Kvällens filmer: Systrar i jeans, Dragon Wasps, Orphan, E…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Systrar i jeans, Dragon Wasps, Orphan, Elizabeth: The golden age, Laura, Mr Deeds, Benknäckargänget – krossa dem, Aeon Flux, Falling down, American Pie Presents: Beta House, The Rocker, Takers, Wieners, Misstänkt för mord

Systrar i jeans

Systrar i jeansDe fyra väninnorna Carmen, Bridget, Lena och Tibby har hängt ihop i hela sina 16-åriga liv, och nu ska de för första gången tillbringa sommarlovet på olika håll. I en secondhandbutik hittar de ett par ”magiska” jeans som passar alla fyra perfekt och de bestämmer sig för att använda jeansen för att hålla kontakten under sommaren. De känner på sig att byxorna kommer att föra tur med sig och de turas om att ha dem en vecka i taget.

Trailer för Systrar i jeans

Filmen visas på Kanal 5 klockan 17:40 – 20:00

Dragon Wasps

Dragon WaspsEntomologen Gina och hennes assistent Rhonda ger sig ut i djungeln för att söka efter Ginas försvunna far. En grupp soldater följer med för att skydda dem mot den armé av banditer som härjar där. Vad ingen räknat med är en svärm jättelika, eldsprutande, getingar som gör allt för att döda dem.

Trailer för Dragon Wasps

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:30 – 23:15

Orphan

OrphanEsther är en nioårig föräldralös flicka från Ryssland som verkar vara förföljd av olycka. Hennes förra fosterfamilj dog i en brand som hon med nöd och näppe undkom. Men när familjen Coleman adopterar henne ser livet betydligt ljusare ut. Tills en klasskamrat faller från en klippa. Tills en nunna från barnhemmet hittas ihjälslagen. Och till dess att Esthers nya mamma börjar tvivla på om den tragiska branden verkligen var en olyckshändelse.

Trailer för Orphan

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:15 – 01:40

Elizabeth: The golden age

Brittiskt drama från 2007. Året är 1585. Nästan tre decennier har förflutit sedan den unga Elizabeth I besteg Englands tron. Men under alla år hon regerat har den blodiga maktkampen om tronen fortsatt. Samtidigt utkämpar hon en personlig kamp där hennes plikt mot sitt land ställs mot det nyväckta intresset för Raleigh. För en kvinna i hennes ställning är en kärleksrelation med en simpel sjöfarare livsfarlig. Och därtill ryktas det om en konspiration mot drottningen, där till och med Elizabeths kusin, Mary Stuart, kan vara inblandad. Men drottningens rådgivare Walsinghams utstuderade intriger att bevara Elizabeths maktställning blir början på slutet av Englands guldålder. Skådespelare: Clive Owen, Rhys Ifans, Jordi Mollà, Cate Blanchett, Geoffrey Rush.

Filmen visas på SVT1 klockan 22:25 – 00:15

Laura

LauraAmerikansk thriller från 1944. En detektiv blir kär i porträttet av den mördade kvinnan, vars fall han utreder. Skådespelare: Clifton Webb, Vincent Price, Judith Anderson, Gene Tierney, Dana Andrews.

Trailer för Laura

Filmen visas på SVT1 klockan 00:15 – 01:40

Mr Deeds

Amerikansk komedi från 2002. Deeds, som driver en liten pizzeria i en småstad, får en dag ett oväntat miljardarv. Förutom flera miljarder dollar inkluderar arvet ett stort mediebolag, ett fotbollslag, ett basketlag och en privat helikopter. Plötsligt har Deeds allt som krävs för att lyckas i affärsvärlden. Pengar kan förändra allt men inte alla. Skådespelare: John Turturro, Steve Buscemi, Peter Gallagher, Adam Sandler, Winona Ryder.

Filmen visas på TV3 klockan 17:00 – 19:00

Benknäckargänget – krossa dem

Benknäckargänget - Krossa DemAmerikansk actionkomedi från 2005. Den berömde fotbollsstjärnan Paul ’Wrecking’ Crewe hamnade i fängelse efter att ha råkat ut för en otrevlig bilolycka när han kört rattfull. Paul får reda på att fängelsedirektören Hazen, som är väl medveten om Pauls idrottsliga meriter, vill ha honom. Paul har fått i uppgift att sätta ihop ett lag med fångar som ska delta i en stor fotbollsmatch mot de sadistiska vakterna. Crewe är beredd på det som lovar bli ett mycket intressant match. Det är bara fängelsedirektören och vakterna som inte vet vad och vilka de ställs inför. Skådespelare: Burt Reynolds, Nelly, Michael Irvin, Adam Sandler, Chris Rock.

Trailer för Benknäckargänget – krossa dem

Filmen visas på TV3 klockan 22:45 – 01:00

Aeon Flux

Amerikansk action från 2005. År 2415 drabbades mänskligheten av ett dödligt virus och ledningen för företaget Goodchild byggde staden Bregna för att skydda de överlevande. Nu omgärdas staden av en hög mur och vad som finns utanför murarna har invånarna ingen aning om. Men när människor plötsligt börjar försvinna från staden och de styrande förnekar att de vet något bildas en motståndsrörelse. Aeon Flux är med i rörelsen och får i uppdrag att döda Bregnas ledare, Trevor. Men när de två träffas inser Aeon att de två hör samman och hon måste ompröva sina värderingar. Skådespelare: Jonny Lee Miller, Sophie Okonedo, Frances McDormand, Charlize Theron, Marton Csokas.

Filmen visas på TV4 klockan 23:45 – 01:40

Falling down

Falling DownAmerikansk thriller från 1993. Det är en het dag i Los Angeles när William Foster får nog och kliver ur sin bil mitt i en bilkö. Hans nerver är på helspänn och det behövs inte mycket för att han ska känna sig provocerad och reagera med katastrofal våldsamhet. Skådespelare: Barbara Hershey, Tuesday Weld, Robert Duvall, Michael Douglas.

Trailer för Falling down

Filmen visas på TV4 klockan 01:40 – 04:10

American Pie Presents: Beta House

I det sjätte kapitlet av de populära American Pie filmerna följer vi tonåringarna när de börjar på college och hamnar mitt i brödraskapet Beta House. Där råkar de ut för allt från nollning och upptåg till hårt festande och de hamnar självklart i en del otippade sexuella situationer. Eugene Levy är tillbaka, och likaså Steve Talley och Jake Siegel.

Filmen visas på TV6 klockan 21:30 – 23:15

The Rocker

The RockerDen misslyckade trummisen Robert ”Fish” Fishmen får en andra chans att bli den stora trumslagare han redan vet att han är. Fish var en gång en svettig, passionerad medlem i hårdrocksbandet Vesuvius men tyvärr kastades han ut ur bandet precis innan de blev världsberömda. 20 år senare får Fish återigen möjligheten att förverkliga sin dröm…

Trailer för The Rocker

Filmen visas på TV6 klockan 23:15 – 01:25

Takers

TakersEn ökänd grupp professionella brottslingar har upprepade gånger kommit undan med briljant planerade bankrån. Nu ger de sig på en sista stöt – deras livs chans – med 25 miljoner dollar i potten. Det enda hindret är en hårdkokt polis som är fast besluten att göra vad som krävs för att lösa fallet och stoppa dem. Vi ser Chris Brown och Hayden Christensen i denna adrenalinstinna och överraskande actionfilm. Matt Dillon, Idris Elba, Jay Hernandez och Michael Ealy spelar huvudrollerna.

Trailer för Takers

Filmen visas på TV6 klockan 01:25 – 03:20

Wieners

Wyatt äger en bil gjord för korvförsäljning och tillsammans med sina vänner Ben och Joel beger han sig ut på en roadtrip tvärs över USA. Kompisen Joel är deprimerad efter att ha varit med på en talkshow på TV där han blev offentligt förödmjukad av programledaren Dr. Dwayne. Målet med resan är att hitta Dwayne och ge honom ett ordentligt kok stryk. Wyatt delar dessutom ut gratis korv under resans gång i förhoppningen att han ska bli erbjuden ett bättre jobb.

Filmen visas på TV6 klockan 03:20 – 04:50

Misstänkt för mord

Rusty Sabich är åklagare och leder utredningen av mordet på den vackra kollegan Carolyn, som han tidigare haft en affär med. Det visar sig emellertid att blodtypen och fingeravtrycken som hittas på ett whiskyglas i närheten av Carolyn lik hör till Rusty! Filmen baseras på Scott Turrows succéroman.

Filmen visas på TV8 klockan 00:15 – 02:45