Kvällens filmer: Taking Lives, Världen räcker inte till, …

Idag fredag visas följande filmer på TV: Taking Lives, Världen räcker inte till, The War – Trädkojan, Mannen från Le Havre, This Means War, The Warrior’s Way, The day after tomorrow, Just friends, Öga för öga, Star Trek: First Contact, Matrix, Closer, Skamgrepp

Taking Lives

Taking LivesEn svårfångad seriemördare har i 20 år antagit sina offers identitet. Men nu har ett genombrott skett och FBI-agenten Illeana Scott ska utreda fallet. Det är Scotts jobb att veta hur en mördare tänker. Att förutse hans nästa drag. Att hindra varje motdrag. Men på något sätt vet den här mördaren ännu mer om Scott.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 00:15

Världen räcker inte till

Brittisk action från 1999. Agent James Bond får i uppdrag att skydda oljearvtagerskan Elektra som bestämt sig för att fortsätta med sin avlidne fars verk, bygget av en pipeline från Ryssland till Istanbul. Bond kastas in i ett äventyr där han möter en av sina värsta motståndare, den hänsynslöse terroristen Renard.

Filmen visas på Sjuan klockan 21:00 – 23:40

The War – Trädkojan

Missisippi sommaren 1970. En uppvaknandets tid för alla. Vietnamkriget börjar lida mot sitt slut. Barnen Stu och Lidia bygger en trädkoja, men får slåss mot stadens värsta ungar för att behålla den. Deras far har precis återvänt från kriget i Vietnam och han har stora förväntningar för framtiden.. (The War)

Filmen visas på SVT1 klockan 23:50 – 01:50

Mannen från Le Havre

Marcel Marx har lämnat sitt författarliv och försörjer sig nu som skoputsare. Marcel lever i ett kärleksfullt äktenskap med Arletty och tar sig ett par glas på kvällen på kvarterets bar. Men allt förändras när Arletty blir allvarligt sjuk samtidigt som Idrissa dyker upp, en liten kille från Afrika som kommit som båtflykting till Le Havre. (Le Havre)

Filmen visas på SVT2 klockan 21:45 – 23:20

This Means War

This Means WarChris Pine (Star Trek) och Tom Hardy (The Dark Knight Rises) spelar tillsammans med Oscarsbelönade Reese Witherspoon huvudrollerna i den här fartfyllda blandningen av explosiv action och galen komedi. FDR (Pine) och Tuck (Hardy) faller båda för den ljuva och charmiga Lauren (Witherspoon). Medan hon försöker välja mellan dem – med hjälp av fräcka kompisen Trish (Chelsea Handler) – startar FDR och Tuck ett episkt krig i kampen om hennes hjärta. Deras färdigheter inom övervakning, samt diverse högteknologiska prylar kommer väl till pass. Må bäste spion vinna!

Trailer för This Means War

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 23:15

The Warrior’s Way

Yuan, världens bästa svärdfäktare, lägger av och reser från Japan på jakt efter en gammal vän ute i vilda västern, istället för att döda den nyfödda drottningen till en rivaliserande klan. Han för barnet till sin väns ödsliga och härjade stad; vännen har dött, så Yuan öppnar ett gammalt tvätteri och stadgar sig. Han hänger kläder, fostrar barnet och får upp ögonen för Lynne, en rödhårig kvinna med ett tragiskt förflutet. Yuans rivaler kommer inte hitta honom så länge han håller sitt svärd undanstoppat, men ett gäng förtappade banditer terroriserar stan och hotar Lynne. En uppgörelse blir oundviklig, men när Yuan väl dragit sitt svärd, kan han då åter finna ett hem, en familj och vila?

Filmen visas på TV3 klockan 23:15 – 01:10

The day after tomorrow

The Day After TomorrowAmerikansk action från 2004. Flera underliga naturfenomen inträffar vilket får klimatologen Jack Hall att misstänka att en ny istid är på väg. En kollega i Skottland bekräftar hans farhågor. Jack bestämmer sig för att bege sig till New York där hans son befinner sig.

Trailer för The day after tomorrow

Filmen visas på TV4 klockan 22:25 – 00:50

Just friends

Just FriendsAmerikansk romantisk komedi från 2005. När Chris gick i skolan var han överviktig, blyg och hemligt förälskad i Jamie, skolans hejaklacksledare. De två var vänner men när Chris ville ta deras relation ett steg längre blev han avvisad. Nu tio år senare är han framgångsrik och smal och ser en chans att ta revansch.

Trailer för Just friends

Filmen visas på TV4 klockan 00:50 – 02:40

Öga för öga

Amerikansk dramathriller från 1996. Karen och Mack McCanns värsta mardröm besannas när deras tonårsdotter våldtas och mördas. När den anklagade Robert Doob till råga på allt inte blir dömd för brottet på grund av polisens misstag blir Karen och Mack rasande. Medan Mack kan kontrollera sin ilska blir Karen besatt av att hämnas.

Filmen visas på TV4 klockan 02:40 – 04:40

Star Trek: First Contact

Det som Jean-Luc Picard har fruktat i sex år händer till slut: borgerna har åter bestämt sig för att sätta kurs mot sektor 001 och jorden. En stor flotta samlas för att stoppa dem. Precis när man tror att man lyckats så upptäcker besättningen på Enterprise-E att en borgsfär kommer undan genom att resa i tiden. Efter att ha fått en föraning om en jord befolkad av 40 miljarder borger bestämmer Picard att de ska följa efter dem till dagen före ett av de mest avgörande ögonblicken i mänsklighetens historia. Borgerna har nämligen för avsikt att sätta stopp för den första flygningen i warphastighet och den därpå följande första kontakten med en främmande ras, vulcanerna. Nu är det upp till Picard och hans besättning att stoppa borgerna och deras ledare borgdrottningen innan de fullbordar sitt ondskefulla verk. Kommer de att lyckas?

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:15

Matrix

MatrixNeo söker sanningen om Matrix, som figurerar i hans drömmar. Han är övertygad om att Morpheus, en av världens farligaste män, vet allt om Matrix. En kväll förs så Neo iväg av Trinity och finner sig plötsligt öga mot öga med Morpheus. Han tvingas till ett livsavgörande val mellan två piller. Tar han det röda pillret får han veta sanningen om Matrix och den värld han tror sig leva i. Tar han det blå glömmer han att han någonsin mött Morpheus och fortsätter det liv han nu lever i ovisshet. ”The Matrix” är en nyskapande och intelligent science-fiction-film, fullmatad med häpnadsväckande stunts samt spektakulära och banbrytande visuella effekter. Text-TV s. 690

Trailer för Matrix

Filmen visas på TV6 klockan 23:15 – 01:55

Closer

CloserRegissören Mike Nichols (”Working Girl”, ”The Graduate”) gör film av Patrick Marbers kritikerrosade pjäs, Closer. Det är en kompromisslös och ärlig insyn i moderna förhållande. Det handlar om fyra främlingar (Julia Roberts, Jude Law, Natalie Portman and Clive Owen) och deras möten, attraktion vid först ögonkastet och deras brutala svek gentemot varandra.

Trailer för Closer

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:10

Skamgrepp

SkamgreppHans karriär, hans äktenskap och hans framtid – allt står på spel för verkställande direktör Tom Sanders. Han avböjer en kärleksaffär med sin nya chef och nu anklagar hon honom för sexuella trakasserier. Plötsligt måste Tom kämpa för att få tillbaka sitt liv.

Trailer för Skamgrepp

Filmen visas på TV8 klockan 00:10 – 02:00