Kvällens filmer: The tourist, National treasure, Blommor av stål, Mary and…

The tourist

Idag måndag den 20 juni sänds följande filmer på TV: The tourist, National treasure, Blommor av stål, Mary and Martha

The tourist

The touristAmerikansk-fransk action från 2010. Frank är en amerikansk turist som besöker Italien för att reparera ett brustet hjärta. Elise är en exceptionell kvinna som avsiktligt korsar hans väg. I Venedig följer Frank en möjlig romans, men blir snart själv den förföljde, när han och Elise sveps med i en virvelvind av intriger och faror. Skådespelare: Paul Bettany, Timothy Dalton, Steven Berkoff, Angelina Jolie, Johnny Depp.

Trailer:

Filmen visas på TV3 med start klockan 23:00

National treasure

National treasureAmerikanskt äventyr från 2004. Benjamin Franklin Gates är ättling till en skattsökarfamilj som alltid jagat efter samma sak, nämligen en krigskista som gömts undan av Fäderna. Ben är liksom sin konkurrent nära att upptäcka var den finns, men FBI är också med på ett hörn. Skådespelare: Justin Bartha, Sean Bean, Jon Voight, Nicolas Cage, Diane Kruger.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 9 med start klockan 21:00

Blommor av stål

Blommor av stålAmerikanskt drama från 1989. I en välordnad småstad i Louisiana driver färgstarka Truvy en skönhetssalong. Här möts en grupp kvinnor som stöter och blöter livets svåra frågor och glädjeämnen. De senaste samtalen har kretsat kring M’Lynn Eatentons dotter, Shelby, som ska gifta sig med en rik advokat. Annelle är Truvy’s nya assistent och trots sin egendomliga bakgrund har hon accepterats av de andra kvinnorna. Här finns också Ouiser Boudreaux, som gjort sig ovän med alla i staden utom vännerna på salongen och societetskvinnan Clairee Belcher. Skådespelare: Shirley MacLaine, Daryl Hannah, Olympia Dukakis, Dolly Parton, Julia Roberts, Sally Field.

Trailer:

Filmen visas på TV8 med start klockan 21:00

Mary and Martha

Mary and MarthaBrittisk-amerikanskt drama från 2013. Mary är en amerikansk inredningsdesigner som åker med sin son till södra Afrika. En natt blir sonen myggbiten och avlider kort därefter i malaria. Senare träffar hon den engelska hemmafrun Martha, vars son också fallit offer för malaria. Tillsammans bestämmer sig de två kvinnorna för att ta upp kampen mot den dödliga sjukdomen. Skådespelare: Brenda Blethyn, Sam Claflin, Hilary Swank.

Filmen visas på SVT1 med start klockan 21:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *