Kvällens filmer: The twilight saga: New moon, Lords of Do…

Idag torsdag visas följande filmer på TV: The twilight saga: New moon, Lords of Dogtown, Good Morning, Vietnam, Sagan om de två tornen, Råttatouille, X-men origins: Wolverine, Äpplet och masken, Tyskungen, Mr Stink, Public enemy 1, del 1, Jönssonligan dyker upp igen, Kommissarie Späck, forts, Batman – återkomsten, Cloverfield, Fantastiska fyran och silversurfaren

The twilight saga: New moon

Amerikansk fantasy från 2009. Edward lämnar Bella och Forks efter att Jasper attackerat henne. Bella är förkrossad, och söker tröst i sin vänskap med Jacob. Deras relation djupnar, men Jacob döljer någonting. Samtidigt reser Edward till Volturi för att be dem ta hans liv, och Victoria återvänder till Forks för att hämnas James genom att döda Bella.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 20:00 – 22:35

Lords of Dogtown

Lords of DogtownAmerikansk-tyskt drama från 2005. Om den grupp briljanta skateboardåkare som växte upp vid de hemska gatorna i Dogtown i Santa Monica i Kalifornien. De kallades Z-boys och förfinade sin konst i tomma swimmingpooler hos aningslösa villaägare i förorterna. De banade väg för en spännande ny sport och blev slutligen legender.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 02:20 – 04:10

Good Morning, Vietnam

Good Morning, VietnamAmerikansk dramakomedi från 1987. Adrian Cronauer anländer till Saigon och redan morgonen därpå börjar han sända radio på ett sätt som inte tidigare har hörts på det militära området. Adrian Cronauer blev soldaternas idol, befälens mardröm och civilbefolkningens märkligaste upplevelse av en västerlänning.

Trailer för Good Morning, Vietnam

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:25

Sagan om de två tornen

Amerikanskt äventyr från 2002. Frodo och Sam fortsätter sin vandring till Mordor, och den en gång så oskyldige hobbiten börjar känna den obehagliga tyngden av sin svåra uppgift. Ju längre tid Frodo behåller ringen, desto mer skada gör den honom. Hobbittarna utkämpar en kamp mot tiden för att förstöra ringen innan det är för sent.

Filmen visas på Sjuan klockan 16:20 – 20:00

Råttatouille

Amerikansk animerad komedi från 2007. Råttan Remy har alltid haft ett brinnande intresse för matlagning och drömmer om att en dag bli matkonstnär. Således packar han resväskan och överger den franska landsbygden i hopp om att förverkliga sina drömmar i Paris. Men kan en råtta verkligen bli en hyllad mästerkock?.

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:10

X-men origins: Wolverine

Amerikansk action från 2009. Historien om Wolverine (Hugh Jackman) tar sin början i Kanada 1885. Efter att ha stridit i såväl första som andra världskriget rekryterats han och hans bror (Liev Schreiber) av den amerikanska militären till en elitstyrka vars medlemmar alla är mutanter.

Filmen visas på Sjuan klockan 22:10 – 00:15

Äpplet och masken

Dansk-svensk animerad familjefilm från 2009. Torben är ett vackert äpple med ett perfekt yttre. Hans dröm är att bli vald till visningsäpple i en mataffär. Men denna dröm går i kras när en mask biter igenom hans blanka skal. Torben blir utstött av de panikslagna äpplen som hänger i hans närhet, och måste nu lista ut en plan för att göra sig av med masken, som föresten heter Silvia och är både smart och snabb.

Filmen visas på SVT1 klockan 16:35 – 17:55

Tyskungen

TyskungenSvenskt kriminaldrama från 2013. Författarinnan Erica Falck blir uppsökt av en man som påstår att han är hennes halvbror, att de har samma mamma. Hon upptäcker snart att hennes mamma hade mörka hemligheter från det förflutna, hemligheter som någon gör allt för att behålla dolda.

Filmen visas på SVT1 klockan 21:00 – 22:45

Mr Stink

Brittisk familjekomedi från 2012. Mr Stink är en uteliggare som plötsligt får en vän i den unga flickan Chloe. Ett hjärtvärmande drama baserat på en bok av David Walliams. Även 9/1 i SVT24.

Filmen visas på SVT2 klockan 18:00 – 19:00

Public enemy 1, del 1

Fransk-kanadensisk action från 2008. När Parispolisens piketstyrka sköt ihjäl Jacques Mesrine 1979 så darrade de av skräck. Han var då den mest eftersökta brottslingen i Frankrike. I den här dramadokumentären får man följa Mesrines kriminella bana. Det hela börjar när han kommer tillbaka från Algerietkriget, där han varit verksam som hänsynslös korpral, och slutar vid dödskjutningen tjugo år senare. Under tiden hinner ett antal brutala bankrån och spektakulära fängelseutbrytningar göra honom ökänd.

Filmen visas på SVT2 klockan 21:45 – 23:35

Jönssonligan dyker upp igen

Svensk komedi från 1986. I fjärde filmen i serien blir Sickan och hans kumpaner inblandade i storpolitiska intriger. Det börjar med en hederlig kupp mot möbelfirman Ikea. Men en större plan börjar ta form då Sickan upptäcker att någon använder Ikea-möbler för att smuggla militär utrustning till Sovjet.

Filmen visas på TV4 klockan 17:00 – 18:50

Kommissarie Späck, forts

Svensk komedi från 2010. När en man hittas brutalt mördad genomborrad av knivar, gafflar och en osthyvel blir Mårten Späck och kollegan Grünvald Karlsson tilldelade fallet. Den matglade Späck tror det rör sig om en seriesjälvmördare, men den hårdföre Karlsson finner spår som leder dem till något större än de någonsin kunnat ana.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 23:25

Batman – återkomsten

Amerikansk action från 1992. Efter att ha besegrat Jokern står nu Batman inför Pingvinen, en vanställd individ vars önskan är att bli accepterad i Gotham. Han tar hjälp av den fördärvade affärsmannen Max Schreck för att bli Gothams borgmästare och tillsammans gör de allt i sin makt för att visa Batman i dålig dager. Samtidigt som Batman försöker rentvå sitt namn tvingas han också ta itu med den mystiska Catwoman som har samma personlighetsstörning som han själv.

Filmen visas på TV4 klockan 23:25 – 02:00

Cloverfield

CloverfieldAmerikansk action från 2008. En monsterattack i New York skildras ur en mindre grupp människors perspektiv.

Trailer för Cloverfield

Filmen visas på TV4 klockan 02:00 – 03:50

Fantastiska fyran och silversurfaren

Amerikansk-tysk-brittisk. Fyra fantastiska astronauter har fått superkrafter och försöker hantera sina roller som nationens nya superhjältar. Nu står de inför sitt livs svåraste uppdrag när den mystiske Silversurfaren dyker upp för att förstöra jorden. Situationen förvärras ytterligare när deras ärkefiende doktor Doom blandar sig in i leken och superhjältekvartetten får ta till alla sina superkrafter för att bekämpa ondskan.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:00