Kvällens filmer: Universal Soldier – återkomsten, Zodiac,…

Idag torsdag visas följande filmer på TV: Universal Soldier – återkomsten, Zodiac, Fotnot, Dödligt vapen 4, Tower Heist, Something New

Universal Soldier – återkomsten

Luc Deveraux har bestämt sig för att hålla sig borta från allt vad krigföring heter. I stället jobbar han med ett projekt som utvecklar tekniken bakom robotsoldaterna. Det går dock inte som planerat.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 01:55 – 03:25

Zodiac

ZodiacVerklighetsbaserad. En seriemördare som kallar sig Zodiac härjar i San Francisco-trakten. Han retar polisen med brev och kryptiska meddelanden. Robert Graysmith är en serietecknare som arbetar för San Francisco Chronicle. Hans egendomliga sätt irriterar Paul Avery, en reporter som dricker för mycket. De två blir vänner tack vare ett gemensamt intresse: Zodiac-mördaren. Graysmith blir besatt av fallet medan Averys tillvaro förfaller på grund av alkoholen. Men Graysmiths besatthet att hitta Zodiac går ut över hans jobb och familj.

Trailer för Zodiac

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 00:15

Fotnot

Israeliskt drama från 2011. Eliezer och Uriel är far och son, men också rivaler inom sitt forskningsfält. De har ägnat sina liv åt sitt arbete och Uriel strävar hela tiden efter faderns erkännande. När Eliezer tilldelas en prestigefull akademisk utmärkelse slits Uriel mellan stolthet och avundsjuka. (Hearat Shulayim). Skådespelare: Shlomo Bar-Aba, Aliza Rosen, Alma Zack, Lior Ashkenazi, Yuval Scharf.

Filmen visas på SVT2 klockan 22:15 – 00:00

Dödligt vapen 4

Amerikansk komedi från 1998. Poliserna Martin Riggs och Roger Murtaugh är fortfarande i tjänst hos Los Angeles poliskår. Riggs har lugnat ner sig och börjar tänka mer och mer på sin egen ålder. Han ägnar gärna lite extra tid åt sambon Lorna, som väntar deras första barn. Men under en fisketur blir Riggs och Murtaugh inblandade i ett flyktingdrama som senare leder dem till ett kinesiskt brottssyndikat, ledd av den hänsynslöse Wah Sing Ku. Med Leo Getz och den nyblivne polisen Lee Butters som sällskap startar en envis jakt för att stoppa brottsligheten. Skådespelare: Gary Busey, Mitch Ryan, Danny Glover, Mel Gibson.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 00:55

Tower Heist

Tower HeistEfter att arbetarna vid en lyxig bostadsrätt vid Central Park upptäcker att miljardären i takvåningen har stulit deras pension och med bara dagar tills miljardären kommer undan med det perfekta brottet tar den osannolika gruppen amatörtjuvar hjälp av småtjuven Slide för att stjäla de 20 miljoner dollar de är säkra på är gömda i takvåningen. Från regissören till Rush Hour-serien.

Trailer för Tower Heist

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:05

Something New

Something NewKenya McQueen är på väg mot toppen, en framgångsrik karriärkvinna utan privatliv. Kenyas vänner försöker få henne att släppa drömmen om ”den idealiske färgade mannen”, och hon tackar ja till en blind date med landskapsarkitekten Brian. Problemet är bara att han är vit. Kenya avbryter daten, men de två träffas igen på en fest och Kenya anställer Brian. Med tiden inleder de en romans, men relationen hotas av att Kenya oroar sig för vad familj och vänner ska tycka.

Trailer för Something New

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:05