Kvällens filmer: Toy story 3, Bodyguard, Ett päron till f…

Idag onsdag visas följande filmer på TV: Toy story 3, Bodyguard, Ett päron till farsa i Las Vegas, Hidalgo, Will Hunting, Cannonball Run II, The mask, Truman show, Mission impossible 2, Inception, Askungen, Snabba cash, Ingen riktig finne, Dumma mej, Jakten på den försvunna skatten, Göta kanal 3, Sällskapsresan, forts, Snuten i Hollywood, Derailed, Assault on precinct 13, Undercover brother, Kate & Leopold

Toy story 3

Toy Story 3Amerikanskt animerat äventyr från 2010. Av misstag levereras leksakernas låda till ett dagis när Andy flyttar för att börja på college. Barnen är allt annat än varsamma och dagisets gamla leksaker är glada över att inte vara de enda som utsätts för barnens plågor. Nu är det upp till Woody att se till att de tar sig hem igen.

Trailer för Toy story 3

Filmen visas på Kanal 5 klockan 17:55 – 20:00

Bodyguard

BodyguardAmerikansk actionthriller från 1992. Frank Farmer avgick som presidentens livvakt pga ett snedsteg. Han tar sig an ett frilansuppdrag för en mordhotad sångerska. Farmer och sångerskan Marron inleder ett förhållande som han sedan bryter med hänvisning till sitt jobb. Hotet mot Marron visar sig vara ofarligt. Trots alla faror som Farmer utsätter sig själv för räddar han Marron.

Trailer för Bodyguard

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:00 – 23:35

Ett päron till farsa i Las Vegas

Amerikansk komedi från 1997. Clark Griswold reser med sin familj till Las Vegas. De skall avverka alla sevärdheter och roliga attraktioner. Men i spelstaden finns också oändliga möjligheter att både spela och klanta bort sina pengar.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:35 – 01:30

Hidalgo

HidalgoAmerikanskt äventyr från 2004. 1890 bjuder en rik shejk för första gången in en amerikan och hans häst att delta i ett överlevnadslopp genom den arabiska öknen. Den inbjudne är Frank T Hopkins, en cowboy och hedersomnämnd ryttare i det amerikanska kavalleriet som utsetts till västerns genom tiderna bästa ryttare. Shejken vill mäta den amerikanske ryttaren och hans mustang Hidalgos krafter med världens främsta arabiska hästar och dess beduinryttare. Några av beduinerna tänker dock inte låta någon främling slutföra det prestigefulla loppet. Baserat på en verklig händelse.

Trailer för Hidalgo

Filmen visas på Kanal 9 klockan 18:20 – 21:00

Will Hunting

Will HuntingAmerikanskt drama från 1997. Stökige Will är bara intresserad av att umgås med sina polare, men en professor upptäcker att han är rena mattegeniet. I stället för att dömas till ett fängelsestraff får Will chansen att göra något vettigt av sitt liv.

Trailer för Will Hunting

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:35

Cannonball Run II

Cannonball Run IIAmerikansk actionkomedifilm från 1984. En shejk får i uppdrag av sin far att delta i det illegala amerikanska kust till kust-rallyt, Canonball Run. Det är ett brokigt gäng som startar från Kalifornien. Under loppet försöker ett maffiagäng kidnappa shejken.

Trailer för Cannonball Run II

Filmen visas på Kanal 9 klockan 23:35 – 01:45

The mask

The MaskAmerikansk komedi från 1994. Stanley Ipkiss lever ett synnerligen tråkigt liv. Hans chef på banken gapar och skriker åt honom, och hans enda vän är en liten jycke. Men allt detta förändras när han hittar en magisk mask. Den ger honom superegenskaper som Stålmannen skulle bli kryptonitgrön av avundsjuka på. Som en tornado gör han rent hus bland översittare, chefer och farliga skurkar. Och så vinner han naturligtvis drömtjejens hjärta.

Trailer för The mask

Filmen visas på Sjuan klockan 17:00 – 19:00

Truman show

Truman ShowAmerikansk dramakomedi från 1997. Truman Burbank har i trettio år varit stjärnan i en direktsänd tv-show som sänds dygnet runt. Varje steg som Truman tar, varje ord han säger följs av miljoner tv-tittare över hela världen. Men Truman själv är helt ovetande om att dolda kameror följer honom dygnets alla timmar. Han har ingen aning om att den natursköna och idylliska staden Seahaven, där han bor, i själva verket är en gigantisk tv-studio och hans vänner, familj och alla han möter på gatan är skådespelare som styrs av den populära såpans skrupelfria producent Christof. Men en dag börjar Truman misstänka att allt inte står rätt till. Men kan han ens föreställa sig den lögn han levt i under hela sitt liv? Och om han gör det – kan han då lyckas fly? En hel värld sitter klistrad vid tv-apparaterna medan Trumans misstankar växer sig allt starkare.

Trailer för Truman show

Filmen visas på Sjuan klockan 19:00 – 21:00

Mission impossible 2

Amerikansk action från 2000. Ethan Hunt får i uppdrag att leda en grupp IMF-agenter som ska leta rätt på det dödliga viruset chimera. Mot sig har han en terroristliga, som leds av den avhoppade IMF-agenten Sean Ambrose. Han har redan stulit botemedlet och behöver nu viruset för att komplettera sin plan att starta en internationell epidemi och sedan göra sig rik på att sälja botemedlet. För att komma åt Ambrose tvingas Hunt ta hjälp av Ambroses förra älskarinna, Nyah Hall, som sätter känslorna i svallning också hos Hunt.

Filmen visas på Sjuan klockan 21:00 – 23:30

Inception

InceptionAmerikansk action från 2010. Dom Cobb är en annorlunda tjuv som stjäl information genom att ta sig in i människors drömmar. Hans ovanliga förmåga har gjort honom eftertraktad men också kostat honom allt han någonsin älskat. För att få tillbaka det liv han förlorat måste han ta sig an vad som verkar vara ett omöjligt uppdrag.

Trailer för Inception

Filmen visas på Sjuan klockan 23:30 – 02:20

Askungen

AskungenAmerikansk tecknad familjefilm från 1950. Askungen är dotter till kungen och drottningen. När drottningen dör gifter kungen om sig med en elak kvinna med två elaka döttrar. När även kungen dör blir Askungens roll att vara sin nya familjs tjänsteflicka. Tack vare en god fe och två goda möss kan sagan sluta lyckligt för Askungen.

Trailer för Askungen

Filmen visas på SVT1 klockan 16:45 – 18:00

Snabba cash

Snabba CashSvensk thriller från 2010. I Stockholms undre värld korsas tre mycket olika individers vägar med våldsamma följder. Jorge har rymt från fängelset och jagas av både polisen och maffian. Mrado är indrivare åt den jugoslaviska maffian. JW lever som stekare på stans hetaste inneställen men är egentligen en vanlig småstadskille.

Trailer för Snabba cash

Filmen visas på SVT1 klockan 22:35 – 00:35

Ingen riktig finne

K special. Dokumentär från 2012. En far och en son beger sig ut på en resa som utvecklas till en musikalisk färd in i känslor och minnen av den finska immigrationen till Sverige. Det blir historier om skam, brott, alkoholism och familjehemligheter. Ingen riktig finne tilldelades Dragon Award Best Nordic Documentary på Göteborg International Film Festival 2013. Regi: Mika Ronkainen. Även 26/12.

Filmen visas på SVT2 klockan 22:00 – 23:30

Dumma mej

Dumma MejAmerikansk animerad film från 2010. I ett lyckligt förortsområde står ett svart hus med en död gräsmatta. Vad grannarna inte vet är att gömt bakom detta hem ligger ett vidsträckt hemligt gömställe. Omgiven av en liten armé av lakejer upptäcker vi Gru, som planerar den största kuppen i världshistorien. Han ska stjäla månen. (Ja, månen!) Gru älskar alla onda saker. Beväpnad med sin arsenal av krympstrålar, frysstrålar och stridsklara fordon för land och luft besegrar han allt som kommer i hans väg. Tills den dag då han möter den oändliga viljestyrkan hos tre små föräldralösa flickor.

Trailer för Dumma mej

Filmen visas på TV3 klockan 18:00 – 20:00

Jakten på den försvunna skatten

Amerikansk action från 1981. Året är 1936. Äventyraren och arkeologen Indiana Jones får i uppdrag att finna den mytomspunna Arken med resterna av stentavlorna med de tio budorden. Men han är inte ensam i jakten, även Hitler har skickat sina hejdukar efter skatten.

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 23:25

Göta kanal 3

Svensk komedi från 2009. Anderssons båtvarv har haft ekonomiska bekymmer men nu ser allt ut att ordna upp sig. Så snart de sista båtmotorerna är levererade till Italien och betalningen är i hamn är varvet skuldfritt. Men det Andersson inte räknat med är den italienska maffian och inga pengar dyker upp. Nu har han kronofogden hack i hälarna och riskerar att förlora varvet. Andersson måste snabbt komma på en lösning, och en skatt som ska finnas någonstans i Göta kanal någonstans kan vara räddningen.

Filmen visas på TV4 klockan 16:50 – 18:25

Sällskapsresan, forts

Svensk komedi från 1980. Det är grisfest på Kanarieöarna i jultid och där befinner sig Stig Helmer Olsson på sin allra första utlandsresa. Han vet inte att doktor Levander, som hjälpt honom få bukt med sin flygrädsla och som skall köpa hus på Kanarieöarna lurat honom att smuggla ett paket med svarta pengar från Sverige.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 23:55

Snuten i Hollywood

Snuten i HollywoodAmerikansk actionkomedi från 1984. Axel Foley är polis och följer inte alltid regelboken. När hans bäste vän blir mördad bestämmer han sig för att försöka hitta förövaren. Axel misstänker att mördaren utger sig för att vara konsthandlare i Beverly Hills. Till sin hjälp får han två motvilliga poliser från Beverly Hills som också fått i uppdrag att hålla ett öga på Axel. Den osannolika trion stöter på många situationer där Axel genom sitt något udda sätt att jobba på lyckas rädda dem.

Trailer för Snuten i Hollywood

Filmen visas på TV4 klockan 23:55 – 02:00

Derailed

DerailedAmerikansk thriller från 2005. Charles slits mellan dotterns sjukdom och jobbet. När han möter Lucinda på tåget till jobbet klickar det omedelbart till mellan dem. Men de har knappt hunnit riva kläderna av varandra förrän en tjuv bryter sig in i rummet. Charles tvekar dock att gå till polisen på grund av vänsterprasslet och finner snart att han är maktlös mot alla krav som tjuven kommer med.

Trailer för Derailed

Filmen visas på TV4 klockan 02:00 – 04:10

Assault on precinct 13

Assault on Precinct 13Amerikansk-fransk action från 2005. Om en nedläggningshotad polisstation som belägras av en beväpnad mobb under en stormig natt. Stationens poliskapten har således inget annat val än att släppa lös några av de häktade så att de kan hjälpa hans uniformerade styrka att försvara byggnaden. Ny version av John Carpenters våldsamma kultfilm med samma namn.

Trailer för Assault on precinct 13

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:15

Undercover brother

Undercover BrotherAmerikansk komedi från 2002. Undercover Brother är en okonventionell hjälte som har en renodlad 70-talsstil, vet hur man behandlar en kvinna och hungrar efter rättvisa. Organisationen Brotherhood ska infiltrera och försöka stoppa en aktion, som gör allt för att sprida en livsfarlig drog. De ger Undercover Brother i uppdrag att hindra det onda och multinationella konglomeratet från att utrota mänskligheten. Med sig har han sin kompanjon Sistah Girl och tillsammans börjar de nästla sig in i fiendens organisation.

Trailer för Undercover brother

Filmen visas på TV6 klockan 23:15 – 00:55

Kate & Leopold

Amerikansk komedi från 2001. Kate är singel och en ambitiös karriärkvinna i dagens New York. Leopold är Hertig av Albany, ungkarl – och från 1800-talet. De två möts när Kates uppfinningsrika före detta pojkvän upptäcker ett ”tidshål” nära Brooklyn Bridge och efter en ”tur” tillbaka till 1870-talet tar Leopold med sig hem till nutiden. Snart blomstrar kärleken mellan Kate och Leopold trots århundradens avstånd.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:15