Kvällens filmer: Unbreakable, Bandidas, 17 again, Killing…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Unbreakable, Bandidas, 17 again, Killing them softly, Taxi, Flight of the Phoenix, The last airbender, Max Payne, Priest, Matrix, Space cowboys

Unbreakable

UnbreakableAmerikansk thriller från 2000. Efter en fruktansvärd tågolycka med 131 döda återfinns bara en överlevande, David Dunne. Han har inte fått en enda skråma. Det verkar det ett mirakel. Men en främling vid namn Elijah Price dyker upp och har en minst sagt udda förklaring till olyckan.

Trailer för Unbreakable

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 00:10

Bandidas

BandidasFransk-mexikansk-amerikansk västern från 2006. Två mycket olika kvinnor blir i sekelskiftets Mexiko en duo som rånar banker i ett försök att bekämpa en hänsynslös inkräktare.

Trailer för Bandidas

Filmen visas på Kanal 9 klockan 00:00 – 01:45

17 again

17 AgainAmerikansk komedi från 2009. Vid 37-års ålder kan Mike konstatera att livet inte blivit som han tänkt sig. Hans äktenskap håller på att haverera och hans barn tycker att han är en tönt. Men så sker något mirakulöst. Plötsligt vaknar han upp och är åter 17 år gammal!. Vad skulle du göra om du fick chansen att leva om ditt liv?. 2011.

Trailer för 17 again

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:00

Killing them softly

Killing Them SoftlyAmerikansk thriller från 2012. Tre småsbusar har, genom att råna ett uppgjort pokerspel, lyckats rasera hela den undre världens ekonomi och maffian blir rasande. Jackie Cogan får i uppgift att driva in skulden, men när han närmar sig förövarna, ställer en alkoholiserad mördare, inkompetenta gangsters och pokerspelets värd till problem.

Trailer för Killing them softly

Filmen visas på SVT2 klockan 22:45 – 00:20

Taxi

TaxiAmerikansk actionfilm från 2004. Belle Williams är en fartdåre till taxichaufför, med rykte om sig att vara den snabbaste chaffisen i New York. Hon är på väg att uppfylla sin dröm att bli racingförare, när hennes vägar korsas av polisen Andy Washburn, vars brist på fordonskunskap endast överträffas av hans olämplighet som förare. För att fånga ett gäng brasilianska bankrånare, tar Washburn Belle till hjälp.

Trailer för Taxi

Filmen visas på TV3 klockan 22:00 – 00:00

Flight of the Phoenix

Flight of the PhoenixAmerikansk action från 2004. Frank Towns och AJ störtar med ett passagerarplan mitt i den mongoliska öknen, strandade utan varken mat eller vatten. Chansen att de ska bli räddade är mikroskopisk. Planet är totalförstört, och för att överleva måste de bygga en nytt plan av vrakdelarna.

Trailer för Flight of the Phoenix

Filmen visas på TV3 klockan 02:00 – 04:00

The last airbender

The Last AirbenderAmerikansk action från 2010. I ett främmande, magiskt land där de fyra elementens nationer utkämpar en uråldrig strid inser den 12-årige pojken Aang att han är en Avatar. Alltså en exceptionell varelse som står över naturens lagar och är den enda som kan återskapa balansen i världen.

Trailer för The last airbender

Filmen visas på TV4 klockan 23:25 – 01:30

Max Payne

Max PayneAmerikansk action från 2008. Max Payne är en man uppfylld av raseri. För tre år sedan mördades hans fru och barn av okända gärningsmän och han tänker inte låta något hindra honom från att finna mördarna. Mark Wahlberg gör titelrollen i denna explosiva actionfilm baserad på det kultförklarade datorspelet.

Trailer för Max Payne

Filmen visas på TV4 klockan 01:30 – 03:45

Priest

PriestAmerikansk science fiction från 2011. Utspelar sig i en alternativ värld – en som härjats av århundraden av krig mellan människor och vampyrer. En legendarisk krigarpräst från det sista vampyrkriget lever nu i lönndom bland de andra förtryckta mänskliga invånarna. De bor i inmurade dystopiska städer styrda av kyrkan. När prästens brorsdotter förs bort av ett mordiskt vampyrgäng bryter han sina heliga löften. Han ger sig ut i ett maniskt sökande för att hitta henne innan vampyrerna gör henne till en av dem.

Trailer för Priest

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 22:45

Matrix

MatrixAmerikansk science fiction från 1999. Neo söker sanningen om Matrix, som figurerar i hans drömmar. Han är övertygad om att Morpheus, en av världens farligaste män, vet allt om Matrix. En kväll förs så Neo iväg av Trinity och finner sig plötsligt öga mot öga med Morpheus. Han tvingas till ett livsavgörande val mellan två piller. Tar han det röda pillret får han veta sanningen om Matrix och den värld han tror sig leva i. Tar han det blå glömmer han att han någonsin mött Morpheus och fortsätter det liv han nu lever i ovisshet.

Trailer för Matrix

Filmen visas på TV6 klockan 22:45 – 01:30

Space cowboys

Space CowboysAmerikanskt science fiction–äventyr från 2000. Det är 50-tal och Frank Corvin och tre andra stridspiloter har chansen att bli de första människorna i rymden, men de ersätts till slut av en apa. 40 år senare kommer en gammal rysk satellit ur kurs och är på väg att krascha på jorden. Styrsystemet är konstruerat av Frank Corvin och NASA ber honom om hjälp. Men Frank kräver att han själv och hans gamla vänner ska åka upp i rymden och fixa felet. Gubbarna måste gå en snabbutbildning och det visar sig att de fortfarande kan.

Trailer för Space cowboys

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:40