Kvällens filmer: The constant gardener, The constant gard…

The constant gardener, The constant gardener, forts, Smekmånad i Las Vegas, Notting Hill, Road to Perdition, Änglar och demoner

The constant gardener

21:00 – 22:00

The Constant GardenerBrittisk thriller från 2005. Den brittiske diplomaten Justin och hans hustru Tessa bor och arbetar i Kenya. Tessa, en passionerad människorättskämpe, mördas under en biltur och det börjar cirkulera rykten om att hon har haft en kärleksrelation med en kenyansk läkare som ska ha mördat henne och sedan flytt. Justin bestämmer sig för att rentvå sin frus namn och fortsätter att driva hennes arbete. Han upptäcker att hon hade kommit en mäktig konspiration på spåren och han gör allt i sin makt för att avslöja sanningen. Åldersgräns 11 år (n)

The constant gardener, forts

22:10 – 23:40

Brittisk thriller från 2005. Den brittiske diplomaten Justin och hans hustru Tessa bor och arbetar i Kenya. Tessa, en passionerad människorättskämpe, mördas under en biltur och det börjar cirkulera rykten om att hon har haft en kärleksrelation med en kenyansk läkare som ska ha mördat henne och sedan flytt. Justin bestämmer sig för att rentvå sin frus namn och fortsätter att driva hennes arbete. Han upptäcker att hon hade kommit en mäktig konspiration på spåren och han gör allt i sin makt för att avslöja sanningen. Åldersgräns 11 år (n)

Smekmånad i Las Vegas

16:25 – 18:00

Amerikansk långfilm från 1992. (Honeymoon in Vegas) Jack Singer ställs inför ett ultimatum av sin flickvän Betsy att de genast ska gifta sig, om Jack inte går med på det gör hon slut. Jack föreslår att de ska dra till Las Vegas för att göra slag i saken men det uppstår förhinder i form av storspelaren Tommy Korman. Tommy vill ha Betsy till varje pris och i ett försök att skilja paret åt bjuder han in Jack till en riskfylld pokermatch. Det hela slutar med att Jack förlorar och han har nu en stor skuld som måste betalas. Då kommer Tommy med ett förslag, att Jack ska satsa sin blivande fru.

Notting Hill

20:00 – 22:25

Notting HillAnna Scott är filmstjärna och lever ett liv fullt av glamour, premiärer och paparazzi. William Thacker driver en liten bokhandel i Londons fashionabla Notting Hill och lever, tillsammans med sina excentriska vänner, ett tämligen händelselöst liv. De två är så olika som ett par människor kan bli. Kärleken är dock som dagg och faller både på lort och lilja så när deras vägar en dag korsas uppstår ljuv musik. Det är dock inte lätt att vara kär i strålkastarnas sken och deras förhållande verkar dömt att misslyckas ända från början. För vad kan en tafflig bokmal från London ha att erbjuda en världslig Hollywooddiva? Text-TV s. 690.

Road to Perdition

01:15 – 03:40

Road to PerditionAmerikanskt kriminaldrama från 2002. Michael Sullivan försörjer sig som yrkesmördare och arbetar åt maffiabossen John Rooney. Men när Michaels ena son, Michael Jr, gömmer sig i hans bil under ett uppdrag och blir vittne till hur hans far och Rooneys son dödar tre män slås hans liv i spillror. Michaels fru och andra son mördas och han bestämmer sig för att hämnas. Men hans fiende anlitar en lönnmördare för att döda Michael och Michael Jr. Åldersgräns 15 år.

Änglar och demoner

21:00 – 23:45

Änglar och DemonerStrax efter påvens död, dör även de kardinaler som tippats bli hans ersättare, en efter en. Alla ledtrådar pekar åt broderskapsorden Illuminati. Men Illuminati finns inte längre – eller gör de det? Vatikanen kontaktar Professor Langdon från Harvard för att få bukt på morden. Tillsammans med den vackra vetenskapskvinnan Vittoria Vetra ger han sig ut i den romerska natten för att dechiffrera symbolers dolda mening. Utredningen leder dem inte bara i famnen på en skräckinjagande opponent, men även till en upprörande upptäckt och en chockerande insikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *