Kvällens filmer: The guardian, Moonraker, Den innersta kr…

The guardian, Moonraker, Den innersta kretsen, Tonårsliv, Da-Vinci koden, American Beauty, Held Hostage, Sin nombre, Ghost Rider, Föräldraskap, Kärleken checkar in, Sylvia, Man About Town, Wag the Dog, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, Farozonen, Shottas

The guardian

20:00 – 22:55

The GuardianAmerikansk action från 2006. Efter att räddningsledaren vid kustbevakningen, Ben Randall, förlorat hela sin besättning i en krasch förflyttas han och får lära upp en ny grupp. Bland dem finns den unge simmaren Jake Fischer som bara har ett mål, att bli bäst. Ben använder oortodoxa metoder i undervisningen och skyr inga medel för att få fram de allra bästa räddningsledarna (n)

Moonraker

22:55 – 01:40

MoonrakerBrittisk action från 1979. Den galne industrimagnaten Hugo Drax tänker utrota allt mänskligt liv på jorden men först vill han evakuera några männikor till en bas i omloppsbanan. Planen är att återvända till jorden med genetiskt överlägsna människor. Han stjäl han en rymdkapsel och James Bond får i uppdrag att utreda försvinnandet av kapseln. Det för honom till Venedig. Tillsammans med CIA-agenten Holly Goodhead försöker Bond stoppa Drax att sätta sin onda plan i verket (n)

Den innersta kretsen

01:40 – 05:05

Den innersta kretsenAmerikansk thriller från 2006. Edward Wilson går på Yale och är medlem i den hemliga föreningen Skulls and bones. Han blir rekryterad till den nystartade organisationen CIA. Det kalla kriget pågår för fullt och det dröjer inte länge förrän Edward nått en hög position. Samtidigt börjar hans höga moral att luckras upp (n)

Tonårsliv

18:15 – 20:00

Lola Cep är en populär tonåring från New York som är van att alltid stå i centrum och få allas uppmärksamhet. Men allt detta förändras när familjen lämnar hennes älskade Manhattan och flyttar till en tråkig förort i New Jersey. Men det allra förskräckligaste är att rollen som Fröken Populär redan är upptagen, av född-att-vinna, född-att-bestämma-allt Carla Santini, som inte låter någon ta den rollen ifrån henne.

Da-Vinci koden

21:30 – 00:25

Lola Cep är en populär tonåring från New York som är van att alltid stå i centrum och få allas uppmärksamhet. Men allt detta förändras när familjen lämnar hennes älskade Manhattan och flyttar till en tråkig förort i New Jersey. Men det allra förskräckligaste är att rollen som Fröken Populär redan är upptagen, av född-att-vinna, född-att-bestämma-allt Carla Santini, som inte låter någon ta den rollen ifrån henne.

American Beauty

01:25 – 03:40

American BeautyLester och Carolyn verkar vara ett lyckligt gift par i ett fint villaområde. Men Lester är trött på allt och glider djupare och djupare in i medelålderskrisen, och till råga på eländet är dottern kär i en skum grannkille.

Held Hostage

00:10 – 02:00

Held HostageAmerikansk thrillerfilm från 2009.

Sin nombre

22:15 – 23:50

Sin NombreMexikansk-amerikansk långfilm från 2009. Mot nya möjligheter i USA åker Sayra, en ung vacker kvinna från Honduras, med sin far och farbror på en irrfärd över den latinamerikanska landsbygden på väg mot gränsen. På vägen möter hon en ung mexikansk gängmedlem, El Casper, som försöker fly undan sitt våldsamma förflutna och undkomma sitt före detta gäng. Tillsammans måste de förlita sig på tro, hopp och vara ”street smart” om de ska överleva sin allt farligare resa mot sina nya hoppfulla liv. Filmen presenteras av Fredrik Sahlin. 5.1-ljud.

Ghost Rider

23:00 – 01:10

Ghost RiderNicolas Cage spelar Johnny Blaze, en våghalsig mc-stuntman som sålt sin själ till djävulen. Då Johnnys gamla kärlek, den godhjärtade Roxanne, åter gör entré i hans liv inser han dock att han vill ha sin själ tillbaka. Således träffar han en överenskommelse med hin håle och blir hans skinnklädde fotsoldat på jorden.

Föräldraskap

01:45 – 04:00

Vilka föräldrar gör inte allt för sina barn? Men ibland kan det bli för mycket. Särskilt när ungarna vänder upp och ner på huset, saboterar skolpjäsen och brorsan har spelmaffian i hälarna.

Kärleken checkar in

21:30 – 22:00

Amerikansk romantisk komedi från 2002. Marisa Ventura är ensamstående mor och arbetar som städerska på Beresford Hotel i New York. En dag när hon inte kan motstå frestelsen att prova en kvinnlig hotellgästs vackra kläder får en annan hotellgäst, den framgångsrike politikern Christopher Marshall, syn på henne. De blir förälskade och börjar umgås, men Marshall tror att Marisa är någon annan än den hon verkligen är.

Sylvia

23:50 – 02:05

SylviaBrittiskt drama från 2003. Om poeten Sylvia Plath. År 1956 möter Sylvia den hyllade poeten Ted Hughes och de blir genast förälskade. De gifter sig och bosätter sig i London men trots att deras förhållande är fyllt av kärlek och samhörighet blir deras liv tillsammans katastrofalt. Åldersgräns 7 år.

Man About Town

21:00 – 23:05

Man About TownJack Giamaros är den amerikanska drömmen förkroppsligad. Han är Hollywoods mest eftertraktade talangscout och tillhör som sådan filmbranschens grädda. Men då Jack på en och samma dag blir av med sin dagbok, som är fullkomligt proppfull med topphemligt kändisskvaller, och upptäcker att hans fru varit otrogen blir det början på slutet för hans fulländade tillvaro.

Wag the Dog

01:30 – 03:25

Wag the DogTvå veckor innan presidentvalet anklagas den sittande presidenten för att ha antastat en minderårig tjej i Vita Huset. För att hämma mediedrevet hyrs en spin doctor in. Med hjälp av en Hollywoodproducent piskar han upp en patriotisk hetskampanj som kröns av ett uppdiktat krig mot Albanien.

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

01:05 – 03:15

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet StreetRegissören Tim Burton och Johnny Depp samarbetar i denna 1800-talsrysare som innehåller bloddrypande scener, mystik, romantik, ett fantastiskt soundtrack och vacker scenografi. Filmen handlar om barberaren Sweeny Todd, som återvänder från ett långt straff efter en falsk anklagelse – för att ta ut en blodig hämnd på den man, domare Turpin, som berövat honom hans hustru och barn.

Farozonen

04:00 – 05:35

Del 2:2 Efter att ha överlevt en brutal attack i sitt hem försöker Monique skapa publicitet som kan hjälpa henne med hennes politiska aspirationer. Hon beordrar Win att öppna ett olöst och brutalt mord som begicks för 40 år sedan. För att lösa fallet måste han samarbeta med en rättfram kvinnlig polis som kallas ”Stump”. När Win och Stump upptäcker nya lager i det gamla fallet, avslöjas också Moniques egna mörka hemligheter.

Shottas

03:25 – 05:05

ShottasRastafarikillarna Biggs och Wayne har gått i livets hårda skola och tillsammans slagit sig fram på brottets bana. Utpressning, mord och narkotikalangning är vardagsmat för de två barndomsvännerna och de drömmer om ett bättre liv långt ifrån Kingstons hårda gator. Mot alla odds lyckas Biggs och Wayne ta sig till Amerika där de fortsätter sin kriminella karriär. Men kan de knäcka Miamis undre värld?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *