Kvällens filmer: Tonårsliv, Snow cake, Tootsie, Inte som …

Idag lördag visas följande filmer på TV: Tonårsliv, Snow cake, Tootsie, Inte som min syster, Rim och hennes systrar, Click, Apornas planet: Revolution, Snakes on a plane, forts, The number 23, Wag the dog, Death Race, Code Name: The Cleaner, I Spy, Against the Dark, Emma

Tonårsliv

Lola Cep är en populär tonåring från New York som är van att alltid stå i centrum och få allas uppmärksamhet. Men allt detta förändras när familjen lämnar hennes älskade Manhattan och flyttar till en tråkig förort i New Jersey. Men det allra förskräckligaste är att rollen som Fröken Populär redan är upptagen, av född-att-vinna, född-att-bestämma-allt Carla Santini, som inte låter någon ta den rollen ifrån henne. Nu får Lola ta till alla knep för att försöka bli skolans populäraste tjej.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 18:15 – 20:00

Snow cake

När Alex krockar med en lastbil och den unga kvinnan som liftat med honom omkommer, förändras hans liv på ett ögonblick. Han bestämmer sig för att söka upp kvinnans mamma, som är autistisk och har svårt att ta in nyheten om dotterns död. En speciell vänskap växer fram mellan dem.

Filmen visas på Sjuan klockan 03:40 – 05:55

Tootsie

TootsieAmerikansk komedi från 1982. Skådespelaren Michael Dorsey är ökänt svår att arbeta med och därför arbetslös. Efter att hans flickvän Sandy misslyckas med en audition för en populär såpopera bestämmer sig Michael för att pröva själv, klär ut sig i kvinnokläder och får rollen. Han blir ”Dorothy Michaels”. Som kvinna blir han god vän med den vackra tv-stjärnan Julie och snart även förälskad i henne. Hur ska han kunna förklara sin kärlek utan att riskera att rasera deras relation?. Skådespelare: Teri Garr, Sydney Pollack, Bill Murray, Dustin Hoffman, Jessica Lange.

Trailer för Tootsie

Filmen visas på SVT1 klockan 01:30 – 03:25

Inte som min syster

Svensk dokumentär från 2008. Familjens äldsta dotter Rim blev bortgift när hon var 13 år. Hennes lillasyster Dalida har bestämt sig för att det inte ska bli hennes öde. Hon tänker göra sitt eget val men trycket från pappan och hans bröder hårdnar. En dokumentär om traditioner, revolt och sorg av Leyla Assaf-Tengroth. 21/5.

Filmen visas på SVT2 klockan 16:00 – 17:00

Rim och hennes systrar

Svensk dokumentär från 2015. När bomberna började falla över Rims hemby Tall Khalakh i Syrien fanns det bara en utväg – att fly. Nu lever hon ett osäkert liv i Libanon, precis som alla sina systrar och resten av släkten. Ingen vet när de kan återvända. En dokumentär om hur det är att leva som syrisk kvinna i skuggan av ett krig, av Leyla Assaf-Tengroth. 21/5.

Filmen visas på SVT2 klockan 17:00 – 18:00

Click

ClickAmerikansk komedi från 2006. Arbetsnarkomanen Michael får tag i en fjärrkontroll med vilken han kan stoppa tiden och snabbspola sig förbi olika händelser i sitt liv. Det blir förstås problem så snart kontrollen börjar ta kontrollen!. Skådespelare: Kate Beckinsale, Christopher Walken, Adam Sandler.

Trailer för Click

Filmen visas på TV3 klockan 20:00 – 22:15

Apornas planet: Revolution

Amerikanskt äventyr från 2011. Schimpansen Ceasar har utvecklat människoliknande känslor och intelligens efter att hans ägare gett honom ett experimentellt läkemedel. När han tas från de människor han älskar och placeras med andra apor som utsatts för djurförsök i ett reservat, börjar han kampen för rättvisa. Skådespelare: Terry Notary, Richard Ridings, Christopher Gordon, Andy Serkis, Karin Konoval.

Filmen visas på TV3 klockan 22:15 – 00:15

Snakes on a plane, forts

Amerikansk action från 2006. Sean blir vittne till ett mord och över en natt förvandlas han från en tonåring till ett ögonvittne som kan sätta stopp för ett kriminellt imperium. Agenten Neville får i uppdrag att transportera Sean till Los Angeles, men katastrofen är ett faktum när en lönnmördare släpper lös hundratals giftormar på planet för att förgöra vittnet. Skådespelare: Julianna Margulies, Nathan Phillips, Samuel L Jackson.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 00:00

The number 23

The Number 23Amerikansk thriller från 2007. Hundfångaren Walter får tag i en bok som handlar om en man besatt av numret 23. Walter blir själv fascinerad av det mystiska numret och börjar efterhand se paralleller mellan sig själv och bokens huvudperson. Snart utvecklas hans fascination till en besatthet som tar över hela hans liv. Skådespelare: Virginia Madsen, Danny Huston, Jim Carrey.

Trailer för The number 23

Filmen visas på TV4 klockan 00:00 – 02:00

Wag the dog

Wag the DogAmerikanskt drama från 1997. Två veckor innan presidentvalet anklagas den sittande presidenten för att ha antastat en minderårig tjej i Vita Huset. För att hämma mediedrevet hyrs en spin doctor in. Med hjälp av en Hollywoodproducent piskar han upp en patriotisk hetskampanj som kröns av ett uppdiktat krig mot Albanien. Skådespelare: Anne Heche, Denis Leary, Woody Harrelson, Dustin Hoffman, Robert De Niro.

Trailer för Wag the dog

Filmen visas på TV4 klockan 02:00 – 04:05

Death Race

Death RaceDen före detta racerföraren Jensen Ames blir oskyldigt dömd för ett brutalt mord på sin egen familj. Han hamnar på en fängelseö där han tvingas kämpa för sin överlevnad bland landets värsta brottslingar. Det enda sättet för Ames att återfå sin frihet är att delta och vinna i fängelsedirektörens fruktade och bisarra tittarsuccé Death Race – ett lopp med specialbyggda bilar som sänds live på internet.

Trailer för Death Race

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:05

Code Name: The Cleaner

Cedric ”The Entertainer” spelar Jake, en till synes vanlig kille som inte har en aning om vem han är efter att ha fått ett slag mot huvudet av mystiska angripare. När han helt plötsligt finner sig inblandad i en konspiration med regeringen övertygas både Jake och hans förföljare om att han är en hemlig agent. Med Cedric the Entertainer och Lucy Liu.

Filmen visas på TV6 klockan 23:05 – 00:55

I Spy

I SpyEtt krigsflygplan utrustat med atomvapen har stulits och sålts vidare på svarta börsen. Planets nye ägare är Arnold Gundars, en östeuropeisk illegal vapenhandlare vars akilleshäl är boxning, en sport som han fullkomligt älskar. Planen är att Kelly med sin boxarbakgrund tillsammans med Alex ska infiltrera Gundars organisation och på något sätt försöka hitta det stulna planet. Det kan dock vara lättare sagt än gjort för planet kan nämligen bli osynligt… Baserad på 60-talsserien med samma namn.

Trailer för I Spy

Filmen visas på TV6 klockan 00:55 – 02:35

Against the Dark

Svärdsmästaren Tagart (Steven Seagal) leder en operationsstyrka bestående av före detta militärer på ett våldsamt uppdrag. Deras måltavlor: vampyrer. Kvar i en postapokalyptisk värld, som sugits ut av blodtörstiga vampyrer, finns ett fåtal överlevande människor instängda på ett nedsmittat sjukhus. Tagart är deras enda hopp och han vet att den enda lösningen är att göra slut på vampyrerna. Nu måste människornas sista medborgargarde stå upp mot de köttätande blodsugarna om inte deras släkte ska utrotas för alltid.

Filmen visas på TV6 klockan 02:35 – 04:10

Emma

EmmaEmma tror sig veta allt om kärleken och älskar att smida äktenskapsplaner för sina bekanta – vare sig de vill det eller inte. Men trots hennes stora intresse för romantik bryr hon sig själv inte om någon man alls. Det är i alla fall vad hon intalar sig själv. Hon anar inte att förälskelsen snart kommer att drabba henne – med ödesdigra konsekvenser. Baserad på Jane Austens klassiska roman om kärlek och passion i 1800-talets England.

Trailer för Emma

Filmen visas på TV8 klockan 00:15 – 02:30