Kvällens filmer: Tron: Legacy, The village, Flicka med pä…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Tron: Legacy, The village, Flicka med pärlörhänge, The dilemma, Den vilda jakten på stenen, Die hard, Zombieland, Eraser, Twister

Tron: Legacy

Amerikansk science fiction från 2010. Sam Flynn, en rebellisk 27-åring, plågas av sin far Kevin Flynns mystiska försvinnande. Fadern var en gång känd som världens ledande videospelsutvecklare. När Sam undersöker en märklig signal sänd från gamla Flynn’s Arcade – en signal som bara kan komma från hans far – dras han in i en digital värld där Kevin har varit fången i 20 år. Med hjälp av den orädda krigaren Quorra påbörjar far och son en resa på liv och död genom ett bedövande vackert cyberuniversum.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 00:25

The village

Amerikansk thriller från 2004. Vid första anblicken verkar den lilla byn vara helt perfekt men när man skrapar på ytan upptäcker man att det döljer sig något hemskt bakom idyllen. Invånarna lever med vetskapen om att skogen kring byn är befolkad av mystiska varelser. Den onda kraften är så stark att ingen vågat gå över gränsen och in i skogen tills en dag när den egensinnige Lucius Hunt bestämmer sig för att göra det. Trots att flera personer försöker avråda honom vägrar han att lyssna och beger sig in i skogen tillsammans med två anhängare. Men deras närvaro riskerar vapenvilan mellan byns invånare och de mystiska varelserna och byns framtid hotas.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 00:00 – 02:00

Flicka med pärlörhänge

Brittiskt drama från 2003. Den sjuttonåriga Griet tvingas ta tjänst som piga hos konstnären Johannes Vermeer. En av hennes uppgifter är att städa konstnärsateljén och samtidigt se till att ingenting flyttas från sin ursprungliga plats. Allteftersom tiden går växer ett nära samförstånd fram mellan konstnären och tjänsteflickan, vilket leder till svartsjuka och missförstånd inom familjen.

Filmen visas på Sjuan klockan 19:55 – 22:00

The dilemma

Amerikansk dramakomedi från 2011. Ronny och Nick har varit bästisar sedan universitetet. Nu är de affärskumpaner och håller på att ro hem ett drömavtal. Problemen börjar dock hopa sig när Ronny ser Nicks fru med en annan man och Ronny blir besatt av att ta reda på sanningen. Under sina amatörmässiga efterforskningar får han dock reda på att även Nick döljer hemligheter.

Filmen visas på TV3 klockan 22:00 – 00:15

Den vilda jakten på stenen

Amerikanskt äventyr från 1984. Författarinnan Joan Wilder skriver spännande böcker, men lever ett tråkigt liv. En dag får hon ett mystiskt paket. Paketet visar sig innehålla den summa pengar som hon behöver för att köpa loss sin syster som har blivit kidnappad i Colombia. Helt på egen hand reser hon för att rädda sin syster från kidnapparnas onda klor. Men hon hamnar på fel buss, och hamnar i djungeln – tills det att hon träffar Jack Colton. Han påminner om flera av karaktärerna i hennes böcker.

Filmen visas på TV3 klockan 02:15 – 04:05

Die hard

Amerikansk action från 1988. Polisen John McClaine kämpar för att sätta dit en tysk terroristgrupp som leds av Hans Gruber. De har tagit över storföretaget Nakamotis skyskrapa och hotar döda gisslan i vilken hans fru ingår.

Filmen visas på TV4 klockan 22:25 – 01:00

Zombieland

Amerikansk action från 2009. En fegis, vid namn Columbus, har för vana att fly från det som skrämmer honom. Tallahassee är däremot inte rädd för någonting alls. I en värld som har tagits över av zombies, är dessa två de perfekta överlevarna. Nu måste de möta sina hårdaste motståndare hittills – varandra.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 22:45

Eraser

EraserAmerikansk action från 1996. Lee Cullen arbetar inom försvarsindustrin och råkar få veta att en av hennes chefer planerar att smuggla ut ett nytt förstörelsevapen ur landet. Hon svävar i livsfara, men får hjälp av John Kruger, en expert på att radera ut vittnens identiteter för att skydda dem från fiender.

Trailer för Eraser

Filmen visas på TV6 klockan 22:45 – 01:00

Twister

TwisterAmerikansk action från 1996. Två konkurrerande forskarteam sätter sina liv på spel för att undersöka ett av naturens mest fascinerande fenomen: tornadon. Bill Paxton och Helen Hunt har huvudrollerna i denna spektakulära äventyrsfilm som låter oss uppleva ett av naturens under på ett sätt som vi aldrig gjort tidigare.

Trailer för Twister

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:15