Kvällens filmer: The Two Mr Kissels, Jönssonligan & Dynam…

The Two Mr Kissels, Jönssonligan & Dynamit-Harry, Holiday, Dr Dolittle 2, Juno, Primal fear, Dum och dummare, Past Lies, Bordertown

The Two Mr Kissels

21:00 – 22:45

Verklighetsbaserat drama om två bröder som verkar leva perfekta liv. De har vackra fruar, välbetalda jobb och stora hus. Men under ytan lever gammalt groll kvar. Amerikansk dramafilm från 2008. Kissels, The.

Jönssonligan & Dynamit-Harry

20:00 – 22:05

Svensk komedi från 1982. Sickan, mannen med mästerhjärnan, har en plan som han tänkt ut under sin tid i fängelset. Sickan och hans vänner Rocky och Vanheden planerar att bryta sig in hos gangsterledaren Wall-Enberg och stjäla hans förmögenhet. Den här gången tar Jönssonligan hjälp av Vanhedens kusin Dynamit-Harry, som inte är något mindre än en levande bomb. Men det är inte bara Jönssonligan som planerar en kupp mot Wall-Enberg. Åldersgräns 7 år.

Holiday

20:00 – 22:45

HolidayFilmtrailermakaren Amanda från Los Angeles och journalisten Iris från London bor 800 mil ifrån varandra och har aldrig träffats, men dras ändå med samma problem: män. Amanda har just dumpat sin otrogne pojkvän och Iris trånar fortfarande efter exet Jasper Bloom, som nu ska gifta sig med kvinnan han lämnade henne för. Båda bestämmer sig för att åka på semester, och efter att ha fått kontakt med varandra genom en webbsida byter de två främlingarna hus med varandra under två veckor för att glömma sina trassliga kärleksliv. Men kärleken slår till när man minst anar det, och snart knackar drömprinsen på deras dörrar.

Dr Dolittle 2

16:00 – 18:00

Amerikansk komedi från 2001. Vesslan Lennie och tvättbjörnen Joey söker upp Doktor John Dolittle för att berätta att deras skog hotas att bli avverkad. Eftersom lagen säger att det är förbjudet att avverka skog där det lever utrotningshotade djurarter söker Dolittle upp den utrotningshotade björnhonan, Ava. Dolittle försöker para ihop Ava med stads- och cirkusbjörnen Archie i den hotade skogen och måste, tillsammans med sin hund Lucky, lära Archie allt de kan om vildmarksliv. Men frågan är om de hinner stoppa skogsavverkningsbolaget i tid?

Juno

21:00 – 22:00

JunoAmerikansk dramakomedi från 2007. Sextonåriga Juno upptäcker att hon är gravid, ett misstag efter en kväll med bästa vännen Bleeker. Hon inser att enda utvägen är abort men på kliniken ändrar hon sig och bestämmer sig för att föda och adoptera bort barnet. Juno sätter igång sökandet efter en lämplig familj vilket inte visar sig vara så lätt men så dyker paret Loring upp. De verkar vara det ideala paret. Men allt är inte så perfekt som det ser ut på ytan. Åldersgräns 7 år.

Primal fear

23:15 – 01:50

Primal FearAmerikanskt drama från 1996. Chicagoadvokaten Martin Vails främsta drivkraft i sin yrkesroll är inte frågan om vem som är skyldig och vem som är oskyldig. Hans uppgift är att försvara alla och allra helst i fall som medför att hans namn hamnar på tidningarnas löpsedlar och därigenom gynnar hans karriär. När den lokale ärkebiskopen mördas blir en fattig korgosse, Aaron Sampler, anklagad för mordet. Vail tar sig an fallet, angelägen om att få hamna i rampljuset. Vad han inte vet är att en korruptionshärva av stora mått kommer att komma fram i ljuset. Han tvingas till hetsiga orddueller mot åklagaren Janet Venable, som han tidigare haft ett förhållande med. Åldersgräns 15 år.

Dum och dummare

21:00 – 23:15

De här två korkskallarna har en sammanlagd IQ som vida understiger deras skonummer. Under en resa till Aspen, Colorado, gör dessa två kompisar de mest korkade saker man kan tänka sig. Ta bara det här med ketchupflaskan… eller den stackars lilla undulaten… eller när en av dem slickar fast tungan mot en isig stolpe eller när… nej, det är alldeles för urbeta dumt för att berätta här. Se filmen istället! Dummare är du väl inte?

Past Lies

02:15 – 03:50

En småbarnsmamma med ett skumt förflutet blir misstänkt när hennes tidigare partner stjäl en drog från hennes makes kontor.

Bordertown

01:50 – 03:50

BordertownAmerikanskt kriminaldrama från 2007. Journalisten Lauren arbetar på tidningen Chicago Sentinel. Hon är dedikerad sitt yrke och när hon får i uppdrag att åka till en mexikansk gränsstad för att undersöka flera mystiska mord på fabriksarbetare upptäcker hon hundratals dödsoffer över hela landet. Hon lyckas få fabriksarbetarnas förtroende i ett försök att ta reda på vad som pågår men samtidigt utsätter hon sig själv för stor fara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *