Kvällens filmer: The Dukes of Hazzard, Get Carter, Jönsso…

Idag fredag visas följande filmer på TV: The Dukes of Hazzard, Get Carter, Jönssonligan och Dynamit-Harry, Crocodile Dundee i Los Angeles, Fired Up!, Transformers 3, Firman, Death Race, Flight of the Phoenix, 28 Dagar

The Dukes of Hazzard

Kusinerna Bo och Luke Duke är uppväxta i Hazzard County, ett otillgängligt område som mest är känt för att ha de snyggaste tjejerna i hela Georgia. På något sätt lyckas de två allt som oftast att hamna på fel sida av lagen… och vägen, vilket gjort dem ökända hos polisen. En dag upptäcker de att Duke-familjens gård är hotad av den korrumperade guvernören Boss Hogg. Tillsammans med sin farbror Jesse och sin sexiga kusin Daisy Duke gör de allt de kan för att skydda sina ägor.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 00:05

Get Carter

Jack Carter kommer till sin hemstad Seattle för att närvara vid sin brors begravning och ser en chans att sluta fred med sitt förflutna. Han umgås flitigt med sin döde brors fru och hennes dotter. Men när han upptäcker att hans brors död inte var någon olycka ändrar han fokus och börjar jakten på sin brors mördare.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 01:30 – 03:25

Jönssonligan och Dynamit-Harry

Svensk komedi från 1982. Sickan har tänkt ut en plan under sin tid i fängelset. Tillsammans med sina vänner Rocky och Vanheden ska han bryta sig in hos gangsterledaren Wall-Enberg och stjäla hans förmögenhet. Men det är inte bara Jönssonligan som planerar en kupp mot Wall-Enberg.

Filmen visas på Sjuan klockan 19:45 – 22:00

Crocodile Dundee i Los Angeles

Tiden har hunnit ikapp Walkabout Creek och det är inte längre tillåtet att jaga krokodiler. Mick Dundee får numera nöja sig med att bara brottas med dem inför turister, så när Sue blir erbjuden jobbet som chef på en av pappans tidningar i Los Angeles tvekar de inte. Flyttlasset går till Kalifornien, men Mick och hans sons möte med lokalbefolkningen passerar inte helt smärtfritt. Sues företrädare på tidningen dog under mystiska omständigheter och Mick börjar att utreda hans död.

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 23:00

Fired Up!

Shawn och Nick ser inte alls fram emot sommarens fotbollsläger. Istället lyckas de komma med i Cheerleaderlaget och får följa med på deras träningsläger. Plötsligt befinner de sig i mitten av en uppsjö av läckra tjejer. Killarna kan inte tänka sig något bättre, tills Shawn blir tokförälskad i Carly som misstänker att de bryr sig mer om tjejerna än om sporten. Shawn gör nu sitt allt för att övertyga Carly att de visst är där för att de brinner för Cheerleading, inget annat!

Filmen visas på TV3 klockan 23:00 – 00:55

Transformers 3

Amerikanskt actionäventyr från 2011. En historisk händelse får förödande konsekvenser och världen hotas av ett krig mellan Autobots och Decepticons, ett krig som inte ens de så kallade Transformers ensamma kan rädda mänskligheten från.

Filmen visas på TV4 klockan 22:25 – 01:35

Firman

Amerikansk thriller från 1993. Mitch McDeere är en ung jurist som får ett jobberbjudande han inte kan avböja. Förförd av pengarna ser han inte den mer lömska sidan av advokatfirman. När två delägare blir mördade kontaktar FBI Mitch och ber honom om information. Mitch befinner sig i en situation där han kan förlora allt.

Filmen visas på TV4 klockan 01:35 – 04:45

Death Race

Den före detta racerföraren Jensen Ames blir oskyldigt dömd för ett brutalt mord på sin egen familj. Han hamnar på en fängelseö där han tvingas kämpa för sin överlevnad bland landets värsta brottslingar. Det enda sättet för Ames att återfå sin frihet är att delta och vinna i fängelsedirektörens fruktade och bisarra tittarsuccé Death Race – ett lopp med specialbyggda bilar som sänds live på internet.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:05

Flight of the Phoenix

Frank Towns och AJ störtar med ett passagerarplan mitt i den mongoliska öknen, strandade utan varken mat eller vatten. De och de andra överlevande inser att chansen att de kommer att bli räddade är mikroskåpisk. Planet är totalförstört, och för att överleva och ta sig tillbaka till civilisationen måste de bygga en nytt plan av vrakdelarna.

Filmen visas på TV6 klockan 23:05 – 01:15

28 Dagar

Gwen Cummings är en framgångsrik skribent som lever loppan i New York. Hon är smått tanklös och tycker mest att livet är en fest. Men när Gwen under ett sin systers bröllop blir full, stjäl en limousin, och kör rakt in i en trädgård, blir hon anhållen av polisen. I rätten döms hon till 28 dagar på en avvänjningsklinik. Här möter hon nya människor och lär sig ett helt nytt sätt att se på sin tillvaro och sitt liv. I rollerna ser vi Sandra Bullock och Viggo Mortensen.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:10