Kvällens filmer: Varg Veum: Din till döden, The omen, A s…

Varg Veum: Din till döden, The omen, A story of a teenager, Click, Jordens undergång – Delete, Jagad, Repo Men, Åsa-Nisse – wälkom to Knohult, Mumien – återkomsten, 300, Wild at Heart, Prom Night, Stopp! Annars skjuter morsan skarpt, We own the night, Art of War III: The Retribution

Varg Veum: Din till döden

21:30 – 23:25

Norskt kriminaldrama från 2007. Varg Veum får i uppdrag att hitta en stulen bil. Det visar sig att bilen använts vid ett rån på en travbana. Fallet försvåras av att Vargs uppdragsgivare nyligen separerat från sin fru som bestämt sig för att sälja bilen (n)

The omen

00:55 – 03:10

Amerikansk skräckfilm från 2005. Den amerikanske diplomaten Robert Thorn adopterar en nyfödd pojke för att skona sin fru från upptäckten att deras son var dödfödd. När pojken, Damien, är fem år inträffar en rad märkliga och övernaturliga händelser som får prästen, Fader Brennen, att misstänka att Damien är utsänd av Satan (n)

A story of a teenager

03:10 – 05:10

Amerikanskt drama från 2007. Sex tonåringar bor i ett välbeställt villaområde och lever ett annorlunda liv. De har varit nära vänner länge och vänskapen har med tiden växt till ett kärleksförhållande som inbegriper hela gruppen. När Wendy, en av tonåringarna, blir förälskad i den nyinflyttade Sean hotas hela gruppdynamiken (n)

Click

17:50 – 20:00

ClickDen plågade arbetsnarkomanen Michael Newman har varken tid för sin fru eller sina barn – åtminstone inte om han ska kunna imponera på sin otacksamme chef och få den befordran han förtjänar. Men när han träffar den galna expediten Morty får han tag på precis det han behöver – en magisk fjärrkontroll som han kan snabbspola livet med, vilket leder till den ena hysteriska situationen efter den andra.

Jordens undergång – Delete

20:00 – 22:35

Ett datorfel utlöser en härdsmälta i en plutoniumreaktor. Det visar sig att online-anarkistgruppen Cogito ligger bakom. Snart inträffar ännu ett attentat och journalisten Jessica Taylor och hennes hackerkompis Daniel Garson arrangerar ett hemligt möte med en medlem av Cogito. Amerikansk actionthrillerfilm från 2013.

Jagad

22:35 – 01:15

En dag när Dr Richard Kimble kommer hem hittar han sin fru mördad. Kimble anklagas för mordet på sin egen hustru och döms till dödsstraff. Men under en fångtransport lyckas han fly.

Repo Men

22:40 – 00:50

Repo MenMänniskan har förlängt och förbättrat sitt liv genom att använda sofistikerade och dyra mekaniska organ tillverkade av företaget The Union. Nackdelen med dessa medicinska genombrott är att om man inte kan betala för sig skickar The Union en skicklig repo man för att återta sin egendom, utan en tanke på patientens hälsa eller ens överlevnad. Remy är en av branschens skarpaste repo män. När han får hjärtfel på jobbet får han ett exklusivt mekaniskt hjärta installerat, men belastas även av en stor skuld. En av operationens bieffekter är att han inte längre har hjärtat med sig när han arbetar. När han dessutom inte kan betala sin skuld skickar The Union sin hårdaste repo man, och Remys före detta arbetskamrat Jake, för att leta rätt på honom.

Åsa-Nisse – wälkom to Knohult

21:30 – 22:00

Åsa-Nisse - Wälkom to KnohultSvensk komedi från 2011. Åsa-Nisse ägnar sin tid åt uppfinningar och tjuvjakt. När han ska laga gårdens trasiga vattenpump ser han till att pumpen får lite extra finesser. Till hans stora förvåning är det inte vatten som kommer upp när han sätter igång den utan olja.

Mumien – återkomsten

21:30 – 00:05

Tio år efter det första mötet med den mumifierade egyptiske prästen Imhotep är Rick och Evelyn gifta med en åttaårig son. Från sin far har han ärvt sin äventyrslytnad och från sin mor fascinationen för gamla civilisationer. Tusentals mil från Sahara, befinner de sig i sitt trygga Londonhem. Men idyllen hotas av en 6000 år gammal förbannelse som ska återuppväcka guden Anubis armé från de döda och förinta jordens civilisation.

300

00:05 – 02:20

300Kung Leonidas och 300 spartaner kämpar mot Xerxes och hans massiva persiska armé i slaget om Thermopylae. Detta lägger grunden för världens första demokrati.

Wild at Heart

00:10 – 02:35

Wild at HeartSailor är Elvis och Lula är Marilyn. De är vansinnigt kära och på flykt genom den amerikanska södern i hennes cabriolet, men Lulas galna mamma gör allt för att stoppa kärleksparet.

Prom Night

01:20 – 02:55

Prom NightDen mentalsjuke gymnasieläraren Richard Fenton är besatt av studenten Donna Keppel. Hon blir vittne till när han mördar hennes familj för att vara med henne, men Richard arresteras och blir dömd till livstids fängelse. Tre år senare känner sig den traumatiserade Donna bättre, men får fortfarande psykologhjälp. Ovetandes om att psykopaten Richard har flytt från fängelse går hon på studentbal med sin pojkvän Bobby.

Stopp! Annars skjuter morsan skarpt

02:55 – 04:20

Polisen Joe får besök av sin högljudda och skjutglada mamma. Till hans förfäran vill mamman stanna kvar för att hjälpa honom att ”ordna upp hans liv”, som hon säger. Mamma lägger sig i Joes kärleksliv och dessutom jobbet! Mamma tror sig nämligen veta exakt hur man rensar upp i den undre världen.

We own the night

02:00 – 04:25

We Own the NightAmerikansk thriller från 2007. I Brooklyn pågår ett krig mellan New Yorkpolisen och den ryska maffian. De två bröderna Joe och Bobby har valt olika vägar, Joe är polis medan Bobby driver en nattklubb. När Joe, tillsammans med polisen, stormar Bobbys klubb för att få fast maffian trappas kriget upp och han blir själv måltavla.

Art of War III: The Retribution

02:20 – 03:55

När det inte räcker med internationell diplomati är det dags för extrema handlingar. Agent Neil Shaw är ute på hemligt uppdrag. Hans mål är att förhindra att ett gäng terrorister från Nordkorea får tag på en atombomb. Men när uppdraget blir dödligt dras Shaw in i en kamp för att rädda en vacker samordnare… och åker dit för ett mord han inte begått. Nu är Shaw efterlyst och har bara sin nyblivna partner och den mystiska samordnaren vid sin sida. Han måste lite på sin grymma skicklighet inom kampsport och stentuffa krigarkod för att slå sig fram i Koreas undre värld och hitta terroristerna innan de detonerar bomben på en av FN:s fredsmöten. Nu är det krig, och det är en stor konst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *