Kvällens filmer: Tidsresenärens hustru, Michael Clayton, …

Tidsresenärens hustru, Michael Clayton, Little Nicky, Irene Huss: Den som vakar i mörkret, The Promotion, Scream 2, The perfect man, American Gangster, No strings attached, 48 timmar, Final Call, Quarantine, Försoning, The Unborn, 48 timmar igen, Southland Tales

Tidsresenärens hustru

20:00 – 22:05

Tidsresenärens HustruAmerikanskt drama från 2009. Henry kan resa i tiden men kan inte själv kontrollera resandet utan kastas från tidsålder till tidsålder. När Clare är sex år möter hon Henry som då är 36 år, för första gången. Henry fortsätter besöka Clare tills den dag då deras ålder är synkroniserad för första gången och de blir förälskade (n)

Michael Clayton

22:05 – 00:35

Michael ClaytonAmerikansk thriller från 2007. Clayton arbetar för en advokatbyrå i New York och hans roll är att städa upp när byråns kunder har problem. När en kollega får ett nervsammanbrott, hamnar byrån i en svår situation som Clayton ombeds reda ut. Men istället för att mörka det som skett bestämmer han sig för att ta reda på sanningen (n)

Little Nicky

04:15 – 05:50

Little NickyAmerikansk komedi från 2000. Little Nicky är son till djävulen men han är en snäll kille som inte vill gå i sin fars fotspår. Hans två äldre bröder vill ta makten över jorden och göra den till ett helvete. Nicky är den enda som kan stoppa deras djävulska planer. För att kämpa mot dem måste han ta sig till New York. , Patricia Arquette, Rodney Dangerfield, Dana Carvey, Reese Witherspoon, Quentin Tarantino (n)

Irene Huss: Den som vakar i mörkret

21:30 – 23:25

Två pojkscouter hittar en begravd kvinnokropp på ett ödsligt fält. Irene Huss och hennes team börjar undersöka fallet. Vart efter undersökningen pågår så upptäcker man fler gravar, alla med en begravd kvinnokropp tillsammans med vad som verkar vara ett personligt föremål. Det står nu klart att en seriemördare härjar i området. Poliserna är mycket förbryllade och hittar inte kopplingen mellan offren förutom att de är medelålders kvinnor.

The Promotion

00:25 – 02:05

The PromotionDoug och Richard jobbar på varsitt håll på en och samma stormarknad. Båda drömmer de om jobbet som butikschef på den nya avdelningen. Reilly, Seann William Scott, Chris Conrad, Gil Bellows.

Scream 2

00:15 – 02:35

Scream 2Det har gått en tid sedan de hemska morden i Woodsboro. Sidney försöker lägga det bakom sig och läser nu drama på Windsor College. Gale Weathers bok ,”The Woodsboro Murders”, är baserad på händelserna ur Scream och släpps som biofilm, ”Stab”.

The perfect man

19:00 – 21:00

The Perfect ManTonårstjejen Holly Hamilton har tröttnat på att flytta varje gång hennes ensamstående mamma Jean gör slut med någon av sina nollor till pojkvänner. För att distrahera modern från hennes senaste dåliga val, hittar Holly på en hemlig beundrare som ska uppvakta Jean och stärka hennes sviktande självförtroende. När den virtuella romansen tar fart måste Holly fixa fram en kavaljer, och lånar därför en väninnas lika charmige som stilige farbror – Ben, för att ha ett ansikte bakom alla mail, meddelanden och presenter. Men för att hålla fasaden uppe och upprätthålla moderns nyvunna lycka tvingas hon ta till alltmer desperata åtgärder, och missar nästan den perfekte mannen när han väl dyker upp.

American Gangster

22:50 – 02:00

American GangsterRussell Crowe spelar polisen som kämpar mot droger och poliskorruption i 1970-talets New York. Centrum för hans utredning är ett heroinimperium som byggts upp av Frank Lucas (Denzel Washington), en karismatisk knarklangare som importerar enorma mängder högklassigt heroin från Sydostasien under Vietnamkriget. Baserat på en sann historia.

No strings attached

21:30 – 22:00

No Strings AttachedAmerikansk romantisk komedi från 2011. Emma och Adam har träffats till och från sedan de var barn. En kväll hamnar de i säng och kommer överens om att ha en öppen relation, under förutsättning att ingen av dem blir kär i den andre. Deras arrangemang går smärtfritt, ända tills Adam inser att han vill ha mer än en tillfällig förbindelse.

48 timmar

23:55 – 01:55

Amerikansk action från 1982. Den hårdföre snuten Jack Cates är på jakt efter ett par mördare som skjutit hans kollegor med Cates egen pistol. För att få tag på dem tvingas han ta hjälp av en av deras före detta kompanjoner, Reggie Hammond. Problemet är att Reggie sitter i fängelse, men Jack lyckas få låna honom i 48 timmar.

Final Call

21:30 – 23:30

Final CallEn felringning på Ryans mobiltelefon gör att han hamnar i en riskfylld situation och kamp mot tiden för att rädda livet på kidnappade Jessica Martin (Kim Basinger). Det enda Ryan vet om Jessica är det han hört på andra sidan tråden under det dramatiska telefonsamtalet. Han ger sig nu in i en värld full av hot och besvikelse i hopp om att rädda kvinnan vars liv ligger helt i hans händer. Frågan är vad det kommer att kosta honom och vad som egentligen ligger bakom det mystiska samtalet.

Quarantine

23:30 – 01:20

QuarantineTV-reportern Angela Vidal och hennes kameraman får i uppdrag att spendera en natt med brandkåren. Ett vanligt SOS samtal tar dem till ett lägenhetshus. Polisen har redan kommit. De hade hört folk som skrek på hjälp inifrån. Angela och kameramannen får höra att en av hyresgästerna smittats av ett okänt virus. Byggnaden spärras av. Men när avspärrningen hävs visar det sig att de enda bevis som finns är Angela och kameramannens videoinspelning. Filmen är en remake av den spanska skräckfilmen Rec.

Försoning

00:10 – 02:40

FörsoningKeira Knightley och James McAvoy spelar huvudrollerna i denna storslagna film från regissören av Stolthet och fördom. Världen står på tröskeln av ett andra världskrig och Briony Tallis och hennes familj bestämmer sig för att spendera några lata dagar i lyx i deras enorma hus. Kombinationen av den kvävande hettan och sedan länge undertryckta känslor skapar en stämning av hot och fara på godset. Efter en serie katastrofala missförstånd, anklagas Robbie Turner (McAvoy) för ett brott han inte begått. Dessa anklagelser ödelägger Robbies och Cecilias (Knightley) nyfunna kärlek och förändrar deras liv dramatiskt.

The Unborn

02:00 – 03:30

The UnbornManusförfattaren och regissören David Goyer (Blade, Batman Begins) ger en skrämmande inblick i de odödas liv med denna thriller om en ung kvinna som hemsöks av en demonisk ande, som hotar både henne och dem hon älskar. Casey Bell har alltid klandrat sin mamma för att hon lämnade henne som barn. Men när en rad oförklarliga händelser inträffar, börjar Casey förstå varför hon gav sig av. När hon plågas av mardrömmar och en vanställd ande som förföljer henne dagtid, vänder hon sig till den enda person hon tror kan sätta stopp för de övernaturliga händelserna – den respekterade och erfarne exorcisten Sendak (Gary Oldman – The Dark Knight).

48 timmar igen

01:55 – 03:55

Amerikansk actionkomedi från 1990. Skojaren Reggie och snuten Jack måste än en gång, mot sin vilja, arbeta ihop. Den här gången för att bekämpa ett mc-gäng som anlitats av en kriminell storpamp.

Southland Tales

01:20 – 04:00

Southland TalesFilmen skildrar ett futuristiskt Los Angeles den 4e Juli 2008 då staden står inför en ekonomiskt och miljömässig samhällskris. Boxaren Santaros är en actionstjärna som har drabbats av minnesförlust. Hans stöter ihop med Krysta Now, en vuxen filmstjärna som försöker utveckla sitt eget dokusåpaprojekt, och David Clark, en polis från Hermosa Beach som vet allt om den stora konspirationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *