Kvällens filmer: The Messenger, Wind Chill, Och han älska…

The Messenger, Wind Chill, Och han älskade dem alla, Irene Huss: Tatuerad torso, Spy Hard, Cadillac Records, Shade

The Messenger

22:00 – 23:50

The MessengerEn Irakveteran blir parhäst med en gammal Kuwaitveteran i arméns värsta jobb: de överlämnar dödsbesked till soldaters familjer. Eftersom det är viktigt att de anhöriga får beskedet av armén och inte via medier eller andra ryktesvägar, är de båda budbärarnas uppgift att snabbt och formellt överlämna beskedet: ingen kroppskontakt, inget prat om oväsentligheter, bara snabbt in och snabbt ut.

Wind Chill

23:55 – 01:25

Wind ChillI ett desperat försök att ta sig till Delaware över jullovet liftar en college-student med en klasskamrat hon inte känner. Så fort hon börjar förstå att han vet lite för mycket om henne bestämmer han sig för att ta en genväg via en ödslig landsväg. När de fastnar i en häftig snöstorm tvingar plötsligt en mystisk bil ungdomarna av vägen. Strandade inser de snart att kylan inte är deras största bekymmer.

Och han älskade dem alla

23:45 – 02:10

Och han älskade dem allaAmerikansk thriller från 1997. Kriminalpsykologen Alex Cross systerdotter Naomi försvinner och han reser till Durham för att söka efter henne. Han upptäcker att Naomi inte är den enda kvinna som har försvunnit och tillsammans med de lokala polismännen Nick och Sikes tar han upp jakten efter gärningsmannen.

Irene Huss: Tatuerad torso

22:00 – 23:55

Bygger på Helene Turstens deckare om kriminalinspektör Irene Huss. På en strand utanför Göteborg upptäcks delar av en styckad manskropp. Det enda kriminalinspektör Irene Huss har att gå efter är en mycket speciell tatuering på torson. Utredningen leder henne till Köpenhamn och en intensiv jakt på en sjuk bestialisk mördare.

Spy Hard

23:55 – 01:25

Spy HardSpecialagent Dick Steele omintetgör den djävulske mästerhjärnan Rancors planer, men hamnar i ett trauma när hans älskade Victoria dödas. Rancor kidnappar Victorias dotter Barbara och hotar att spränga världen i luften om han inte får tillgång till ett microchip som gör att han kan styra världen. Steele blir anlitad för att lösa det hela. Amerikansk actionkomedifilm från 1996.

Cadillac Records

21:00 – 23:10

Cadillac RecordsI denna verklighetsbaserade film om sex, våld, etniska motsättningar och rock and roll får vi följa de turbulenta livsödena som var knutna till Chess Records. Vi träffar, bland andra, Chuck Berry som spelas av Mos Def, Etta James iscensatt av Beyoncé Knowles, och den vita killen Leonard Chess, här i form av Adrien Brody, som var bland de första att förstå den kommersiella potentialen som fanns i svart musik.

Shade

02:10 – 04:00

ShadeAmerikanskt drama från 2003. Om pokerspelarnas värld på Los Angeles barer och klubbar. En grupp bondfångare och pokerspelare siktar på att möta den bäste av dem alla, The Dean, i en turnering. Samtidigt jagas de av stans värsta gangster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *