Kvällens filmer: The Rock, Snygg, sexig och singel, Not …

Idag fredag visas följande filmer på TV: The Rock, Snygg, sexig och singel, Not Another Teen Movie, Klienten, Änglar och demoner

The Rock

Den gamla fängelseön Alcatraz ockuperas av elitsoldater ledda av överste Francis X Hummel. Med turister som gisslan riktar de raketer laddade med biologiska stridsmedel mot San Francisco. Mannen som kan rädda staden är John Patrick Mason, den ende fånge som rymt från Alcatraz och överlevt. Han får hjälp av Stanley Goodspeed, en begåvad men virrig FBI-agent. Ska myndigheterna lyckas stoppa Hummel och hans män, måste Mason leda motattacken samma väg in i fängelset som han en gång tog sig ut.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 00:40

Snygg, sexig och singel

Christina och hennes väninnor, Courtney och Jane, är singeltjejer som älskar att festa och leva livet. Deras motto lyder: leta inte efter den rätta, leta istället efter den rätta för kvällen. När Christina helt oväntat träffar sina drömmars man, Peter, kommer hon dock på andra tankar. När hon nästa morgon upptäcker att Peter har lämnat stan ger hon sig därför, med Courtney i släptåg, iväg på en vansinnesfärd tvärs igenom staten för att hitta honom. Text-TV s. 690.

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 22:55

Not Another Teen Movie

Not Another Teen MovieDen konstintresserade flickan Janey Briggs (Chyler Leigh) är mobbad i skolan på grund av sina glasögon, sitt alldagliga utseende och sina målarfärgskladdiga overaller. Men skolans fotbollskung, Jake Wyler (Chris Evans), slår vad om att han misann kan förvandla Janey till skolans drottning. Samtidigt dyker det dock upp en ny tjej i skolan, som trots sin ålder påstår sig vara okysst…. I denna vilda komedi drivs det ordentligt med alla de ungdomsfilmer som de flesta av oss har en hatkärlek till, filmer som ”The Breakfast Club”, ”American Pie”, ”American Beauty”, ”Top Gun”, ”She’s All That” och ”10 Things I Hate About You”. Text-TV s. 690.

Trailer för Not Another Teen Movie

Filmen visas på TV3 klockan 23:50 – 01:45

Klienten

KlientenAmerikansk actionthriller från 1994. Mark blir vittne till en man som kopplar en slang till avgasröret på sin bil och leder den in genom sidofönstret för att begå självmord. Han klarar inte av att bara se på utan lossar på slangen, vilket leder till att mannen stänger in Mark i bilen för att de ska dö tillsammans.

Trailer för Klienten

Filmen visas på TV4 klockan 02:10 – 04:45

Änglar och demoner

Strax efter påvens död, dör även de kardinaler som tippats bli hans ersättare, en efter en. Alla ledtrådar pekar åt broderskapsorden Illuminati. Men Illuminati finns inte längre – eller gör de det? Vatikanen kontaktar Professor Langdon från Harvard för att få bukt på morden. Tillsammans med den vackra vetenskapskvinnan Vittoria Vetra ger han sig ut i den romerska natten för att dechiffrera symbolers dolda mening. Utredningen leder dem inte bara i famnen på en skräckinjagande opponent, men även till en upprörande upptäckt och en chockerande insikt.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:50