Kvällens filmer: The Road Warrior (Mad Max 2), Full Metal…

Idag fredag visas följande filmer på TV: The Road Warrior (Mad Max 2), Full Metal Jacket, Zorro – den maskerade hämnaren, Trubbel i paradiset, Allt eller inget, Beginners, Little Miss Sunshine

The Road Warrior (Mad Max 2)

Ett atomkrig har rasat och inget är mer värdefullt än bränsle. The Road Warrior, alias Mad Max, driver runt i Australien och söker bensin men blir tvungen att hjälpa en grupp oljeborrare mot ett attackerande motorcykelgäng.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 02:15 – 03:55

Full Metal Jacket

Full Metal JacketEtt gäng vanliga amerikanska grabbar tränas i ett militärläger för den hårda verkligheten i Vietnamkriget. Träningen syftar till att göra dem okänsliga både för sina egna och andras lidanden.

Trailer för Full Metal Jacket

Filmen visas på Kanal 9 klockan 23:55 – 02:15

Zorro – den maskerade hämnaren

Anthony Hopkins och Antonio Banderas, iförda de svarta Zorromaskerna, gör gemensam sak mot en förtryckande spansk guvernör och dennes grymma hantlangare. Hopkins är en åldrad Don Diego De La Vegas/Zorro som lider ett nesligt nederlag mot sin ärkefiende Don Rafael Montero. I ett enda slag blir Zorro änkling, förlorar sin nyfödda dotter, Elena, till Don Rafael och blir slängd i fängelse. Efter 20 år lyckas han fly, fast besluten att hämnas och vinna tillbaka Elena (Catherine Zeta-Jones), som vuxit upp i tron att Don Rafael är hennes pappa. För att gå i land med hämnden rekryterar Hopkins Zorro en ung adept, den godhjärtade banditen Alejandro Murieta. Alejandro sätts i hårdträning och dubbas så småningom till den ”nye” Zorro. Tillsammans tar Zorro den äldre och den yngre upp kampen med Don Rafael och hans hejdukar.

Filmen visas på TV3 klockan 18:45 – 21:30

Trubbel i paradiset

Trubbel i ParadisetFyra par reser till en tropisk paradisö på lyxsemester. Men väl på plats upptäcker de till sin fasa att intensiv parterapi är en obligatorisk del av resan! Dave och Ronnie, Joey och Lucy, samt den nyskilda Shane och hans nya 20-åriga flickvän Trudy, kastas nu ut på känslofyllda strapatser de sent ska glömma. De måste genomlida semesterortens ägare Marcels udda rådgivningsmetoder, vilka bland annat är hajsim och intima yogaklasser med en minst sagt kärleksfull instruktör. De får möta både sina rädslor och varandra i ett hejdlöst försök att rädda sina äktenskap och vad som skulle ha blivit deras livs semester!

Trailer för Trubbel i paradiset

Filmen visas på TV3 klockan 21:30 – 23:55

Allt eller inget

Allt Eller IngetSex arbetslösa män låter sig inspireras av en grupp manliga strippare, och hoppas på att kunna tjäna en förmögenhet på att göra sin egen strippshow – men med en liten detaljs skillnad. De tänker visa ”allt eller inget”! De tänker klä av sig spritt språngande på scenen. En varm, charmerande och hysteriskt rolig berättelse om hur dessa sex män blir vänner, och upptäcker sin inre styrka medan de visar sig som de verkligen är. Denna kultfilm innehåller musik av Donna Summer, Gary Glitter, Sister Sledge och Tom Jones.

Trailer för Allt eller inget

Filmen visas på TV3 klockan 23:55 – 01:45

Beginners

BeginnersNär Olivers mamma går bort kommer hans far ut som homosexuell. Fem år senare går fadern bort och mitt i sin sorg träffar Oliver skådespelaren Anna och blir förälskad. Hans känslor för Anna får Oliver att för första gången känna sig nära sin far vilket får stor betydelse för deras relation.

Trailer för Beginners

Filmen visas på TV4 klockan 02:10 – 04:15

Little Miss Sunshine

Little Miss SunshineHela familjen Hoover packar ihop sig i en Volkswagen-buss för att göra en tre dagar lång resa genom USA så att 7-åriga dottern, Olive, ska få chansen att uppfylla sin dröm och vara med i skönhetstävlingen Little Miss Sunshine i Kalifornien. Olive studerar bandade Miss World-uttagningar och drömmer om att stå på scenen och ta emot skönhetspris. Alla familjemedlemmarna har sina speciella egenheter och mycket hinner hända under resans gång. Drömmar går i kras och minibussen hinner gå sönder innan de äntligen kommer fram till tävlingen i Kalifornien.

Trailer för Little Miss Sunshine

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:15