Kvällens filmer: The Clearing, Sphere – farkosten, Thick …

The Clearing, Sphere – farkosten, Thick as thieves, Imaginary playmate, Blindness

The Clearing

22:00 – 00:00

The ClearingWayne Hayes (Robert Redford) är en framgångsrik affärsman som säljer sin affärsverksamhet. En missnöjd före detta anställd, Arnold Mack (Willem Dafoe), kidnappar Wayne och kräver en lösensumma på 9 ½ miljoner. Medan Wayne är i fångenskap inser han vad som är viktigt i livet – och det är inte de långa arbetstimmarna. FBI försöker hjälpa honom, men kidnapparen håller sig undan. Under tiden måste hans fru Eileen (Helen Mirren) bearbeta förlusten, och barnen upptäcker vad deras far betydde för dem

Sphere – farkosten

00:00 – 02:45

När psykologen Norman Johnson, biokemisten Elizabeth ”Beth” Halpern, matematikern Harry Adams och vetenskapsmannen Ted Fielding får i uppgift att undersöka en jättelik farkost som vilat på havets botten i nästan 300 år vet de inte vad de ska vänta sig. Vad de finner är dock bortom deras vildaste fantasier… Text-TV s. 690.

Thick as thieves

23:55 – 02:10

Thick as ThievesAmerikanskt kriminaldrama från 2009. Den erfarne konsttjuven Keith Ripley tar hjälp av tjuven Gabriel Martin för att stjäla två antika Fabergéägg. Äggen är värda en förmögenhet och Ripley är i stort behov av pengar för att kunna betala tillbaka en skuld till en mäktig maffiamedlem. Samtidigt är polisen Weber honom på spåren.

Imaginary playmate

02:10 – 04:20

Kanadensisk thriller från 2006. Efter att Suzannes mamma dött flyttar hon med sin styvdotter Molly till ett nytt hus för att börja om på nytt. När Molly börjar prata om sin vän Candace tror Suzanne att hon hittat på en vän för att orka med att hantera allt som hänt. Men när Mollys beteende blir allt mer oberäkneligt börjar Suzanne misstänka att hennes styvdotters nya lekkamrat kanske inte alls är påhittad.

Blindness

02:00 – 04:00

BlindnessEn läkares hustru blir den enda som har kvar sin syn i en stad där alla plötsligt drabbas av en mystisk blindhet. Hon låtsas vara sjuk för att kunna ta hand om sin make samtidigt som samhället bryts ner i kaos och oreda. Baserad på en roman av Nobelpristagaren José Saramago.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *