Kvällens filmer: The league, The Island, Tom i bollen 2, …

The league, The Island, Tom i bollen 2, Love happens, The Tourist, Schakalen, Rollerball, Kärlekens slöja, The Long Kiss Goodnight, Inne till varje pris – The Clique, Time bomb

The league

19:35 – 22:00

Amerikansk action från 2003. 1899 drabbas flera städer av terroraktioner som den galne The Phantom ligger bakom. Hans plan är att starta ett världskrig. För att stoppa honom kallar man samman flera extraordinära personer. De är Alan Quartermain, kapten Nemo, vampyren Mina Harker, den osynlige mannen, agenten Tom Sawyer, den odödlige Dorian Gray och doktor Jekyll/mr Hyde. Nu är det upp till denna brokiga skara att rädda världen (n)

The Island

22:00 – 00:40

The IslandÅret är 2019. Lincoln Six-Echo och Jordan Two-Delta lever i en ”utopisk” framtidsvärld där varje steg de tar övervakas. Lincoln hoppas att bli den utvalde som får resa till paradisön ”The Island” – jordens sista oförstörda plats. Men snart går den kusliga sanningen upp för honom – allt är en lögn. Tillsammans med den vackra Jordan bestämmer han sig för att rymma till världen utanför. Vilsna och förvirrade på okänd mark jagas de av en armé av legosoldater.

Tom i bollen 2

23:55 – 01:45

Uppkomlingen Jack blir förbannad då hans dotter inte anses fin nog för medlemsskap i den snobbiga golfklubben på orten, och bestämmer sig för att hämnas.

Love happens

22:00 – 23:45

Love HappensAmerikansk-kanadensisk långfilm från 2009. Burke Ryan skriver en bästsäljande bok om att kunna hantera sin sorg vid tragiska händelser – efter att ha förlorat sin fru. Under en affärsresa till Seattle stöter han på en kvinna som har varit på ett av hans seminarier och faller pladask för henne. Men det visar sig att han inte riktigt har kommit över sina känslor för sin döda fru. HD.

The Tourist

20:00 – 22:00

The TouristFrank är en amerikansk turist som besöker Italien för att reparera ett brustet hjärta. Elise är en exceptionell kvinna som avsiktligt korsar hans väg. Mot fonden av det fantastiska Venedig följer Frank en möjlig romans men blir snart själv den förföljde när han och Elise sveps med i en virvelvind av intrig och fara.

Schakalen

22:00 – 00:30

Schakalen (Bruce Willis) är världens mest fruktade och beryktade mördare – med uppdrag att likvidera en högt uppsatt amerikansk regeringsman. Declan Mulqueen (Richard Gere), en fängslad IRA-terrorist, är den ende som kan stoppa honom. Vice FBI-chefen (Sidney Poiter) tar därför ett stort ansvar och en stor risk när han beslutar att släppa en brottsling för att stoppa en annan… TV3 Text s. 690.

Rollerball

01:30 – 03:20

RollerballÅret är 2005 och den nya sporten Rollerball är enormt populär. Marcus Ridley bjuder med sig hockeyspelaren Jonathan Cross till Kazakstan, där de ska spela i ett lag med inhemska spelare som är minst sagt härdade i den våldsamma sporten. Unge Jonathan älskar att spela hjälte, men det dröjer inte länge förrän han börjar förstå att sportens arrangörer är villiga att göra nästan vad som helst för att lansera sin halsbrytande idrott. Text-TV s. 690.

Kärlekens slöja

00:25 – 03:00

Kärlekens SlöjaAmerikanskt romantiskt drama från 2007. Kitty är en rastlös ung kvinna från överklassen som vill bort från sin familj. När hon träffar läkaren Walter Fane ser hon sin chans och gifter sig med honom. Tillsammans flyttar de till Shanghai där Kitty blir förälskad i en annan man som hon inleder ett förhållande med. När Walter får reda på sin frus otrohet hämnas han genom att tacka ja till ett arbete i en avlägsen koleradrabbad by. Det blir ett uppvaknande för dem båda där det hårda livet får dem att inse vad som är viktigt.

The Long Kiss Goodnight

23:00 – 01:20

The Long Kiss GoodnightLärarinnan Sammanta Caine lever ett till synes vanligt förortsliv med sin dotter, men hemsöks med jämna mellanrum av vaga minnen och oförklarliga impulser som inte stämmer överens med hennes liv. Hon har ärr som inte vet hur hon fått, och visar plötsligt en oanad talang för knivkastning och rådjursjakt. När en bilolycka och ett nyhetsinslag på TV väcker fler obehagliga minnen anlitar hon privatdetektiven Mitch Hennessey för att luska i hennes förflutna. Mitch får veta att Samanthas riktiga namn är Charley och att hon jobbat som yrkesmördare åt regeringen, men råkat ut för minnesförlust efter en hjärnskada. Charleys gamla chef håller koll på henne, och anlitar två mördare för att hindra henne från att minnas.

Inne till varje pris – The Clique

03:20 – 04:45

Med sitt glänsande kastanjebruna hår, sina bländvita tänder och sin välfyllda garderob dominerar Massie Block den sociala scenen på en exklusiv flickskola i New York. The Clique består av ett gäng tätt sammansvetsade divor: märkesfixerade shoppingexperten Alicia Rivera, dietbesatta skönheten Dylan Marvil, superintelligenta idrottsstjärnan Kristen Gregory och så deras obestridda ledare Massie, som är fast besluten att sitta kvar vid sin statustron. Claire Lyons är en tjej från Florida som just flyttat till divornas domäner. Hennes utsikter för att passa in ser mörka ut – hon toppar snarare utelistan. Men med lite självförtroende och en smart plan kanske det kan finnas en chans…

Time bomb

03:00 – 05:00

Time BombKanadensisk thriller från 2006. Det amerikanska inrikesdepartementets säkerhetsavdelning får in ett hot om att en bomb kommer att explodera under ett sportevenemang i Washington. Nu är det upp till agenten Michael Bookman och hans team att hitta bomben innan det är för sent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *