Kvällens filmer: The guardian, Scream 2, Huvudjägarna, In…

The guardian, Scream 2, Huvudjägarna, Inglourious basterds, Har du hört ryktet om Morgans?, Lake placid 3, Italian job, Orphan, Star Trek, Dune, Definitely, maybe

The guardian

22:00 – 00:45

The GuardianAmerikansk action från 2006. Tyngd av sorg efter en misslyckad räddningsaktion, får livräddaren Ben Randall ett uppdrag han inte vill ha – att träna upp ytbärgaraspiranter. Snart drabbar han samman med den stöddige simmarstjärnan Jake Fisher, som drivs av en mörk hemlighet och är mer intresserad av att slå Bens livräddningsrekord än att själv rädda liv.

Trailer för The guardian

Scream 2

01:10 – 03:25

Scream 2Amerikansk skräckfilm från 1997. Två år har gått sedan Sidney Prescott bevittnade en rad våldsamma mord på sina nära och kära. Nu pluggar Sidney på college och tycks återigen ha fått ordning på sitt liv. Men när skräckfilmen Stab, baserad på Sidneys blodiga förflutna, har premiär, dröjer det inte länge förrän någon börjar kopiera morden i filmen. Manus: Kevin Williamson.

Trailer för Scream 2

Huvudjägarna

22:00 – 23:40

Norskt drama från 2011. Roger är en man som verkar ha allt: han är Norges mest framgångsrike headhunter, gift med den vackra galleriägaren Diana och äger en magnifik villa. Men han lever mer storslaget än han borde. För att klara av det stjäl han konst vid sidan av. Ølgaard, Aksel Hennie, Nikolaj Coster-Waldau.

Inglourious basterds

23:45 – 02:15

Inglourious BasterdsAmerikansk krigsthriller från 2009. I det tyskockuperade Frankrike flyr en ung judinna undan nazisterna och skapar sig en ny identitet som biografägare i Paris. På annat håll i Europa planerar en judisk-amerikansk stridsskvadron ett attentat mot Tredje rikets ledare, och smider en plan som involverar hennes biograf.

Trailer för Inglourious basterds

Har du hört ryktet om Morgans?

22:00 – 00:05

Amerikansk romantisk komedi från 2009. Paul och Meryl är två framgångsrika New Yorkbor som har separerat på grund av Pauls otrohet. Men när de blir enda vittnen till ett brutalt mord gömmer polisen dem i en småstad – tillsammans. Nu måste de hängivna stadsborna överleva vädret, björnar, frisk luft, och inte minst varandras sällskap!.

Lake placid 3

03:35 – 05:10

Lake Placid 3Amerikansk rysare från 2009. Förbered dig på en blodtörstig mardröm när en flock gigantiska krokodiler börjar att terrorisera en avskild sjö. Det lokala djurlivet blir brutalt tilltygat samtidigt som campare reduceras till slaktkroppar, och biologen Nathan Bickerman (Colin Ferguson) anar nu att ett omättligt rovdjur går löst. En kvinnlig jägare (Yancy Butler) beger sig på samma gång ut för att skaffa sig en ny trofé. Medan dödssiffrorna stiger försöker den lokala sheriffen att sopa saken under mattan för att turister ska fortsätta komma till staden. Men när den fruktansvärda sanningen kommer fram måste de försöka stoppa de kallblodiga mördarna.

Trailer för Lake placid 3

Italian job

23:50 – 02:00

Amerikansk action från 2003. Planen var perfekt, jobbet var exakt utfört och flykten gick som smort. Det enda mästertjuven Charlie Croker inte räknat med var hans egna män. Efter att ha stulit en makalös guldtacka från ett välbevakat palats i Venedig kan Charlie och hans gäng inte tro sina ögon när en av dem visar sig vara dubbelspelare och försvinner med bytet. Charlie gänget beger sig till Kalifornien där de planerar att återta guldtackan genom att skapa det största trafikkaoset i Los Angeles historia.

Orphan

02:00 – 04:40

OrphanAmerikansk thriller från 2009. För att komma över sorgen efter ett missfall bestämmer sig Kate och John för att adoptera ett barn. På ortens barnhem träffar de Esther vars tidigare adoptivfamilj omkom i en brand. Kate och John fattar genast tycke för den 9-åriga flickan. Men Esther är inte alls så oskuldfull som hon verkar.

Trailer för Orphan

Star Trek

21:00 – 23:55

Star TrekAmerikansk science fiction från 1979. Amiral James T Kirk får order om att samla sin besättning för att ta upp kampen mot en gigantisk och fientligt inställd rymdfarkost. Den har kursen inställd mot Jorden. På sin väg mot Jorden förstör den allt som kommer i dess väg. Livsformen verkar vara högintelligent och till och med Mr Spock går bet i sina försök att kartlägga rymdskeppet och dess besättning.

Trailer för Star Trek

Dune

23:55 – 02:35

DuneAmerikansk science fiction från 1984. Året är 10191 och hela universum är beroende av kryddan ”Melange” som bara finns på ökenplaneten Arrakis, även k som Dune. Kontrollen över Arrakis och kryddan som finns där innebär total makt över hela universum något som två rivaliserande hus båda vill uppnå.

Trailer för Dune

Definitely, maybe

21:00 – 23:15

Definitely, MaybeAmerikansk romantisk komedi från 2008. Will står i begrepp att skilja sig när hans 10-åriga dotter ber honom berätta om sitt liv som ungkarl. Med spänd förväntan börjar hon lyssna till en historia om vunnen och förlorad kärlek, utan att få veta vem av de kvinnor hennes pappa talar om som skulle komma att bli hennes mamma.

Trailer för Definitely, maybe