Kvällens filmer: V för Vendetta, Åter till Cold Mountain,…

Idag fredag visas följande filmer på TV: V för Vendetta, Åter till Cold Mountain, The Losers, The Broken circle breakdown, Karate kid, Meeting evil, Matrix revolutions, forts, Två dagar i LA, Neighbor for sale, Alien 3, Uppvaknanden

V för Vendetta

Vem är egentligen mannen som döljer sitt ärrade ansikte bakom en mask? Hjälte eller galning? Frihetskämpe eller förtryckare? Vem är V – och vilka kommer att följa honom i hans kamp mot den fascistiska regim som håller nationen i ett järngrepp? Evey är en tjej ur arbetarklassen som är osäker på om hennes hjälte håller på att förvandlas till det monster han själv slåss emot.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 00:35

Åter till Cold Mountain

Strax innan det amerikanska inbördeskrigets utbrott kommer prästdottern Ada Monroe till Cold Mountain, en liten bergsby i den amerikanska södern. Där förälskar hon sig i snickaren Inman. Men Inman måste ut i kriget. Efter faderns död får Ada allt svårare att sköta gården. Men hon får oväntad hjälp av den livserfarna Ruby, som lär Ada överleva på det som naturen ger. Efter att ha blivit skottskadad deserterar Inman för att återvända hem. Men den långa vandringen mot Cold Mountain blir en mardröm.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 01:35 – 04:20

The Losers

The LosersThe Losers är en CIA-grupp som skickas till Bolivia där de ska ta hand om en vapensmugglare. Men de blir lurade av sin uppdragsgivare Max som försöker få dem dödade. De överlever men de kan inte återvända hem om de vill behålla livhanken så istället börjar de nya liv i Sydamerika. Men en dag dyker Aisha upp. Hon erbjuder dem möjligheten att oupptäckta ta sig in i USA igen för att hämnas på Max.

Trailer för The Losers

Filmen visas på Kanal 9 klockan 00:00 – 01:50

The Broken circle breakdown

The Broken Circle BreakdownBelgisk-holländskt drama från 2012. För Elise och Didier är det kärlek vid första ögonkastet trots att de är som natt och dag. Han är en romantisk ateist, hon en religiös realist. Men när deras dotter blir svårt sjuk sätts deras kärlek på prov. Skådespelare: Nell Cattrysse, Geert Van Rampelberg, Nils De Caster, Veerle Baetens, Johan Heldenbergh.

Trailer för The Broken circle breakdown

Filmen visas på SVT2 klockan 21:45 – 23:40

Karate kid

Amerikansk-kinesisk action från 2010. En tolvåring från Detroit flyttar till Kina med sin mamma och drar på sig vreden från en mobbare på sin nya skola. Han får en osannolik allierad i form av den åldrande vaktmästaren, en kung fu-mästare som lär honom hemligheterna om självförsvar. Skådespelare: Taraji P. Henson, Wenwen Han, Rongguang Yu, Jaden Smith, Jackie Chan.

Filmen visas på TV3 klockan 21:30 – 00:25

Meeting evil

Meeting EvilAmerikansk thriller från 2012. När John Fleton erbjuder en främling vid namn Richie hjälp med bilen får det ödesdigra konsekvenser för det liv han lever. Skådespelare: Leslie Bibb, Peyton List, Muse Watson, Luke Wilson, Samuel L Jackson.

Trailer för Meeting evil

Filmen visas på TV3 klockan 00:25 – 02:15

Matrix revolutions, forts

Amerikansk science fiction från 2003. Neos krafter är uttömda och han driver omkring i ett ingenmansland mellan Matrix och Maskinvärlden, där Matrix har skapats. Medan Trinity vakar över Neos medvetslösa kropp, brottas Morpheus med egna tankar. Han börjar grubbla på om inte Den utvalde kanske bara är ytterligare ett system för kontroll skapat av arkitekterna bakom Matrix. Kriget drabbar den underjordiska staden Zion, där de sista fria människorna håller sig gömda. Nu tvingas militären, med hjälp av modiga civila, kämpa mot den till synes oövervinnerliga styrkan av maskinvarelser som attackerar dem. Skådespelare: Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving, Monica Bellucci, Laurence Fishburne, Keanu Reeves.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 00:20

Två dagar i LA

Amerikansk dramakomedi från 1996. Om 48 timmar i några människors liv vars vägar korsas på grund av ett mord. Här finns gansters, poliser, en misslyckad självmordsbenägen filmregissör som inte kan överge sin hund, en konsthandlare som tas om hand av sin assistent och två vackra och svartsjuka kvinnor. Skådespelare: Teri Hatcher, Glenne Headly, Eric Stoltz, James Spader, Danny Aiello, Jeff Daniels, Greg Cruttwell.

Filmen visas på TV4 klockan 00:20 – 02:45

Neighbor for sale

Amerikansk dramakomedi från 2010. Nick får sparken från sittförsäljningsjobb på grund av hans alkoholvanor. När han kommer hem upptäckerhan att hans fru har slängt ut honom ur huset. Nick är inställd på att barasitta i sin stol och dricka öl på gräsmattan men hans vän, polisen FrankGarcia, tycker att han borde låtsas ha en garageförsäljning för att göra dethela lagligt. Skådespelare: Laura Dern, Christopher Jordan Wallace, Stephen Root, Will Ferrell, Rebecca Hall.

Filmen visas på TV4 klockan 02:45 – 04:30

Alien 3

Ripley, Newt och Bishop flyr från planeten med rymdvarelserna och nödlandar på Fiorina 161, en planet för brottslingar. Ripley är den enda som överlever nödlandningen, förutom en oväntad gäst som smygit sig med på rymdfarkosten. Alla slags vapen är förbjudna på fängelseön, och utan hjälp inom räckhåll måste fångarna nu kämpa på alla tänkbara sätt mot de oinbjudna inkräktarna… När hjälp slutligen anländer avslöjas intensionerna med fängelseön.

Filmen visas på TV6 klockan 22:00 – 00:15

Uppvaknanden

Den blyge neurologen Malcolm Sayer tar anställning på Bainbridgesjukhuset i Bronx. Där träffar han bland annat Leonard som befinner sig i ett sömnliknande tillstånd. Malcolm bestämmer sig för att prova en ny medicin på honom. Den visar sig ha en positiv effekt och Leonard vaknar upp ur sin dvala. Malcolm bestämmer sig således för att ordinera medicinen till fler patienter, men plötsligt avtar effekten och medicinen visar sig ha svåra bieffekter…

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:35