Kvällens filmer: Taking Lives, Det enda rationella, Year …

Idag tisdag visas följande filmer på TV: Taking Lives, Det enda rationella, Year One

Taking Lives

En svårfångad seriemördare har i 20 år antagit sina offers identitet. Men nu har ett genombrott skett och FBI-agenten Illeana Scott ska utreda fallet. Det är Scotts jobb att veta hur en mördare tänker. Att förutse hans nästa drag. Att hindra varje motdrag. Men på något sätt vet den här mördaren ännu mer om Scott.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:15

Det enda rationella

Svensk-finsk-tysk-italienskt drama från 2009. Trots att fabriksarbetaren Erland är en aktiv kyrkobesökare blir han plötsligt störtförälskad i sin bästa kompis fru. Han föreslår det enda förnuftiga – att alla sätter sig ner och diskuterar igenom situationen och sedan att alla berörda flyttar in hos honom och hans fru. Men detta visar sig lättare sagt än gjort. Skådespelare: Stina Ekblad, Claes Ljungmark, Anki Lidén, Pernilla August, Rolf Lassgård.

Filmen visas på SVT1 klockan 23:05 – 00:45

Year One

Year OneEfter att ha ätit ett äpple från kunskapens träd börjar Zed, en förhistorisk latmask till jägare, att ifrågasätta meningen med livet. Han hamnar på kant med invånarna i sin by och tvingas att fly med sin slöe vän Oh för att hitta svaren på sina frågor – men det utmynnar istället i en episk resa genom historien och äventyr de aldrig kunnat drömma om. Kan den klumpige jägaren och den blygsamme samlaren lyckas bli till hjältar?

Trailer för Year One

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:05