Kvällens filmer: The last song, Irene Huss: Den som vakar…

Idag lördag visas följande filmer på TV: The last song, Irene Huss: Den som vakar i mörkret, Push, Ett perfekt mord, Sherlock Holmes: The sign of four, Gone baby gone, Murderland, Basic – farligt uppdrag, Störtkär, Hannibal, Welcome home Roscoe Jenkins, The unborn, Sommaren med Göran, forts, The core, Taxi, National lampoon’s holiday reunion, Born to raise hell, Once around – mannen som inte passade in

The last song

The Last SongAmerikanskt drama från 2010. Ronnie och hennes far försöker att hitta tillbaka till den kärleksfulla relation de en gång hade. Att få upp kontakten med hans rebelliska dotter är inte helt enkelt, men han väljer att använda sig av någonting de fortfarande har gemensamt – musik.

Trailer för The last song

Filmen visas på Kanal 5 klockan 17:50 – 20:00

Irene Huss: Den som vakar i mörkret

Svenskt kriminaldrama från 2011. Två pojkscouter hittar en begravd kvinnokropp på ett ödsligt fält. Irene Huss och hennes team börjar undersöka fallet. Allt eftersom undersökningen fortgår så upptäcker man fler gravar, alla med en begravd kvinnokropp tillsammans med vad som verkar vara ett personligt föremål. Det står nu klart att en fruktansvärd seriemördare härjar i området. Poliserna är mycket förbryllade och hittar inte kopplingen mellan offren förutom att de är medelålders kvinnor. Samtidigt börjar Irene känna sig förföljd.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:30 – 23:25

Push

PushKanadensisk-amerikansk action från 2009. En grupp amerikaner gömmer sig utanför landets gränser för en av den amerikanska regeringens långa armar. De använder sitt övernaturliga och telekinetiska kunnande för att tillsammans, vid ett sista försök, lyckas fly undan organisationens horisont för all framtid.

Trailer för Push

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:25 – 01:40

Ett perfekt mord

Amerikansk thriller från 1998. Den framgångsrike affärsmannen Steven Taylor och hans vackra unga hustru Emily är det till synes perfekta paret. Emily är dock djupt olycklig i äktenskapet och håller sig med en älskare, den bohemiske konstnären David Shaw. Vad Emily inte vet är att Steven känner till hennes förbindelse och planerar att mörda henne.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:10

Sherlock Holmes: The sign of four

Brittiskt kriminaldrama från 1987. Sherlock Holmes tar sig an ett fall med en mordgåta där pärlor och en skatt spelar en central roll.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 01:10 – 03:20

Gone baby gone

Gone Baby GoneAmerikanskt kriminaldrama från 2007. När en liten flicka kidnappas kallas privatdetektiverna Patrick och Angela in för att hjälpa polisen. Snart visar det sig att kidnappningen är mer komplicerad än de kunnat ana och de ställs inför ett svårt dilemma. Filmatisering av Dennis Lehanes roman med samma namn.

Trailer för Gone baby gone

Filmen visas på Sjuan klockan 21:30 – 23:55

Murderland

Brittiskt kriminaldrama från 2009. Carries mamma blev mördad när Carrie var barn, och mordet blev aldrig uppklarat. Flera år senare bestämmer hon sig för att själv ta reda på sanningen. Tillsammans med polisen Douglas Hain söker hon efter ledtrådar och sätter sitt liv i fara.

Filmen visas på Sjuan klockan 23:55 – 03:00

Basic – farligt uppdrag

Amerikansk-kanadensisk thriller från 2003. Sergeant Nathan West tar med sig sex elitsoldater på övning i den colombianska djungeln. Bara två återvänder levande, och de vägrar berätta vad som har hänt för militärpolisen. Specialagent Tom Hardy sätts på uppdraget att lista ut vad som egentligen hände i djungeln.

Filmen visas på SVT1 klockan 23:05 – 00:40

Störtkär

Amerikansk komedi från 2001. Amanda har inte någon vidare tur med män. Nyligen överraskade hon sin pojkvän i säng med en annan kvinna. Amanda flyttar då in med fyra festglada fotomodeller, och upptäcker snabbt sin attraktive granne, Jim, vars fönster hon har utsikt över från sitt rum. Hon funderar över om hon ska fråga ut honom, men är rädd för att bli dumpad för någon bättre. Jim hinner dock före, och hon tackar ja. En kväll när hon spionerar från sitt fönster ser hon Jim döda någon. Polisen kan inte göra något, och hon bestämmer sig för att ta saken i egna händer. .

