Payne

Major PayneAmerikansk komedi från 1995. Major Payne blir avskedad från sitt jobb inom marinen. Han vet inte riktigt vad han ska göra i det civila, men hans överste finner snart råd. På en skola finns en grupp bångstyriga barn som måste fostras. Majoren använder sig av både riktiga skott och granater i sitt lärande. Snart nog har han vunnit barnens gunst men då kommer beskedet om att han ska ut i kriget i Bosnien. Ska han tillbaka till kriget eller bör han stanna hos barnen?.

Trailer för Major Payne

Filmen visas på TV3 klockan 01:50 – 03:30

Smokin’ aces 2: Assasins’ ball

Amerikansk action från 2010. Walter Weed är en anspråkslös skrivbordsarbetare på FBI när byrån upptäcker en plan att få honom lönnmördad.

Filmen visas på TV3 klockan 03:30 – 04:50

The town, forts

Amerikansk thriller från 2010. När bankrånaren Doug MacRays liga tar bankchefen Claire som gisslan slipper hon undan oskadd. Kort därefter förälskar hon sig i en försynt charmig man vid namn Doug, utan att veta att det var hans rånare som tog henne som gisslan. Samtidigt är FBI-agenten Frawley ligan på spåren.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 00:15

Ute eller inte

Amerikansk komedi från 1997. Engelskläraren Howard Brackett ska äntligen gifta sig. Han är en tystlåten, intelligent man och älskad av alla i staden där han bor. Men när en före detta elev under ett Oscarstal i tv tackar sin lärare och fäller en kommentar som ifrågasätter Howards sexuella läggning, vänds hans liv upp och ner.

Filmen visas på TV4 klockan 00:15 – 02:15

Copycat

CopycatAmerikansk thriller från 1995. Kriminalpsykologen Helen Hudson lever ett skyggt och tillbakadraget liv sedan hon varit nära att falla offer för en seriemördare. Endast via sin dator och sin assistent Andy kommunicerar hon med omvärlden. Efter att en rad mord har begåtts i San Francisco utan att man kunnat spåra mördaren, ber polisen Helen om hjälp. Men då blir hon mördarens mål.

Trailer för Copycat

Filmen visas på TV4 klockan 02:15 – 05:55

Your highness

Your HighnessAmerikanskt äventyr från 2011. Prins Thadeous blir konstant överskuggad av sin bror, prins Fabious. När Fabious blivande brud Belladonna blir kidnappad av en ond trollkarl ger sig de båda prinsarna ut på ett äventyr för att rädda henne. När brodern blir tillfångatagen får Thadeous chans att äntligen få visa sin tapperhet.

Trailer för Your highness

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:05

The dukes of Hazzard: Hazzard in Hollywood

Amerikanskt actionäventyr från 2000. Tillsammans med sina vänner beger sig Luke och Bo till Hollywood i hopp om att sälja sina inspelningar. De måste tjäna tillräckligt med pengar för att bygga ett nytt sjukhus i Hazzard-området. Men på vägen blir deras inspelningar och pengar stulna och plötsligt jagas de av en lönnmördare, sliskiga skivproducenter, ryska gangsters och inte minst, elaka lånehajar.

Filmen visas på TV6 klockan 23:05 – 00:55