Kvällens filmer: Transporter 3, Passengers, Flashdance, T…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Transporter 3, Passengers, Flashdance, The ugly truth, Georgia rule, The 19th wife, Speed, Motstånd, Changeling

Transporter 3

Transporter 3Fransk-amerikansk action från 2008. Frank Martin får i uppdrag att transportera Valentina, den kidnappade dottern till en ukrainsk regeringstjänsteman. Rutten går från Marseilles till Odessa över Svarta havet och innebär en sammandrabbning med huliganer som vill hindra en säker leverans.

Trailer för Transporter 3

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 00:00

Passengers

PassengersAmerikansk-kanadensisk drama från 2008. Claire är en ung kristerapeut som får i uppdrag att ta hand om en grupp överlevande från en flygkrasch. Under sina samtal med Claire väcks minnen av en explosion i samband med olyckan hos passagerarna, något som flygbolaget nekar till. I samband med att Claire inleder en romans med den hemlighetsfulla passageraren Eric börjar hennes klienter att försvinna under mystiska omständigheter.

Trailer för Passengers

Filmen visas på Kanal 9 klockan 00:15 – 02:00

Flashdance

FlashdanceAmerikanskt drama från 1983. Alex är en ung dansare som för att överleva jobbar som svetsare på dagarna och som nattklubbsdansös på kvällarna. Hon kämpar för att bli antagen till en prestigefull balettakademi. När Alex upptäcker att hennes pojkvän, Nick, som även äger fabriken hon arbetar på, har försökt hjälpa henne att bli antagen till balettakademin blir hon ursinnig. Nu måste hon försöka hitta sin inre styrka för att kunna förverkliga sina drömmar.

Trailer för Flashdance

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:00

The ugly truth

The Ugly TruthAmerikansk komedi från 2009. Abby är en framgångsrik tv-producent som har höga krav på män. Mike är tv-stjärnan som anser att män bara är ute efter en enda sak. Fast besluten att visa Mike att han har fel, lyder Abby alla hans råd när hon inleder en ny romans. Resultatet slår alla med häpnad.

Trailer för The ugly truth

Filmen visas på TV3 klockan 22:00 – 00:00

Georgia rule

Georgia RuleAmerikanskt drama från 2007. Lily vet inte hur hon ska hantera sin upproriska tonårsdotter och börjar närma sig desperationens gräns. Till slut bestämmer hon sig för att släpa med sig henne till sin mammas gård i Idaho, en plats och ett liv hon trodde att hon aldrig skulle återvända till.

Trailer för Georgia rule

Filmen visas på TV3 klockan 01:00 – 03:10

The 19th wife

The 19th WifeAmerikanskt drama från 2010. Den fundamentalistiska sektmedlemen BeckyLyn anklagas för mordet på sin make. Men Queenie, en annan fru i den polygamistiska sekten, tror inte att hon är skyldig till ett sådant brutalt dåd och vänder sig till BeckyLyns son som har lämnat sektlivet bakom sig.

Filmen visas på TV3 klockan 03:10 – 04:45

Speed

SpeedAmerikansk action från 1994. En sprängladdning har placerats på en buss, som trafikerar Los Angeles i rusningstrafik. Om hastigheten sänks under 80 km/h sprängs bussen. Polismannen Jack Traven får det farliga uppgiften att desarmera bomben. Till sin hjälp har han passageraren Annie Porter.

Trailer för Speed

Filmen visas på TV4 klockan 22:25 – 00:50

Motstånd

Amerikanskt krigsdrama från 2008. Bröderna Bielski är på rymmen från tyskarna och tar sin tillflykt till skogarna i Vitryssland. De står inför den omöjliga uppgiften att plundra mat och vapen för sin överlevnad. Trots att de lever med fruktan att upptäckas hjälper de en stor skara flyende judar från den tyska krigsmaskinen.

Filmen visas på TV4 klockan 00:50 – 03:45

Changeling

ChangelingAmerikansk thriller från 2008. I Los Angeles 1928 försvinner en nioårig pojke spårlöst. Fem månader senare återfinnas han men då han överlämnas till sin mamma upptäcker hon att det inte alls är hennes son. Det blir inledningen på en mardröm utan ände där modern desperat försöker få reda på sanningen om vad som hänt hennes barn.

Trailer för Changeling

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:50