Kvällens filmer: The Break-up, Cadillac Records, Min bror…

The Break-up, Cadillac Records, Min brors flickvän, Final call, Léon, Personal Effects, Frost/Nixon, Margot at the Wedding, Splitting Heirs

The Break-up

21:30 – 23:15

The Break-UpGary och Brooke har efter två år tillsammans nått den punkt i sin relation när vilken småsak som helst eskalerar till rena rama storgrälet. Till slut finns bara ett alternativ – separation. Men varken Gary eller Brooke tänker ge upp den gemensamma bostadsrätten som de inrett så smakfullt och vårdat så ömt.

Cadillac Records

23:20 – 01:05

Cadillac RecordsI denna berättelse om sex, våld och rock and roll i 1950-talets Chicago får vi följa några av USA:s musiklegender som bl.a. Muddy Waters, Leonard Chess, Little Walter and Howlin’ Wolf, Etta James och Chuck Berry och deras spännande, men turbulenta liv.

Min brors flickvän

23:30 – 01:30

Min Brors FlickvänAmerikansk romantisk komedi från 2007. Dan Burns är änkling och har tre döttrar. När han åker på en familjeträff hos sina föräldrar stöter han ihop med Marie och blir genast förtjust i henne. Men snart visar det sig att Marie är tillsammans med Dans bror Mitch och under helgen blir Dan alltmer förälskad i sin brors flickvän.

Final call

01:30 – 03:25

Final CallAmerikansk thriller från 2008. Ryan får ett samtal på sin mobil från en kvinna som påstår att hon och hennes familj blivit kidnappad. Plötsligt är Ryan inblandad i ett kidnappningsdrama och eftersom kvinnan inte vet var de är måste han förlita sig på sin telefon. Men tiden är knapp, hans mobilbatteri är på väg att ta slut.

Léon

22:00 – 00:10

LéonEn enstörig italiensk yrkesmördare i New York blir vän med Mathilda, en 12-årig flicka med traumatiska upplevelser bakom sig. Leon har för första gången någon att bry sig om. Mathilda ser sin chans att hämnas på den som mördade hennes far och bror.

Personal Effects

00:10 – 02:20

Personal EffectsNär den unge Walter får höra den fruktansvärda nyheten att hans syster har blivit mördad lämnar han brottarlandslagets läger i Iowa. Han återvänder till sina hembygder för att stödja sin mamma och moster i sorgen. Han följer sin mamma vart hon än går och på väg till terapin träffar han en änka vars make blivit mördad. Amerikansk romantiskt dramafilm från 2009.

Frost/Nixon

21:00 – 23:30

När den skandalomsusade presidenten Richard Nixon gick med på att intervjuas av den populäre tv-profilen David Frost, såg han det som ett perfekt tillfälle att förbättra sitt skamfilade rykte. Men Frost kom att bli en av Nixons tuffaste motståndare och ställde den forne ledaren till svars under en kamp som förändrade politikens anseende för alltid. Oscar-vinnaren Ron Howard (Da Vinci-koden, Apollo 13) har regisserat denna dramatiska och spännande berättelse om en av historiens mest oförglömliga händelser. Vi bjuds på fantastiska rollporträtt av Frank Langella och Michael Sheen.

Margot at the Wedding

03:25 – 05:15

Margot at the WeddingAmerikanskt drama från 2007. När Pauline ska gifta sig reser hennes syster Margot med sonen Claude till bröllopet trots att systrarna inte haft kontakt på flera år. Men orsaken till att Margot kommer till bröllopet är att hon tänker skilja sig, något hon till en början håller hemligt. Men även Pauline bär på en hemlighet.

Splitting Heirs

03:25 – 05:05

Splitting HeirsOm du som Baby Tommy blivit kvarglömd på en vild societetsfest och därefter omhändertagen och uppfostrad av en indisk arbetarfamilj, har du väl knappast någon större förutsättning att lyckas… eller? Och om sanningen avslöjas, vad gör du då? Text-TV s. 690.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *