Kvällens filmer: The waterdance, Ai Weiwei – The Fake cas…

Idag onsdag visas följande filmer på TV: The waterdance, Ai Weiwei – The Fake case, Catch .44

The waterdance

The WaterdanceAmerikanskt drama från 1992. Joel vaknar upp på sjukhuset och får veta att han brutit nacken, att han är förlamad och kommer att tillbringa resten av sitt liv i rullstol. Han delar rum på ett rehabiliteringshem med Raymond och Bloss. Rumskamraterna är ständigt i luven på varandra. En dag avslöjar Raymond att han drömt om att dansa på vatten. Alla inser att de måste lära sig dansa på vatten för att överleva sina nya öden.

Filmen visas på SVT1 klockan 23:50 – 01:35

Ai Weiwei – The Fake case

K special. Dokumentär från 2013. Ett intimt och starkt möte med en av världens mest berömda och inflytelserika samtida konstnärer och det system han utmanar. När den kinesiske konstnären Ai Weiwei friges i juni 2011 efter nästan tre månaders isolering i kinesiskt fängelse, är han bara en skugga av sig själv. Han lider av sömnlöshet, minnesförlust och han är föremål för omfattande restriktioner. Hans hem och ateljé övervakas av både polis och kameror. Ai Weiwei är skakad men samtidigt övertygad om att Kina står inför förändring. En förändring som han kommer att kämpa till slutet för att se hända. . Från 21/3.

Filmen visas på SVT2 klockan 00:15 – 01:15

Catch .44

Amerikansk action från 2011. För Tes och hennes två kohorter Kara och Tara lät uppdraget enkelt nog: genskjuta en knarktransport för sin kriminelle boss Mel vid en avlägsen sylta. Men när en ohejdbar händelsekedja startar inser alla snart att ingen är den de utger sig för och att uppdraget kan vara något mer än ett drag för att eliminera konkurrensen.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:05