Kvällens filmer: The back-up plan, Sista dansen, Rescue D…

The back-up plan, Sista dansen, Rescue Dawn, Polisskolan 2 – Första uppdraget, Top Gear: Bond special, Systrar i jeans, Erin Brockovich, Eraser, Forrest Gump, Speed, The league, The In-Laws, Triassic Attack

The back-up plan

21:00 – 23:15

The Back-Up PlanAmerikansk komedi från 2010. Zoe har svårt att träffa en man och stöter bort alla som kommer för nära. Hon har nästan gett upp hoppet då hon möter Stan som är allt hon hoppats på. Men hon bär på en stor hemlighet som kanske får honom att tänka om. Hon är nämligen gravid med tvillingar efter en insemination (n)

Sista dansen

01:45 – 04:00

Svenskt drama från 1994. Claes och hans fru Tove har inte tävlat i dans under en tid efter en konflikt med paret Waltner. Lennart, som gärna ser att vänskapsrelationen ska bli bra igen, ordnar så att de bägge paren anmäler sig till en tävling i engelska Blackpool. En tävling som får förödande konsekvenser för paren (n)

Rescue Dawn

23:30 – 01:55

Rescue DawnHan gick i krig för ett annat land. Men kampen för att överleva fick han utkämpa helt på egen hand. Han drömde om livet i luften och drömmen fick Dieter Dengler att lämna Tyskland och bli pilot i USA. På sitt första stridsuppdrag i Vietnam blir han nedskjuten över Laos täta djungler. I flera år torteras och misshandlas han sedan i ett av Vietcongs fångläger ända tills han tack vare mod och en genial plan lyckas fly.

Polisskolan 2 – Första uppdraget

18:15 – 20:00

En grupp av polisskolans elever får jobb i ett polisdistrikt som trakasseras av en liga. Chefen är bror till skolans rektor och hotas med avgång om inte distriktet rensas upp. Amerikansk komedifilm från 1985.

Top Gear: Bond special

22:50 – 00:10

Ingen actionhjälte är mer förknippad med bilar än James Bond. Richard Hammond firar Bonds 50 år bakom ratten. Bilarna som mest förknippas med Bond är Aston Martin, Lotus Esprit och den klassiska DB5. Hammond berättar hur Aston Martin fick jobbet som Bondbil och hur Lotus på 70-talet tog över äran. Vi träffar Roger Moore, Ola Rapace och två Bond-regissörer för att prata om skapandet av motorburen action. Brittiskt motorprogram från 2012.

Systrar i jeans

17:35 – 20:00

Systrar i jeans är baserad på Anne Brashares ungdomsbok om fyra väninnor som ska spendera sin första sommar någonsin ifrån varandra. Vännerna delar ett par magiska jeans som de, sina olikheter till trots, alla kan bära. För att hålla kontakten skickar de jeansen mellan varandra och delar på så vis med sig av alla händelser och äventyr som inträffar under sommaren.

Erin Brockovich

21:00 – 23:35

Erin BrockovichDen ensamstående mamman Erin Brockovich (Julia Roberts), får anställning på en juristfirma. När hon börjar undersöka en suspekt fastighetsaffär, finner hon sig snart inblandad i ett av amerikansk nutidshistorias största rättegångsfall… Text-TV s. 690.

Eraser

23:35 – 01:55

EraserLee Cullen svävar i fara. Hon arbetar för ett företag inom den amerikanska försvarsindustrin och har av misstag blivit vittne till något hon inte skulle ha sett. En av hennes chefer planerar att smuggla ut ett topphemligt förstörelsevapen ur landet, och när enorma summor pengar står på spel är ett människoliv inte mycket värt. Om Lee avslöjar affären måste hon byta identitet och gå under jorden för att överleva. Hon får hjälp av John Kruger som arbetar för en hemlig organisation inom FBI. En man som kan radera hennes identitiet och utplåna hennes fiender…

Forrest Gump

18:00 – 19:00

Forrest GumpAmerikansk dramakomedi från 1994. På en busshållplats sitter Forrest Gump och berättar sin livshistoria. Trots att han bara har 75 i IQ har han levt ett fascinerande liv. Han har varit firad idrottsman, hjälte i Vietnamkriget och miljonär.Trots sitt innehållsrika liv har han aldrig kunnat släppa kärleken till sin barndomsvän Jenny.

Speed

21:00 – 22:00

SpeedAmerikansk actionfilm från 1994. En sprängladdning har placerats på en buss, som trafikerar Los Angeles i rusningstrafik. Om hastigheten sänks under 80 km/h sprängs bussen. Polismannen Jack Traven får det farliga uppgiften att desarmera bomben. Till sin hjälp har han passageraren Annie Porter.

The league

23:30 – 01:35

Amerikanskt actiondrama från 2003. 1899 drabbas flera städer av terroraktioner som den galne The Phantom ligger bakom. Hans plan är att starta ett världskrig. För att stoppa honom kallar man samman flera extraordinära personer, Alan Quartermain, kapten Nemo, vampyren Mina Harker, den osynlige mannen, agenten Tom Sawyer, den odödlige Dorian Gray och doktor Jekyll/mr Hyde. Nu är det upp till denna brokiga skara att rädda världen.

The In-Laws

20:00 – 22:00

The In-LawsJerry Peyser är en tystlåten fotspecialist som lever ett tillbakadraget liv tills det att hans dotter tillkännager att hon ska gifta sig – med en helgalen CIA-agent!

Triassic Attack

01:35 – 03:20

Triassic AttackÄgaren av ett kitschigt museum väcker av misstag tre dinosauriefossiler till liv. De uppretade vilddjuren orsakar snart total förödelse i den lilla staden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *