Kvällens filmer: The dark is rising – en ring av järn, De…

The dark is rising – en ring av järn, Desperate hours, Will Hunting, Blue Collar Comedy Tour: The Movie, An Education, The Other Guys, Bulletproof, Skamgrepp, Kärleken checkar in, Transformers, Gabriel, Psycho, Walker, Texas ranger

The dark is rising – en ring av järn

19:55 – 22:00

Amerikanskt actiondrama från 2007. När Will fyller fjorton år upptäcker han att han inte är en vanlig kille. Han blir plötsligt indragen i kampen mellan ljus och mörker på jorden. Hans uppdrag är att hitta de sex tecken som kan släppa ljuset fritt och stoppa mörkrets makter att breda ut sig. Det blir en resa genom tid och rum för att hitta alla tecknen i hans kamp att skydda världen (n)

Desperate hours

01:55 – 03:45

Desperate HoursKanadensiskt kriminaldrama från 2007. Neil Randall lever det perfekta livet, han är framgångsrik inom reklambranschen och har en vacker fru, Abby, och en underbar dotter, Sophie. Men deras idyll krossas när Sophie blir kidnappad av den psykopatiske Ryan. Hans krav är att Neil och Abby under 24 timmar ska göra allt han säger för att de ska få se sin dotter levande igen (n)

Will Hunting

22:00 – 00:35

Will Hunting är en 20-åring vars vardag kantas av slagsmål, skitjobb och pubrundor. Men Will är annorlunda. Han är överintelligent, har fotografiskt minne och kan lösa svåra matematiska problem. Efter en fängelsedom hamnar han hos psykologen Sean McGuire. Sean förstår att under den tuffa ytan döljer sig en osäker ung man med dålig självkänsla. Han försöker få Will att öppna sig och sätta upp nya mål i livet.

An Education

22:00 – 23:40

An EducationEngelsk långfilm från 2009. Jenny är en begåvad ung kvinna i 1960-talets London som inför sin sjuttonårsdag dras in i en stormande förälskelse med den äldre David. Hon förtrollas av en fartfylld och förbjuden livsstil som är oförenlig med de seriösa universitetsplaner hennes familj har bäddat för. När den dekadenta fasaden spricker står hon inför svikna löften och spruckna drömmar och tvingas snabbt in i den vuxna världen.

The Other Guys

20:00 – 22:00

The Other GuysTerry Hoitz’ gångna misstag i yrket och Allen Gambles motvilja att ta risker har gett dem tjänsterna som de ”andra killarna”, vanärade New York City-poliskommissarier degraderade till att fylla i formulär åt kaxiga hjältesnutarna Danson och Highsmith. Den omaka duon måste se bortom sina dispyter när de tar på sig en prestigefull utredning om skumme kapitalisten David Ershon och försöker fylla skorna för de ökänt hänsynslösa poliserna de dyrkar.

Bulletproof

22:00 – 23:45

BulletproofSmåtjuven Archie Moses anser att Rock Keats är hans bästa vän, ända tills det uppdagas att Keats i själva verket är en förklädd polis. Vid en knarkuppgörelse utbryter skottlossning och Moses råkar av misstag skjuta Keats i huvudet. När Keats har tillfrisknat och återvänder till arbete blir hans första uppdrag att eskortera sin före detta bästa vän Moses hem från Arizona för att han ska kunna vittna mot den knarkkung han arbetet för. Det visar sig bli en resa där de inte går säkra från vare sig polisen, FBI eller knarkkungarna och deras forna vänskap sätts på prov.

Skamgrepp

23:45 – 02:20

SkamgreppHans karriär, hans äktenskap och hans framtid – allt står på spel för verkställande direktör Tom Sanders. Han avböjer en kärleksaffär med sin nya chef och nu anklagar hon honom för sexuella trakasserier. Plötsligt måste Tom kämpa för att få tillbaka sitt liv.

Kärleken checkar in

21:30 – 22:00

Amerikansk romantisk komedi från 2002. Marisa Ventura är ensamstående mor och arbetar som städerska på Beresford Hotel i New York. En dag när hon inte kan motstå frestelsen att prova en kvinnlig hotellgästs vackra kläder får en annan hotellgäst, den framgångsrike politikern Christopher Marshall, syn på henne. De blir förälskade och börjar umgås, men Marshall tror att Marisa är någon annan än den hon verkligen är.

Transformers

23:55 – 02:50

TransformersAmerikansk science fiction från 2007. Jorden invaderas av robotar från yttre rymden som är ute efter energikällan energon. Utomjordingarna är beredda att göra vad som helst för att få kontrollen över energon och mänsklighetens öde vilar nu i tonåringen Sam Witwickys händer.

Gabriel

23:00 – 01:20

GabrielI skärselden härskar mörkret och de osaliga själarna plågas svårt. Den siste ärkeängeln Gabriel får det svåra uppdraget att rädda de lidande andarna. För att lyckas måste han dock bli till kött och blod vilket innebär att han också måste brottas med mänskliga känslor och bekymmer.

Psycho

02:20 – 04:10

PsychoNyinspelning av Alfred Hitchcocks klassiker. Efter att ha stulit 40 000 dollar från sin chef, beger sig Marion Crane till Kalifornien för att starta sitt nya liv. Under resan hamnar hon i en storm och kör vilse. Hon bestämmer sig för att checka in på Bates Motell, som drivs av enstöringen Norman Bates, en konservator som är besatt av sin bortgångna mor.

Walker, Texas ranger

02:50 – 04:50

Amerikanskt action drama från 2005. När en av Walkers vänner misstänks för att vara seriemördare blir han tvungen att ta reda på sanningen. Frågan är om vännen är skyldig eller om någon försöker sätta dit honom. Samtidigt försöker han hitta en tonåring som flytt från ett kriminellt gäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *