Kvällens filmer: Trassel, Showdown In Little Tokyo, Posei…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Trassel, Showdown In Little Tokyo, Poseidon, Taken 2, Tumbleweeds, Djungelboken, The queen, A beautiful mind, Jack and Jill, Jorden runt på 80 dagar, The Last Legion, Trångt i kistan, Den siste actionhjälten, Chocolat

Trassel

TrasselKungarikets mest efterlyste (och charmigaste) tjuv, Flynn, tvingas träffa en överenskommelse med tonåringen Rapunzel som sitter instängd i ett torn. Rapunzel har varit inlåst länge och ser den inställsamme tjuven som sin möjlighet att slippa ut ur tornet. En kidnappning och lite utpressning och vips är Flynn och Rapunzel på väg på ett av de trassligaste äventyren någonsin.

Trailer för Trassel

Filmen visas på Kanal 5 klockan 18:05 – 20:00

Showdown In Little Tokyo

Showdown in Little TokyoSedan 400 år är Japan hemvist för en kriminell, hemlig sekt kallad Yakuza. Den är hänsynslös och fruktad i sitt hemland. Nu ska den infiltrera den amerikanska undre världen. För att bekämpa Yakuza kallas två tuffa snutar in med gedigna specialkunskaper och insikt i det japanska sättet att leva.

Trailer för Showdown In Little Tokyo

Filmen visas på Kanal 5 klockan 00:25 – 01:55

Poseidon

PoseidonDet är nyårsafton och festligheterna har börjat ombord på lyxkryssaren Poseidon i norra Atlanten. Fartygets gäster samlas för att fira det nya året i den magnifika danssalongen. Men en monstervåg är på väg rakt emot dem. Vågen kastar fartyget våldsamt till babord innan det kantrar och rullar runt med kölen uppåt. Passagerare och besättning krossas eller sugs ut i havet när vattnet rusar in. Kvar finns ett par hundra överlevande som kämpar för livet tills räddningen kommer.

Trailer för Poseidon

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 22:50

Taken 2

Taken 2Den före detta CIA-agenten Bryan Mills tar med sin före detta fru Leonore och dottern Kim på semester till Istanbul. Men där gör sig Bryans förflutna sig påmint, när en far till en person som kidnappade Ryans dotter och som dog när hon fritogs, nu är ute efter hämnd.

Trailer för Taken 2

Filmen visas på Sjuan klockan 22:00 – 23:55

Tumbleweeds

Varje gång en relation kraschar flyr Mary Jo tillsammans med sin 12-åriga dotter Ava till en ny stad för att söka kärleken på nytt. När de beger sig till Kalifornien efter den senaste episoden ser det ljust ut tills Mary Jo träffar en ny kille. Frågan är om Ava orkar med ytterligare ett uppbrott.

Filmen visas på Sjuan klockan 02:05 – 04:10

Djungelboken

DjungelbokenAmerikanskt tecknat äventyr från 1967. Mowgli har växt upp i djungeln bland vilda djur. Men djungeln blir till slut för farlig för pojken, pantern Bagheera ska då ta honom till människobyn. Mowgli vill stanna i djungeln, vare sig en farlig tiger jagar honom eller inte, så han rymmer iväg från Bagheera och hittar istället en vän i den livsnjutande björnen Baloo som lär honom allt han kan. Baserad på Kiplings klassiska saga.

Trailer för Djungelboken

Filmen visas på SVT1 klockan 16:35 – 17:50

The queen

The QueenBrittiskt drama från 2006. När prinsessan Diana dör i en bilolycka beslutar drottning Elizabeth att det är bäst att familjen håller sig undan pressen på sitt slott i Skottland. Samtidigt har Tony Blair precis blivit utsedd till premiärminister och det första han måste göra är att försöka få drottningen att förstå att hennes folk behöver henne. Skådespelare: James Cromwell, Alex Jennings, Roger Allam, Helen Mirren, Michael Sheen.

Trailer för The queen

Filmen visas på SVT1 klockan 22:50 – 00:30

A beautiful mind

A Beautiful MindBaserat på en sann historia om matematikern och nobelpristagaren John Nash. Filmen utspelar sig under 50-talet när John möter sin fru Alicia. Hon tror att John är hemlig agent men snart uppenbarar sig den bisarra sanningen för Alicia. Nashs hemliga agentliv är bara en fantasi.

Trailer för A beautiful mind

Filmen visas på TV4 klockan 16:15 – 17:55

Jack and Jill

Jack And JillJack and Jill är en komedi som handlar om Jack Sadelstein (Adam Sandler), en framgångsrik chef i reklambranschen i Los Angeles med en vacker fru och barn, som bävar inför en begivenhet varje år: hans enäggstvillingsyster Jills (också Adam Sandler) besök vid Thanksgiving. Jills behov av uppmärksamhet och passiv-aggressiva beteende driver Jack till vansinne och vänder upp och ner på hans vanligtvis lugna liv. I rollen som Jacks fru ser vi Katie Holmes.

Trailer för Jack and Jill

Filmen visas på TV6 klockan 16:30 – 18:30

Jorden runt på 80 dagar

Filmatisering av Jules Vernes 1800-talsroman med samma namn om den engelske gentlemannen Phileas Fogg som sätter hela sitt rykte på spel när han slår vad om att han kan resa jorden runt på blott 80 dagar. På vägen får han sällskap av den kinesiske tjuven Passepartout och den sköna fransyskan Monique.

Filmen visas på TV6 klockan 18:30 – 21:00

The Last Legion

The Last LegionNär det romerska imperiet håller på att falla flyr den unga kejsaren, den 12-årige Romulus Augustus. Augustus har bara hunnit härska i en enda dag innan han förlorar allt: sin familj, sitt hem och sitt imperium. Fängslad på Capri får Romulus hjälp av sin lärare Abrosinus genialiska strategier. Tillsammans med sina vänner och en mystisk envoyé från Konstantinopel lyckas Romulus så fly till Storbritannien och börjar leta efter en legion av anhängare som stöder Rom.

Trailer för The Last Legion

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:10

Trångt i kistan

Filmen kretsar runt en vansinnig dag i en amerikansk familjs liv. Familjen har mött upp för att följa en älskad make och far till den sista vilan. När de sörjande samlas i familjehemmet utlöser chockerande avslöjanden, infekterade förargelser, fula hot, utpressning och en vanärad kropp dödlig och galen förödelse.

Filmen visas på TV6 klockan 23:10 – 01:00

Den siste actionhjälten

Danny älskar actionhjälten Jack Slater (Arnold Schwarzenegger) och av en vän får han en magisk biobiljett till den senaste Slater-rullen. I salongen dras Danny helt plötsligt in i filmduken. Han hamnar i en låtsasvärld där de goda alltid segrar.

Filmen visas på TV6 klockan 01:00 – 03:15

Chocolat

ChocolatUnder 1950-talet flyttar Vianne Rocher och hennes dotter till en fransk småstad, där Vianne öppnar en chokladbutik. Hennes goda, väldoftande chokladskapelser, blir snart mycket populära, men inte utan en del motstånd från stadens invånare.

Trailer för Chocolat

Filmen visas på TV8 klockan 00:05 – 02:30