Kvällens filmer: The village, Bakom stängda dörrar, The r…

Idag tisdag visas följande filmer på TV: The village, Bakom stängda dörrar, The ring, Rocky 3, En galen natt

The village

Amerikansk thriller från 2004. Vid första anblicken verkar den lilla byn vara helt perfekt men när man skrapar på ytan upptäcker man att det döljer sig något hemskt bakom idyllen. Invånarna lever med vetskapen om att skogen kring byn är befolkad av mystiska varelser. Den onda kraften är så stark att ingen vågat gå över gränsen och in i skogen tills en dag när den egensinnige Lucius Hunt bestämmer sig för att göra det. Trots att flera personer försöker avråda honom vägrar han att lyssna och beger sig in i skogen tillsammans med två anhängare. Men deras närvaro riskerar vapenvilan mellan byns invånare och de mystiska varelserna och byns framtid hotas.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 01:20 – 03:25

Bakom stängda dörrar

Amerikansk thriller från 1996. Den brittiska läkaren Guy Lathan arbetar på ett sjukhus i New York. Av någon anledning försvinner liket efter en patient som dött på akutmottagningen. För att få reda på sanningen bakom försvinnandet börjar Guy ställa en hel del frågor och spåren tycks leda till kirurgen Dr Lawrence Myrick. Men det finns flera personer som vill hindra sanningen från att uppdagas.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:25

The ring

Amerikansk skräck från 2002. Journalisten Rachel Keller blir ombedd att undersöka sin systerdotter Katies död. Rachel upptäcker en kuslig vandringssägen om en videofilm som börjar med en ring och fortsätter med en rad spöklika klipp. Efter att man sett filmen ringer telefonen och en röst meddelar ”du kommer att dö om sju dagar”. Filmen är en nyinspelning av Hideo Nakatas Ringu som 1998 blev en enorm succé i Japan.

Filmen visas på SVT1 klockan 22:50 – 00:40

Rocky 3

Amerikansk action från 1982. Rocky Balboa är världsmästare i tungviktsboxning. Han anar inte att hans trogne manager Mickey matchar honom mot alltför lätta motståndare. Mickey tror att Rocky förlorat sin ”killer”-instinkt och det visar sig att han har rätt – mot hans råd ställer Rocky upp mot en nykomling och följderna blir svåra.

Filmen visas på TV4 klockan 22:30 – 00:30

En galen natt

Amerikansk komedi från 2010. Phil och Claire Foster lever ett tryggt, lugnt liv i förorten. För att inte fastna i rutiner går de ut på träff varje torsdag. Men en helt vanlig torsdag vänds deras tillvaro upp och ner, då de misstas för gangsters och måste fly hals över huvud med maffian tätt i hälarna. Det blir en natt de sent ska glömma.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 22:45