Kvällens filmer: Training day, Double team, För evigt – e…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Training day, Double team, För evigt – en askungesaga, Babylon AD, Bad teacher, Hon är min, 4.3.2.1, G.I. Joe, Super 8, Van Helsing, Skilsmässa på franska

Training day

Training DayAmerikansk action från 2001. Alonzo Harris har ett trettonårigt förflutet inom narkotikaroteln men har sedan länge överskridit gränsen mellan vad som är lagligt och olagligt. Harris nye partner, Jake Hoyt, ska testas under en dag, och bara en dag, om han är kvalificerad nog att arbeta med sin mycket våldsamme och karismatiske handledare.

Trailer för Training day

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 00:30

Double team

Double TeamAmerikansk action från 1997. Den hemlige agenten Jack Quinn är på jakt efter en farlig terrorist vid namn Stavros. Uppdraget går snett och Quinn bestraffas genom att skickas till ett läger för agenter som anses för farliga för att sättas i tjänst, samtidigt som de är för värdefulla för att pensioneras. Stavros tar tillfället i akt att hämnas på Quinn och kidnappar hans fru och barn. Quinn beslutar sig för att fly från lägret och rädda sin familj.

Trailer för Double team

Filmen visas på Kanal 9 klockan 00:10 – 02:00

För evigt – en askungesaga

Amerikansk komedi från 1998. En modern version av den klassiska sagan om Askungen. Danielles far som är änkeman gifter om sig och Danielle får både en styvmor och två styvsystrar. Men så dör Danielles far och hennes styvmor ser genast till att Danielle får börja jobba som tjänare i huset. Trots detta växer Danielle upp till en positiv kvinna med en stark vilja. En dag korsas hennes väg av prins Henry som själv har problem hemma. Hans mor och far har bestämt att han ska gifta sig med en spansk prinsessa, något som han motsätter sig. När Danielles och Harrys vägar återigen möts börjar känslor blossa upp mellan dem. Det finns bara ett hinder, Henrys förestående bröllop närmar sig. Trots hans protester vägrar hans föräldrar ge vika för sitt beslut av val av brud.

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:25

Babylon AD

Amerikansk-brittisk-fransk thriller från 2008. Den pensionerade legosoldaten Toorop tar sig an högriskjobbet att eskortera en rysk kvinna till Amerika. Vad han inte känner till är att hon är värd för en organism som en sekt vill komma åt för att genom genmanipulation alstra Messias.

Filmen visas på SVT2 klockan 23:30 – 01:10

Bad teacher

Bad TeacherAmerikansk komedi från 2011. En del lärare bryr sig bara inte ett dugg. Till exempel Elizabeth. Hon svär, är grym och olämplig. Hon dricker, knarkar och längtar efter att gifta sig med sin biljett till försörjning och sluta på sitt kassa jobb. När hon blir dumpad av sin fästman iscensätter hon sin plan att fånga en rik snygg ersättare och tävlar om hans tillgivenhet mot en överenergisk kollega, Amy. När Elizabeth också får försvara sig mot en sarkastisk, vanvördig gympalärares närmanden lär konsekvenserna av hennes vilda, skandalösa intriger hennes elever, arbetskamrater och till och med henne själv en läxa utan motstycke.

Trailer för Bad teacher

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 23:00

Hon är min

Amerikansk romantisk komedi från 1996. Francis och Mickey – den ene börsmäklare, den andre taxichaffis – är två tävlingsinriktade bröder. De har båda ett komplicerat förhållande till det motsatta könet. Deras liv blir invecklade när Francis, som är gift sedan många år, inleder en affär med Mickeys före detta fästmö.

Filmen visas på TV3 klockan 23:00 – 00:55

4.3.2.1

Amerikansk thriller från 2011. Medan Jo sitter fast på ett tråkigt jobb i en mataffär är hennes vänner ute på äventyr. Cassandra kastar sig iväg till New York för att träffa sin internetpojkvän, Kerrys slåss för kvinnlig frigörelse och Shannon är ute på en riskfylld resa för att möta sin skapare. Men när ett oplanerat möte med några diamanttjuvar får deras vägar att korsas, upplever de fyra tjejerna tre dagar som de sent ska glömma. Det vill säga om de överlever.

Filmen visas på TV3 klockan 03:45 – 05:35

G.I. Joe

Amerikansk action från 2009. G.I. Joe är en topphemlig insatsstyrka som består av världens bästa elitsoldater. De måste mobilisera alla sina krafter för att sätta stopp för en mystisk organisation som stulit ett högteknologiskt vapen och planerar att försätta världen i kaos.(c)

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 00:05

Super 8

Super 8Amerikansk science fiction från 2011. Sommaren 1979 är Joe och hans kompisar ute sent för att spela in till sin zombiefilm, och medan kameran rullar blir de vittnen till en tågolycka. När militären anländer kort därefter för att leta efter något hemligt, samtidigt som mystiska saker börjar ske i staden, inser gänget att det kanske inte handlar om någon olycka.(c)

Trailer för Super 8

Filmen visas på TV4 klockan 00:05 – 02:30

Van Helsing

Van HelsingAmerikanskt äventyr från 2004. På uppdrag av Vatikanen beger sig monsterjägaren Van Helsing till Transylvanien för att häva en uråldrig förbannelse. Väl där tvingas han slåss mot hela det klassiska skräckkabinettet Frankensteins monster, Mr Hyde, greve Dracula. Vid sin sida har han den vackra Anna Valerious, som kommer från en familj som vigt sitt liv åt att befria världen från ondska.

Trailer för Van Helsing

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:30

Skilsmässa på franska

Amerikansk dramakomedi från 2003. Amerikanskan Isabel reser till Paris för att stötta sin gravida syster Roxy i hennes skilsmässa från sin man som har lämnat henne för sin älskarinna. Isabel träffar en ung fransman, Yves, som hon inleder ett förhållande med. Hon träffar också den charmerande och världsvana Edgar men håller båda förhållandena hemliga för sin syster.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:20