Kvällens filmer: Tron: Legacy, Mother and child, Metalhea…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Tron: Legacy, Mother and child, Metalhead, The five-year engagement, Welcome to the jungle, Whiteout, The ghost writer, Held Up, En snut på hugget 2, Stand by me, Black Swan

Tron: Legacy

Sam Flynn är databegåvad och son till Kevin Flynn som varit försvunnen i många år. När Sam börjar undersöka sin fars försvinnande dras han in i Trons digitala värld där hans far har vistats i 25 år. Det blir en kamp på liv och död när far och son med hjälp av den orädda krigaren Quorra försöker fly genom cyberrymden, ett avancerat och extremt farligt område – ett universum, skapat av Kevin själv, med en otäck motståndare som gör allt för att hindra deras flykt.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 00:25

Mother and child

Mother and ChildNär Karen var 14 år gammal blev hon gravid och adopterade bort sin dotter strax efter födseln. Som 50-åring har hon svårt att gå vidare och plågas av skuldkänslor. Dottern som hon gav upp, Elizabeth, är en framgångsrik advokat. Samtidigt drömmer den unga Lucy om att adoptera ett barn.(c)

Trailer för Mother and child

Filmen visas på Sjuan klockan 02:45 – 05:10

Metalhead

Isländskt drama från 2013. Året är 1970, Black Sabbath har precis spelat in sin första skiva och markerar därmed födelsen av Heavy Metal. Samma år föds Hera Karlsdottir på ladugårdsgolvet till sina föräldrars bondgård, i en by på Islands karga men stillsamma landsbygd. Livet går stilla fram på bondgården, men när Helgas bror plötsligt omkommer i en traktorolycka förändras allt. Skådespelare: Sveinn Olafur Gunnarsson, Leo Gunnarsson, Ingvar Eggert Sigurdsson, Thora Bjorg Helga.

Filmen visas på SVT2 klockan 21:45 – 23:30

The five-year engagement

The Five-Year EngagementAmerikansk romantisk komedi från 2012. Precis ett år efter att Tom träffar Violet överraskar han henne med en förlovningsring och de verkar gå en ljus framtid till mötes. Men innan bröllopet blir av tvingas Violet flytta till en annan delstat för att jobba, och Tom, som flyttar med, blir frustrerad över att han går miste om bra jobberbjudanden. Skådespelare: Chris Pratt, Alison Brie, Lauren Weedman, Jason Segel, Emily Blunt.

Trailer för The five-year engagement

Filmen visas på TV3 klockan 21:30 – 00:00

Welcome to the jungle

Welcome to the JungleAmerikansk actionkomedi från 2003. Den garvade prisjägaren Beck skickas till Amazonas djungel för att lokalisera sonen till en mäktig maffiaboss. Det blir ett uppdrag som han sent ska glömma. Skådespelare: Seann William Scott, Christopher Walken, The Rock.

Trailer för Welcome to the jungle

Filmen visas på TV3 klockan 00:00 – 02:05

Whiteout

Amerikansk thriller från 2009. Polisinspektör Carrie Stetko är stationerad på en forskningsstation på Sydpolen. Just som stationen ska stänga ner för säsongen hittas ett lik ute på den öppna isen. Stetko konstaterar att det rör sig om ett mord, men hinner hon hitta mördaren innan den brutala vintern slår till?. Skådespelare: Gabriel Macht, Tom Skerritt, Kate Beckinsale.

Filmen visas på TV4 klockan 22:40 – 00:50

The ghost writer

The Ghost WriterBrittisk-fransk thriller från 2010. En professionell spökskrivare erbjuds uppdraget att skriva den brittiske före detta premiärministern Adam Langs memoarer. Under arbetet med boken upptäcker han att Langs förflutna rymmer mörka hemligheter – hemligheter som kan förändra världen och som han definitivt inte borde ha fått reda på. Skådespelare: Pierce Brosnan, Kim Cattrall, Ewan McGregor.

Trailer för The ghost writer

Filmen visas på TV4 klockan 00:50 – 03:25

Held Up

Ray är en uttråkad banktjänsteman som hatar alltingsom har med hans liv att göra. Men hans tillvaro förändras drastiskt när inte bara en, utan två grupper med galna gärningsmän rånar banken han jobbar på. Ray hålls som gisslan och faller offer för en komisk version av Stockholmssyndromet. Helt plötsligt förvandlas den värsta dagen i Rays liv till den bästa. I rollerna: Jonathan Dore, Kaitlin Olson, Jason Sklar, Randy Sklar. Regi: Arthur Mulholland.(c)

Filmen visas på TV6 klockan 00:45 – 02:20

En snut på hugget 2

De må vara både äldre och långsammare, men kriminalare Dooley (James Belushi) och hans fyrbente partner Jerry Lee bekämpar fortfarande brottsligheten i samma hjältemodiga och muntra anda. Den här gången motvilligt tillsammans med ett yngre K-9-team: den vackra och rättframma kriminalaren Welles (Christine Tucci) och hennes väldisciplinerade dobermann Zeus. Dooley tycker att Welles och Zeus närvaro är lika nödvändig som ett skott i huvudet vilket han nästan får när en mystisk angripare försöker skjuta honom. Motvilligt tänker Dooley och Jerry Lee ut en plan tillsammans med sina nya kompanjoner att fånga in galningen så fort det bara går! Med sin underhållande mix av action och komedi är En snut på hugget 2 en film som alla kan skratta åt.(c)

Filmen visas på TV6 klockan 02:20 – 03:50

Stand by me

Stand by MeI en liten stad i Oregon möter vi en grupp vänner – den känslige Gordie, den tuffe Chris, den orädde Teddy och fegisen Vern – som drar ut på äventyr för att hitta liket efter en försvunnen tonåring. När de stöter ihop med stadens ligister (ledda av Kiefer Sutherland), som också vill hitta liket, upptäcker grabbarna en styrka som de inte visste att de hade. Stand By Me är en ovanlig och mycket intelligent film om vänskap och de oförglömliga upplevelser som utgör en del av att växa upp… Text-TV s. 690.

Trailer för Stand by me

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 22:50

Black Swan

Black SwanBerättelsen om Nina – en ballerina vid ett balettkompani i New York City, vars liv, som alla andras i samma yrke, är totalt uppslukat av dans. Hon bor med sin mor Erica, en pensionerad ballerina som ivrigt stöttar sin dotters professionella ambition. När regissören Thomas Leroy bestämmer sig för att ersätta prima ballerinan Beth MacIntyre i den nya säsongens premiäruppsättning, Svansjön, är Nina från början hans första val. Men Nina har konkurrens: en ny dansös, Lily, som också imponerar på Leroy. Svansjön kräver en dansös som kan spela både den vita svanen med oskuld och älskvärdhet, och den svarta svanen, som representerar lömskhet och sensualitet. Nina passar perfekt i rollen som den vita svanen men Lily är personifieringen av den svarta svanen. Medan de två unga dansarna expanderar sin rivalitet till en vriden vänskap börjar Nina komma mer i kontakt med sin mörka sida och en hänsynslöshet som hotar förgöra henne.(c)

Trailer för Black Swan

Filmen visas på TV8 klockan 00:10 – 02:15