Filmen visas på TV3 klockan 20:00 – 22:00

Hannibal

HannibalAmerikansk skräck från 2001. Efter att ha rymt från mentalsjukhuset gömmer sig doktor Lecter i Florens i Italien. Hemma i USA är ett av hans offer, Mason Verger, ute efter hämnd. Vanställd och beroende av livsuppehållande medel, planerar han att locka Lecter från sitt gömställe genom att använda det enda Lecter verkligen bryr sig om: Clarice Starling.

Trailer för Hannibal

Filmen visas på TV3 klockan 23:00 – 01:40

Welcome home Roscoe Jenkins

Welcome Home Roscoe JenkinsAmerikansk komedi från 2008. Pratshow-programledaren, RJ, reser hem till södern för föräldrarnas bröllopsdag. Han upptäcker att det inte är någon semester att träffa familjen. Själv tycker RJ att han har förändrats till det bättre, nu när han är en lyckad programledare med pengar och en dokusåpakändis till flickvän. Det visar sig att hans familj inte är av samma åsikt. Med på resan är också RJ:s tioårige son, Jamal.

Filmen visas på TV3 klockan 01:40 – 03:50

The unborn

The UnbornAmerikansk rysare från 2009. Casey har alltid klandrat sin mamma för att hon övergav henne som barn. Men när en rad oförklarliga händelser inträffar, börjar hon ana varför. Hon plågas av mardrömmar och en vanställd ande som förföljer henne dagtid, och vänder sig till den respekterade och erfarne exorcisten Sendak för hjälp.

Trailer för The unborn

Filmen visas på TV3 klockan 03:50 – 05:10

Sommaren med Göran, forts

Svensk komedi från 2009. Sommaren har precis gjort sitt intåg då Göran blir dumpad av sin flickvän. Tillråga på allt ligger han efter på jobbet och är jagad av inkasso. Dessutom ska alla dra till Doddes sommarställe på västkusten över midsommar, alla utom Göran. När Görans kompis Alex blir tvungen att vakta sin flickväns hund över midsommar lyckas han övertala Göran att segla med honom till Doddes lantställe. Det blir en blöt tillställning där Göran söker efter den stora kärleken. Barntillåten.(c)

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 23:40

The core

The CoreAmerikansk science fiction från 2003. När 17 personer plötsligt dör i Boston och bisarra naturfenomen inträffar börjar geofysikern Josh Keyes misstänka att något inte står rätt till. Han undersöker händelserna och upptäcker att jordens inre kärna har slutat att rotera, vilket får jordens elektromagnetiska fält att snabbt försämras. Om det elektromagnetiska fältet kollapsar helt kommer jorden att koka. USA:s regering och FN bestämmer att det ska byggas en farkost att föra ner till jordens kärna för att kunna återaktivera den. Ett team av experter samlas ihop för uppdraget.

Trailer för The core

Filmen visas på TV4 klockan 02:10 – 05:55

Taxi

TaxiAmerikansk actionfilm från 2004. Belle Williams är en fartdåre till taxichaufför, med rykte om sig att vara den snabbaste chaffisen i New York. Hon är på väg att uppfylla sin dröm att bli racingförare, när hennes vägar korsas av polisen Andy Washburn, vars brist på fordonskunskap endast överträffas av hans olämplighet som förare. För att fånga ett gäng brasilianska bankrånare, tar Washburn Belle till hjälp.

Trailer för Taxi

Filmen visas på TV6 klockan 21:30 – 23:30

National lampoon’s holiday reunion

Amerikansk komedi från 2003. Narkossköterskan Mitch Snider får oväntat ett brev från sin okända kusin Woodrow, som föreslår att deras familjer ska träffas och fira tacksägelsedagen ihop. Mitch blir överlycklig och snart är familjen på väg till sina nyfunna släktingar, som dessvärre visar sig vara allt annat än de hoppats på.

Filmen visas på TV6 klockan 23:30 – 01:20

Born to raise hell

Born to Raise HellAmerikansk action från 2010. Interpolagenten Bobby Singer har uppdrag i en östeuropeisk specialstyrka som kämpar mot vapen- och knarkhandel i regionen. Under utredningen dödas en medlem av specialstyrkan. Driven av tankar på vedergällning ger sig Singer ut för att hämnas sin väns död. Neil Mark, Darren Shahlavi, Steven Seagal.

Trailer för Born to raise hell

Filmen visas på TV6 klockan 01:20 – 03:15

Once around – mannen som inte passade in

Amerikanskt drama från 1991. Renata Bella känner sig allmänt misslyckad, både i karriären och kärleken, men under ett seminarium om mäkleri hittar hon äntligen den sanna kärleken. Sam Sharp är en framgångsrik säljare, och mycket äldre än Renata, men hon faller pladask för hans extravaganta stil och uppsluppna natur. Samma karaktärsdrag som hon tycker är romantiska, leder dock till konflikter med familjen, och Renata hamnar i kläm.

Filmen visas på TV8 klockan 00:05 – 02:30