Kvällens filmer: The Housemaid, Next, I Spindelns Nät, Al…

The Housemaid, Next, I Spindelns Nät, Alvin och Gänget, Matchstick Men, Handen som gungar vaggan, King Ralph, Sins of the Mother, Bröderna Grimm, På gränsen, The Air I Breathe

The Housemaid

21:50 – 23:35

En oskuldsfull ung kvinna hamnar mitt i en rik familjs lek. Eun-yi anlitas som barnflicka av affärsmannen Hoon och hans mycket gravida fru, Hae-ra. När Eun-yi förförs av fadern i huset blir hon ovetande ett offer för en serie fällor, som lagts ut av kvinnorna i huset. Filmen presenteras av Fredrik Sahlin.

Next

22:15 – 00:05

NextAmerikanskt actiondrama från 2007. Las Vegas-magikern Cris Johnson kan se in i framtiden men inte i mer än två minuter. Han håller en låg profil på grund av de experiment han utsattes för som barn. Men när några terrorister hotar att spränga en kärnladdning i Los Angeles vill FBI ha hans hjälp.

I Spindelns Nät

00:05 – 02:15

I Spindelns NätAmerikanskt drama från 2001. När en senators dotter blir kidnappad kontaktar förövaren polisen Alex Cross. Det underliga med fallet är att gärningsmannen inte kommer med några krav på lösensumma. Cross gör en psykologisk profil på gärningsmannen och tillsammans med agenten Jezzie Flannigan börjar han undersöka vad som hänt.

Alvin och Gänget

18:10 – 20:00

Alvin och GängetDe talande och sjungande ekorrarna, Alvin, Simon och Theodore forslas med när deras gran blir nedhuggen och skickas till Los Angeles. Där träffar de den misslyckade musikern Dave Seville som, trots att ekorrarna river sönder hans hus, blir imponerad av deras musikaliska talanger. Tillsammans bestämmer de att Alvin, Simon och Theodore ska sjunga Daves sånger. Drömmen om framgång slår in och tillsammans erövrar de topplistorna världen över. Amerikansk komedifilm från 2007.

Matchstick Men

21:30 – 23:55

Matchstick MenMen Roys privatliv är inte lika framgångsrikt. Han är tvångsneurotiker och har inget socialt liv att tala om och när Roys egenheter hotar hans kriminella verksamhet måste han söka hjälp. Terapin leder till att Roy upptäcker att han har en 14-årig dotter som heter Angela och hon vill träffa honom. Amerikansk kriminalkomedifilm från 2003.

Handen som gungar vaggan

23:55 – 02:10

Utåt sett är Peyton den perfekta barnflickan – älskvärd, duktig och söt. Men hennes dolda talanger är betydligt mindre trevliga… Amerikansk thrillerfilm från 1992.

King Ralph

00:10 – 02:15

King RalphHela den engelska kungafamiljen råkar av misstag dö under en fotografering. Den enda arvingen man kan hitta är amerikanen och pianisten Ralph Jones. Han förs till England för att skolas in i rollen som kung, men Ralphs folkliga vanor blir mest till bekymmer… Text-TV s. 690.

Sins of the Mother

00:15 – 02:00

Kaufman. Amerikansk dramafilm från 2010.

Bröderna Grimm

02:10 – 04:05

Bröderna GrimmWill och Jake Grimm är resande ”konstnärer” som åker från ort till ort och lovar att försvara ortsbefolkningen från faror. En dag möter de en äkta sagas förbannelse. Den kräver sant mod istället för alla de vanliga falska besvärjelser de brukar leverera.

På gränsen

02:15 – 04:35

Amerikansk action från 1997. Miljardären Charles Morse följer med sin fru som är modell, på ett fotouppdrag tillsammans med fotografen Robert Green och hans assistent Stephen. Charles misstänker att Robert och hans fru har ett förhållande, misstankar som kommer upp till ytan när deras plan kraschar i Alaskas vildmark.

The Air I Breathe

03:10 – 04:55

The Air I BreatheEn affärsman satsar allt han äger på en kapplöpningshäst, en gangster ser in i framtiden, en popstjärna hamnar is skuld till sin chef och en läkare tvingas rädda livet på sin älskade. Baserat på ett kinesiskt ordspråk dramatiserar rollkaraktärerna varsin känsla av livets fyra hörnstenar: Lycka, lust, sorg och kärlek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *