Kvällens filmer: Vad kvinnor vill ha, Captivity, Truman s…

Vad kvinnor vill ha, Captivity, Truman show, The whole ten yards, Dreamgirls, Not Another Teen Movie, Bodyguard, Världen räcker inte till, Big daddy, Crocodile Dundee i Los Angeles, Ett tufft jobb, Babas Bilar, Cinderella man, Alien Autopsy, Polisorkestern som kom bort, Illusionisten, The Frighteners, Spelets regler

Vad kvinnor vill ha

21:30 – 00:05

Nick Marshall är en höjdare i reklambranschen och tycker själv att han är Guds gåva till kvinnorna. Efter en olycka i badkaret märker Nick att han kan höra kvinnors tankar. Först vill han bli av med sin nya förmåga men han märker snart att han kan ha nytta av den. Speciellt när det gäller den nyanställda Darcy som fick jobbet som han själv ville ha.

Captivity

00:15 – 01:50

CaptivityTopmodellen Jennifer Tree har allt, utseende, berömmelse, pengar och makt. Hennes ansikte finns på hundratals tidningar. Men en dag blir hon drogad och kidnappad. Hon blir torterad och kämpar för att överleva.

Truman show

19:30 – 21:30

Amerikansk dramakomedi från 1997. Truman Burbank har i trettio år varit stjärnan i en direktsänd tv-show som sänds dygnet runt. Varje steg som Truman tar, varje ord han säger följs av miljoner tv-tittare över hela världen. Men Truman själv är helt ovetande om att dolda kameror följer honom dygnets alla timmar. Han har ingen aning om att den natursköna och idylliska staden Seahaven, där han bor, i själva verket är en gigantisk tv-studio och hans vänner, familj och alla han möter på gatan är skådespelare som styrs av den populära såpans skrupelfria producent Christof. Men en dag börjar Truman misstänka att allt inte står rätt till. Åldersgräns 11 år.

The whole ten yards

21:30 – 23:45

The Whole Ten YardsAmerikansk actionkomedi från 2004. Yrkesmördaren Jimmy ”The Tulip” Tudeski har dragit sig tillbaka med sin fru och ägnar dagarna åt att laga mat och städa sitt hus. Men plötsligt dyker det förflutna upp i form av vännen Oz som behöver hjälp att rädda sin fru som blivit kidnappad av den ungerska maffian. För att ytterligare komplicera saker och ting är det Jimmys före detta rival som ligger bakom dådet, rivalen är i själva verket är ute efter Jimmy för att han har dödat hans son.

Dreamgirls

23:45 – 02:20

DreamgirlsAmerikanskt drama från 2006. Effie, Deena och Lorell är tre unga svarta kvinnor som ställer upp i en amatörtävling med sin grupp Dreamettes. De vinner inte tävlingen men blir kontaktade av den hänsynslöse managern Curtis Taylor som erbjuder dem jobb som bakgrundssångerskor till den kända James Early. De tar jobbet och upptäcker snart att Curtis tagit över deras liv. Curtis döper om gruppen till The Dreams och ändrar gruppens inbördes roller så att den vackra Deena får stå i centrum. Dessutom ändrar han gruppens musikaliska inriktning. Gruppen gör succé men på bekostnad av de tre kvinnornas vänskap och med tiden inser de alla att framgång och berömmelse inte är allt i livet. Barntillåten.

Not Another Teen Movie

19:30 – 21:30

Not Another Teen MovieDen konstintresserade flickan Janey Briggs (Chyler Leigh) är mobbad i skolan på grund av sina glasögon, sitt alldagliga utseende och sina målarfärgskladdiga overaller. Men skolans fotbollskung, Jake Wyler (Chris Evans), slår vad om att han misann kan förvandla Janey till skolans drottning. Samtidigt dyker det dock upp en ny tjej i skolan, som trots sin ålder påstår sig vara okysst…. I denna vilda komedi drivs det ordentligt med alla de ungdomsfilmer som de flesta av oss har en hatkärlek till, filmer som ”The Breakfast Club”, ”American Pie”, ”American Beauty”, ”Top Gun”, ”She’s All That” och ”10 Things I Hate About You”. Text-TV s. 690.

Bodyguard

21:30 – 00:10

BodyguardNär popstjärnan Rachel Morron bombarderas av hotfulla brev från en okänd galning får livvakten Frank Farmer uppdraget att skydda henne. Men Franks säkerhetsåtgärder inkräktar på stjärnans privatliv, vilket leder till stora komplikationer. Vad ingen räknat med är att Rachel och Frank ska bli kära i varandra… Text-TV s. 690.

Världen räcker inte till

21:30 – 22:00

Amerikansk action från 1999. Agent James Bond får i uppdrag att skydda oljearvtagerskan Elektra som bestämt sig för att fortsätta med sin avlidne fars verk, bygget av en pipeline från Ryssland till Istanbul. Bond kastas in i ett äventyr där han möter en av sina värsta motståndare, den hänsynslöse terroristen Renard. Åldersgräns 15 år.

Big daddy

00:25 – 02:20

Big DaddyAmerikansk komedi från 1999. Den 32-årige Sonny är lat och omotiverad och undviker allt som har med ansvar att göra. När Sonnys flickvän Vanessa lämnar honom för en mycket äldre man adopterar han 5-årige Julian. Allt för att bevisa för Vanessa att han blivit vuxen och ansvarstagande. Men Vanessa blir inte det minsta imponerad. Barntillåten.

Crocodile Dundee i Los Angeles

21:30 – 23:20

Tiden har hunnit ikapp Walkabout Creek, och det är inte längre tillåtet att jaga krokodiler. Mick Dundee får numera nöja sig med att bara brottas med dem inför turister, så när Sue blir erbjuden jobbet som chef på en av pappans tidningar i Los Angeles tvekar de inte. Flyttlasset går till Kalifornien, men Mick och hans sons möte med lokalbefolkningen passerar inte helt smärtfritt. Sues företrädare på tidningen dog under mystiska omständigheter, och Mick börjar undersöka hans död.

Ett tufft jobb

00:20 – 02:30

Skådespelaren Nick Lang ska spela en mordutredande polis i en film. Lang vill studera verkligheten och får myndigheternas tillstånd att följa en riktig polis, Jon Moss, under jakten på mördaren Party Crasher. Moss är dock besvärad över uppvaktningen… Text-TV s. 690.

Babas Bilar

01:05 – 02:35

Jojo och Anso älskar varandra men deras kärlek sätts på hårda prov när Jojo använder deras gemensamma hushållskassa för att köpa en växellåda till sin Cadillac. För att kunna betala tillbaka lånet tvingas han arbeta hos sin svärfar Baba med skumma affärer. Ett av Jojos första uppdrag blir att hämta en bil som Eleena säljer. Vad Jojo inte vet är att Eleena inte äger bilen, det gör hennes man Ivan, en rysk gangster.

Cinderella man

02:20 – 05:05

Cinderella ManAmerikanskt drama från 2005. Baserat på en sann historia. Om boxaren Jim Braddocks karriär som tog sin början i slutet av 1920-talet. Under den djupa depressionen drabbades han och hans familj hårt och de kämpade för att få mat för dagen. Men i början på 30-talet fick Jim chansen att åter ställa sig i boxningsringen. Åldersgräns 11 år.

Alien Autopsy

01:10 – 02:50

Alien AutopsyÅret är 1995 och vännerna Ray och Gary reser till Ohio för att leta efter Elvis-memorabilia. Men snart hamnar de i trubbel med en maffiamedlem. Deras enda utväg är att återskapa en hemmavideo som visar en obduktion av en utomjording. Med hjälp av sina vänner – en begravningsentreprenör, en docktillverkare, en slaktare och en restaurangägare – lyckas de grundlura gangstern. Men de har inte räknat med att den internationella pressen ska få nys om historien…

Polisorkestern som kom bort

02:50 – 04:10

Polisorkestern från Alexandria anländer till Israel för invigningen av ett konstgalleri och upptäcker att ingen har kommit för att möta dem, och att inga arrangemang har gjorts för att ta dem till staden Petah Tiqva. De beslutar sig för att hitta rätt på egen hand, men hamnar istället i en avlägsen stad där de råkar ut för komplikationer…

Illusionisten

02:20 – 04:35

Amerikanskt romantiskt drama från 2006. Edward Eisenheim blir förälskad i den adliga Sophie som har en högre ställning i samhället än han. Trots att deras föräldrar förbjudit dem att träffas så möts de i smyg. Men de blir påkomna och Edward skickas iväg. Han växer upp och reser runt världen som magiker. Sophie trolovar sig med kronprins Leopold. När de två möts igen efter 15 år finns de gamla känslorna kvar. Åldersgräns 7 år.

The Frighteners

02:30 – 04:25

The FrightenersI den lilla staden Fairwater livnär sig Frank Bannister på att jaga ut spöken ur hus där de inte är välkomna. Men när en ohämmad ond kraft drabbar staden tror invånarna att det är Frank som ligger bakom. För att finna den egentliga sanningen tar Frank hjälp av sina vänner – vålnaderna. Text-TV 690.

Spelets regler

01:05 – 03:50

Henry Burton söker en politiker att se upp till och kämpa för. Det finner han i sydstatsguvenören Jack Stanton (John Travolta) som tillsammans med sin fru Susans (Emma Thompson) hjälp vill bli det demokratiska partiets kandidat till presidentposten. Text-TV s. 690.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *