Kvällens filmer: Truman show, Den siste samurajen, Shrek …

Truman show, Den siste samurajen, Shrek den tredje, Da-Vinci koden, Flags of Our Fathers, På smällen, En värsting på Wall Street, The kids are all right, Beyond borders, Thor: Hammer of the Gods, The Wedding Singer, Southland Tales, Sömnlös i Seattle, Nyhetsfeber, Last Man Standing, The 19th Wife, De omutbara, Motives 2

Truman show

20:00 – 22:00

Truman ShowAmerikansk dramakomedi från 1997. Truman Burbank har i 30 år varit stjärnan i en direktsänd tv-show som sänds dygnet runt. Varje steg han tar, varje ord han säger följs av miljoner tv-tittare över hela världen. Men Truman själv är helt ovetande om att dolda kameror följer honom dygnets alla timmar. Han har ingen aning om att den natursköna och idylliska staden Seahaven, där han bor, i själva verket är en gigantisk tv-studio och hans vänner, familj och alla han möter på gatan är skådespelare som styrs av den populära såpans skrupelfria producent Christof. Men en dag börjar Truman misstänka att allt inte står rätt till (n)

Den siste samurajen

22:00 – 01:00

Amerikansk action från 2003. Kapten Nathan får i uppdrag att utbilda den japanske kejsaren Mejis armé för att de ska kunna besegra de upproriska samurajerna. Under en strid blir Nathan tillfångatagen och utvecklar en vänskap med en av samurajernas ledare. Det leder till att han byter sida (n)

Shrek den tredje

18:15 – 20:00

Shrek den TredjeNär Fionas pappa kung Harold blir sjuk är det Shrek som får ansvaret för kungariket Landet Långt Borta. Shrek bestämmer sig dock för att försöka leta upp den rättmätige tronarvingen Artie med hjälp av sina kompisar Åsnan och Mästerkatten i stövlar – allt för att kunna återvända till huset i träsket med den gravida Fiona. Amerikansk animerad komedifilm från 2007.

Da-Vinci koden

21:30 – 00:30

Flags of Our Fathers

00:25 – 03:00

Flags of Our FathersLivshistorierna om de sex amerikanska män som var med och reste flaggan vid slaget mot japanerna vid Iwo Jima.

På smällen

21:30 – 00:10

På smällenDet sista festprissen Ben Stone väntade sig var att hans one night stand plötsligt dök upp på hans tröskel åtta veckor senare och berättade att hon var gravid.

En värsting på Wall Street

00:10 – 02:25

Laurel Ayres, är en av Wall Streets mest talangfulla kapitalplacerare. Men det faktum att hon är svart och att hon är kvinna, sätter käppar i hjulet för hennes karriär. För att få gehör för sina idéer tvingas hon uppfinna en vit och manlig affärspartner.

The kids are all right

21:35 – 22:00

The Kids Are All RightAmerikanskt drama från 2010. Det lesbiska paret Nic och Jules har två barn som blivit till genom konstgjord befruktning. När dottern ska börja college vill hon träffa sin biologiske far. Hon lyckas hitta honom och nu måste hon och hennes bror på något sätt få sina mammor att förstå att de behöver en pappa i sina liv.

Beyond borders

00:00 – 02:25

Beyond BordersAmerikanskt drama från 2003. Sarah Jordan är gift med en välbärgad engelsman och arbetar för FN. Hon bestämmer sig för att göra något mer meningsfullt av sitt liv och reser till ett flyktingläger i Afrika som står inför en svältkatastrof. Där träffar hon den hängivne läkaren Nick Callahan. Han har vigt sitt liv åt att rädda människors liv på katastrofplatser i olika delar av världen. Deras möte förändrar hennes liv för evigt.

Thor: Hammer of the Gods

17:20 – 19:00

Thor: Hammer of the GodsThor och hans vänner reser till en mystisk ö i jakten på ära och rikedomar. De möter några underliga varelser på ön och börjar utforska sin omgivning för att få reda på vad som försiggår. Samtidigt har Thor visioner, där han ser en mäktig krigare och en stor hammare. Freja berättar för honom att hans syner är ledtrådar, och de börjar att leta efter hammaren.

The Wedding Singer

21:30 – 23:25

Robbie Hart drömmer om en karriär som kompositör. Det är dock inte det lättaste att lyckas inom musikbranschen och han försörjer sig därför genom att sjunga på bröllop. Det är under ett av dessa evenemang som han möter den minst sagt odugliga servitrisen Julia. Både Julia och Robbie är förlovade, men deras möte får dem att undra om de verkligen är redo att gifta sig och huruvida de passar ihop med sina tillkommande livskamrater. Text-TV s. 690.

Southland Tales

23:25 – 02:35

Southland TalesFilmen skildrar ett futuristiskt Los Angeles den 4e Juli 2008 då staden står inför en ekonomiskt och miljömässig samhällskris. Boxaren Santaros är en actionstjärna som har drabbats av minnesförlust. Hans stöter ihop med Krysta Now, en vuxen filmstjärna som försöker utveckla sitt eget dokusåpaprojekt, och David Clark, en polis från Hermosa Beach som vet allt om den stora konspirationen.

Sömnlös i Seattle

20:00 – 22:00

Sam har blivit änkling vet inte hur han ska orka komma vidare i livet. Hans son Jonah tror att det skulle vara bra för pappan att träffa en kvinna. Jonah lyckas få Sam att prata i radio, vilket leder till att Sam får hundratals brev från kvinnor i hela USA som blev fascinerade av honom när han talade från hjärtat på radion om sin bortgångna fru. En av de som skriver till Sam är Annie, som är förlovad med den torre Walter. Hon blir allt mer förtrollad av tanken på att träffa Sam… Text-TV s. 690.

Nyhetsfeber

00:05 – 02:40

Ta två rivaliserande TV-reportrar: en snygg och en begåvad, båda män. Lägg till en producent, kvinna. Blanda väl och se hur gnistrorna flyger…

Last Man Standing

02:25 – 04:00

Last Man StandingEn mystisk främling dyker upp i den lilla dammiga Texashålan Jericho, en gränsstad som under förbudstiden styrs av två rivaliserande gangsterligor. Främlingens namn är John Smith, en lejd mördare som säljer sina tjänster till den som är beredd att betala mest. Han har inget förflutet och saknar framtid, med ingen annan lojalitet än mot sig själv. Snart hamnar han i ett blodigt krig, där han själv slåss på båda sidor.

The 19th Wife

02:25 – 03:55

The 19th WifeDen fundamentalistiska sektmedlemen BeckyLyn anklagas för mordet på sin make. Men Queenie, en annan fru i den polygamistiska sekten, tror inte att hon är skyldig till ett sådant brutalt dåd och vänder sig till BeckyLyns son som har lämnat sektlivet bakom sig.

De omutbara

02:25 – 05:10

Amerikanskt actiondrama från 1987. Al Capone styrde Chicago med järnhand. Ingen kunde komma åt honom och hans skumraskaffärer och ingen kunde stoppa honom. Det var fallet innan Elliot Ness och några utvalda och omutbara män beslutade sig för att få honom på fall.

Motives 2

02:35 – 04:15

Motives 2Då en man som blivit oskyldigt morddömd blir dödad i fängelset svär hans förlorade bror att ta reda på vad som hänt och skipa rättvisa. Det är dock inte alla som vill att sanningen ska komma fram…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *