Kvällens filmer: The Mask, Face Off, Imse vimse spindel, …

The Mask, Face Off, Imse vimse spindel, Agent 007 med rätt att döda, Agent 007 ser rött, Laws of attraction, US Marshals, Rosa pantern 2, Crazy beautiful, Wild wild west, Bubble boy, I accuse, Let’s Go To Prison, Dragnet, Strul, Höken är lös, Serial Mom, Tigern och snön

The Mask

18:05 – 20:00

The MaskStanley Ipkiss lever ett synnerligen tråkigt liv. Hans chef på banken gapar och skriker åt honom, och hans enda vän är en liten jycke. Men allt detta förändras när han hittar en magisk mask. Den ger honom superegenskaper som Stålmannen skulle bli kryptonitgrön av avundsjuka på. Som en tornado gör han rent hus bland översittare, chefer och farliga skurkar.

Face Off

00:30 – 03:15

FBI-agenten Sean Archer jagar mördaren och psykopaten Castor Troy. Klockan tickar men ingen vet var bomben finns. På regeringens order genomgår Sean en ny avancerad kirurgisk metod.

Imse vimse spindel

00:05 – 02:10

När James Atherton och hans forskarteam är på uppdrag i Amzonas djungel hittar de en mystisk spindel som de tar med sig. Vad de inte vet är att spindeln är en livsfarlig, supergiftig och svårdödad insekt som snart gör slut på en av Athertons medarbetare. Kroppen skickas, tillsammans med spindeln, hem till hans lilla hemstad. Till staden har en ny läkare, Ross Jennings, just flyttat in.

Agent 007 med rätt att döda

19:00 – 21:30

Brittisk action från 1962. James Bond är agent 007 och har fått i uppdrag att lösa mordet på en annan agent. Uppgiften tar honom till Jamaica där han får hjälp av bland andra CIA-agenten Felix Leiter. Bond får det hett om öronen när både spindlar och tre yrkesmördare är ute efter honom. Han lyckas till slut pussla ihop alla bitar kring mordet och allt pekar på att det är den elake dr No som ligger bakom det.

Agent 007 ser rött

21:30 – 23:55

Brittisk action från 1963. James Bond, även känd som agent 007, är på jakt efter en rysk dechiffreringsmaskin, Lektor. Bond måste hitta maskinen innan den ondskefulla organisationen Spectre. Bond hamnar i Istanbul i sitt sökande och efter sig har han Spectres agenter som försöker göra allt för att förgöra honom.

Laws of attraction

23:55 – 01:45

Laws of AttractionAmerikansk romantisk komedi från 2004. Audrey Woods och Daniel Rafferty är båda mycket framgångsrika skilsmässoadvokater. Men de har helt olika metoder, Audrey följer lagboken till punkt och pricka medan Daniel föredrar att improvisera. De två möts när de representerar varsin part i en skilsmässa där båda klienterna vill ha ensamrätt till ett irländskt slott blir de tvungna att resa till slottet tillsammans. De hamnar mitt i en landsortsfestival och efter en vild natt på stan vaknar de och upptäcker att de gift sig med varandra under kvällen. Barntillåten.

US Marshals

23:00 – 01:35

När ett transportflygplan för dömda förbrytare plötsligt störtar och en av de fängslade som var ombord tar tillfället i akt och smiter får fångvaktare Sam Gerard och hans specialteam bråda dagar. Situationen kompliceras ytterligare när Sam upptäcker att den förrymde fången har en minst sagt intressant bakgrund. Text-TV s. 690.

Rosa pantern 2

21:30 – 22:00

Amerikansk komedi från 2009. Inspektör Clouseau har tilldelades hedersmedalj för sin insats i jakten på den åtråvärda diamanten Rosa pantern efter att den blev stulen. Eftersom Clouseau ofta skapar kaos där han drar fram har han nu fått återgå till ett lugnare skrivbordsjobb. Men när Rosa pantern blir stulen igen blir Clouseau utvald att ingå i ett internationell elitstyrka som består av en grupp internationella detektiver. Deras uppdrag är att stoppa ligan som specialiserat sig på att stjäla historiska värdeföremål. Barntillåten.

Crazy beautiful

23:40 – 01:30

Amerikanskt romantiskt drama från 2001. Nicole Oakley är dotter till en förmögen kongressledamot och hon ställer ofta till med problem. När hon börjar i en privatskola i Los Angeles finare områden möter hon toppstudenten Carlos Nunes. Carlos bor i östra Los Angeles och reser med buss två timmar varje dag för att ta sig till skolan. Nicole och Carlos inleder ett förhållande som både Nicoles vänner och föräldrar dömer ut. Men det gör bara att Nicole blir ännu mera förälskad i Carlos. Nicole gör allt för att trotsa sina föräldrar och hennes upproriska sida hotar Carlos ambitioner, vilket leder till en konfrontation som kan innebära slutet på deras romans.

Wild wild west

21:30 – 23:40

Wild Wild WestVilda västern på 1860-talet, med Will Smith i huvudrollen. De båda agenterna James West och Artemus Gordon är utsända för att skydda president Grant och spåra den ondsinte Dr. Arliss Loveless som hotar presidentens liv. Loveless har tidigare haft en framträdande position inom armén och som uppfinnare, men har drabbats av en olycka som gjort honom förlamad från midjan och nedåt. Han uppfinner en ny underkropp i form av en stålställning med ben. Hans genialitet har övergått till galenskap och han vill hämnas på Förenta Staterna med hjälp av en jättelik spindelformad ståltank och robotmänniskor. En grupp vackra kvinnor som finns i hans krets hjälper till att attackera West och Gordon. Men de båda agenterna använder list, vapen och till och med ett specialkonstruerat tåg och diverse utklädnader för att lura Loveless och för att försöka rädda presidenten. Text-TV s. 690.

Bubble boy

01:45 – 03:25

Bubble BoyAmerikansk familjekomedi från 2001. Jimmy har i hela sitt liv tvingats bo i ett syrgastält på grund av att han inte tål bakterier. Hans föräldrar är strikt religiösa och hans mor har gjort allt för att hålla honom borta från det hon anser vara skadlit. När Jimmy får höra att granndottern Chloe, som han är hemligt förälskad i, ska gifta sig får han nog. Han bestämmer sig för att stoppa bröllopet och i en hemmagjord bubbla av plast flyr han från sitt föräldrahem. Men Jimmy hinner knappt komma ut ur huset förrän kaos uppstår. Åldersgräns 11 år.

I accuse

03:25 – 05:05

Kanadensiskt drama från 2003. Kimberley Jansen vaknar upp i en sjukbädd, ur en mardröm till en annan. Hon har en hemsk känsla av att något fruktansvärt har hänt henne, men hennes charmige och respekterade läkare försäkrar henne om att det är de lugnande mediciner hon fått som ligger bakom de obehagliga drömmarna och upplevelserna. Men drömmarna lämnar inte Kimberley någon ro och när det uppdagas att hon utsatts för sexuella övergrepp vänds misstankarna mot hennes läkare.

Let’s Go To Prison

02:00 – 03:30

Let's Go to PrisonNär en yrkeskriminell mans hämndplaner går om intet väljer han istället att sätta dit offrets son. Men strax därefter åker han själv dit. Inte nog med det: de hamnar i samma cell!

Dragnet

03:30 – 05:15

DragnetBaserad på polisserien med samma titel. Serien handlar om kriminalarna vid Los Angeles-polisen och seriens store hjälte var kriminalinspektör Friday. Idag sitter hans brorson Joe Friday bakom samma skrivbord och på samma rotel. Joe har vuxit upp med sin farbror som förebild och har om möjligt blivit än mer rakryggad än honom. Joe drivs av en okuvlig tro på Los Angeles-polisens omutlighet och höga kvalitet, oavsett vad han ser. Han talar som en polisrapport, skulle aldrig frångå reglementet och driver flertalet kolleger till vansinne. Men Joe låter sig inte påverkas av sin omgivning utan går fram som en 50-talsrelik i dagens verklighet. Men så sker ett flertal mordbränder och ledtrådarna pekar mot flera olika organisationer och personer. Joe inser att alla tillgängliga metoder måste utnyttjas i jakten på mördarna…

Strul

01:30 – 03:45

Svensk actionkomedi från 1988. Conny har precis flyttat till en liten stad och fått jobb som kemilärare när han blir anklagad för narkotikainnehav. Conny hamnar i fängelse trots att han är oskyldig. I fängelset trakasseras han av några interner. Han tvingas mot sin vilja att medverka i deras planer på en kupp, samtidigt som han försöker bevisa sin oskuld. Till råga på allt blir Conny kär i en kvinnlig polis.

Höken är lös

01:50 – 03:35

Mästertjuven Hudson Hawk (Bruce Willis) släpps ut efter att ha tillbringat de senaste tio åren i fängelset Sing Sing. Världens mest beryktade inbrottstjuv vill bli hederlig men ingen tror honom. Hans övervakare, polisofficer Gates, föreslår honom att stjäla en värdefull ryttarstayett av Leonardo da Vinci från en auktionsfirma i New York. Hawk vägrar. När hans mångårige partner, Tommy Five-Tone, sedan kommer med samma förslag och Hudson hotas av två maffiabröder går han med på uppdraget…

Serial Mom

03:35 – 05:10

Serial MomBeverly Suthpin är en lyckligt lottad hemmafru. Hon är gift med en framgångsrik tandläkare och har två välartade barn – Misty och Chip. Men under den välputsade ytan döljer sig en vrede som bara väntar på att få komma ut. En dag när sonens lärare uttalar sig om Chip i mindre positiva ordalag på ett föräldramöte, mejar Bev efteråt ner läraren på skolans parkeringsplats. Med Bevs plötsliga smak för mord får ytterligare fem stackare sätta livet till. Polisen är henne på spåren, och uppmärksamheten i media har helt plötsligt gjort Bevery till en kändis.

Tigern och snön

01:05 – 03:20

Den tankspridde professorn Attilio (Benigni) är kär i Vittoria (Braschi) och drömmer ständigt om henne. Men Vittoria delar inte hans känslor. Hon reser till Irak för att skriva en biografi om poeten Fuad (Reno), som är en nära vän till Attilio. Men när Vittoria skadas svårt bestämmer sig Attilio för att bege sig dit och rädda henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *