Kvällens filmer: V för vendetta, Summer of Sam, Vicky Cri…

V för vendetta, Summer of Sam, Vicky Cristina Barcelona, Fired up!, Ondskans barn, Helgonet, Underworld, Ciderhusreglerna

V för vendetta

22:00 – 00:35

Amerikansk action från 2005. En ung kvinna vid namn Evey räddas från fara av en maskerad man som kallas ”V”. Han avslöjar sanningen om hennes förflutna. En plan, vars syfte är att starta en revolution som ska återföra frihet och rättvisa i ett samhälle genomsyrat av grymhet och korruption, gör att Evey och V slår sig samman.

Summer of Sam

01:10 – 03:45

Summer of SamAmerikanskt kriminaldrama från 1999. Sommaren 1977 och invånarna i Bronx håller andan i väntan på att seriemördaren Son of Sam ska slå till igen. I skuggan av skräcken försöker frisören Vinny leva upp till sin roll som god make till Dionna och gigolo till sina kvinnliga kunder.

Trailer för Summer of Sam

Vicky Cristina Barcelona

23:30 – 01:05

Vicky Cristina BarcelonaSpansk-amerikanskt romantiskt drama från 2008. Sexuellt äventyrliga Cristina och hennes vän Vicky, som är skärpt men försiktig, semestrar i Barcelona. Där träffar de den berömde och förföriske målaren Juan Antonio. Vicky, som är förlovad, är inte intresserad av en flört, medan Cristina fångas omedelbart av Juan Antonios fria själ.

Trailer för Vicky Cristina Barcelona

Fired up!

22:00 – 23:50

Fired up!Amerikansk komedi från 2009. Shawn och Nick ser inte alls fram emot sommarens fotbollsläger. Istället lyckas de komma med i hejarklackslaget och får följa med på deras träningsläger. Plötsligt befinner de sig i mitt i en uppsjö av läckra tjejer. Shawn blir tokförälskad i Carly, som misstänker att killarna bryr sig mest om tjejerna. Shawn måste nu försöka övertyga Carly att de visst brinner för sporten.

Ondskans barn

03:40 – 05:10

Amerikansk rysare från 1995. Tio barn föds på samma tidpunkt i en sömnig liten stad. De har alla blont hår, intensivt gröna ögon och övernaturliga krafter. De intelligenta och tystlåtna barnen ogillas av den lokala befolkningen och när folk börjar dö blir faller misstankarna på dem.

Helgonet

23:50 – 02:10

HelgonetAmerikansk action från 1997. Simon Templar blev föräldralös som liten och växte upp i en katolsk skola i Fjärran Östern. I vuxen ålder är han en elegant gentlemannatjuv som kallar sig för Helgonet. Han planerar en sista stor stöt för att därefter kunna dra sig tillbaka. Men uppdraget går inte riktigt som han tänkt sig.(c)

Trailer för Helgonet

Underworld

23:00 – 01:30

UnderworldAmerikansk-brittisk-tysk skräckthriller från 2003. När den unge medicinstuderanden Michael Corvin blir vittne till en konfrontation mellan två gäng är han lyckligt ovetande om vad han egentligen sett. De rivaliserande grupperna är nämligen vampyrer och varulvar som fört en kamp på liv och död under flera århundraden. En av vampyrerna är den vackra Selena som i en ödets nyck räddar Michael från varulvarnas handgripligheter. Vad ingen av dem vet är att Michael är en bricka i ett mycket större spel än de någonsin skulle ha kunnat föreställa sig.

Trailer för Underworld

Ciderhusreglerna

21:00 – 23:35

CiderhusreglernaAmerikanskt drama från 1999. Eftersom han aldrig blir adopterad växer Homer upp på ett barnhem. Föreståndare för det är läkaren Wilbur Larch, som uppfostrar Homer att gå i hans fotspår. Men Homer längtar efter att se världen och en dag ger han sig iväg.

Trailer för Ciderhusreglerna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *